Kasvojen- ja kaulankohotusleikkaus

Kasvojen- ja kaulankohotuksessa korjataan ikääntymisen aiheuttamia, ikäväksi koettuja muutoksia kasvojen ja kaulan alueella. Ilme piristyy, iho silottuu ja olemus muuttuu nuorekkaammaksi. Aavan plastiikkakirurgeilla on kohotusleikkauksista pitkä kokemus.

Ikääntyessä kasvojen iho ja ihonalaiskudos veltostuvat ja iho alkaa roikkua. Kasvojen- ja kaulankohotuksella korjataan kasvojen ja kaulan alueelle syntyneitä iän tuomia muutoksia.

Muutokset ovat aina kosmeettisia. Leikkaus voi olla aiheellinen, jos peilistäsi katsoo ikäistäsi vanhemman näköinen ihminen.

Leikkauksen suunnittelu

Kasvojen- ja kaulankohotus suunnitellaan plastiikkakirurgin kanssa yksilöllisesti. Vastaanotolla käydään läpi toiveesi ja tarpeesi. Koko kasvojen kohotus vaikuttaa silmistä solisluuhun, kaulankohotus taas suupielestä solisluuhun. Kaulankohotuksella korjataan useimmiten leuan alle syntyneitä helttoja.

Molemmat toimenpiteet voidaan tarvittaessa tehdä samalla kertaa. Kasvojenkohotukseen on mahdollista yhdistää myös silmäluomileikkaus. Aavan plastiikkakirurgeilla on kaikista toimenpiteistä pitkä kokemus.

Vastaanotolla saat kuulla myös leikkaukseen valmistautumisesta, toimenpiteen kulusta, toipumisesta, jälkihoidosta sekä kohotukseen liittyvistä riskeistä.

Kasvojen ja kaulankohotuksen kulku

Kasvojen- ja kaulankohotus voidaan tehdä sedaatiossa (hinnastossa PP+SED) tai nukutuksessa (hinnastossa YA). Sedaatio tarkoittaa, että saat tajunnan tasoa laskevan rauhoittavan lääkityksen. Plastiikkakirurgi päättää, kumpi anestesiamuoto sopii sinun tilanteessasi parhaiten.

Kasvojenkohotus kestää 5-7 tuntia. Se sisältää useita vaiheita, kuten kasvojen ihon erottelun syvistä kudoksista, lihaskerrosten kiristämisen ja ylimääräisen ihon poistamisen. Seurauksena kasvojen ääriviivat terävöityvät, ja ilmeesi muuttuu nuorekkaammaksi.

Arvet sijoitetaan niin, että korvan takana ne jäävät piiloon. Korvan etureunassa sijaitsevat ohuet arvet vaalenevat nopeasti.

Leikkauksen jälkeen

Kasvojen- ja kaulankohotuksen jälkeen olet yhden yön sairaalassa. Seuraavana päivänä pääset kotiin hakijan kanssa.

Ensimmäisen viikon ajan kannattaa nukkua sängynpääty kohoasennossa. Se vähentää turvotusta. Joudut käyttämään myös niin sanottua face lift -kypärää. Se tukee koko leikkausaluetta. Kypärää käytetään kolme viikkoa ympäri vuorokauden.

Huomiothan, ettei lääkäri voi kirjoittaa sinulle kosmeettisen toimenpiteen jälkeen sairauslomaa. Siksi leikkaus kannattaa ajoittaa sellaiseen ajankohtaan, jolloin sinulla on aikaa toipua siitä kaikessa rauhassa. Kolmen viikon kuluttua mustelmat ja turvotus alkavat kadota, jolloin voit palailla normaaliin arkeen.

Fyysistä rasitusta ja kumartelua pitää välttää kahden viikon ajan. Sen jälkeen voit liikkua lääkärin antamien ohjeiden mukaan. Toki kevyt liikuskelu on sallittua alusta lähtien.

Ompeleet poistetaan viikon kuluttua kasvojen- ja kaulankohotuksesta. Jälkikontrolli on 3-6 kuukauden päästä leikanneen lääkärin vastaanotolla. Se sisältyy leikkauksen hintaan.

Lopputulos

Mustelmaa ja turvotusta voi esiintyä 2-3 viikon ajan kasvojen- ja kaulankohotuksen jälkeen. Lopputuloksen näet vasta 3-6 kuukauden kuluttua. Yleensä tulos säilyy hyvänä noin 10 vuotta. Sen jälkeen kasvojen ja kaulan iho voi alkaa jälleen roikkua, koska ikääntymisprosessia ei voi pysäyttää.

Huomioithan, että laihduttaminen vaikuttaa lopputulokseen. Siksi siihen ei pitäisi ryhtyä enää kohotusleikkauksen jälkeen.

Ajanvaraus

Varaa aika Aavan plastiikkakirurgille kasvojen- ja kaulankohotuksen suunnittelua varten nettiajanvarauksesta tai Aavan asiakaspalvelusta 010 380 3838. Kasvojen- ja kaulankohotukset tehdään Aava Helsinki Kampissa.

FacebookTwitterLinkedIn
Artikkelit ja tiedotteet
Yksityinen_sairaala_Aava

Lämminhenkinen yksityinen sairaala – 8 syytä valita Aava

Aava on suomalainen perheyritys, jonka sairaala sijaitsee ydinkeskustassa Helsingissä Aava Kampin yhteydessä. Arvoihimme kuuluu, että sinua hoidetaan kokonaisvaltaisesti ja lämmöllä ja saat tukea, jos leikkaus jännittää. Käyntisi jälkeenkään et jää yksin, vaan lääkäri seuraa toipumistasi. On monta syytä valita Aavan sairaala – tässä niistä kahdeksan.
Lue lisää
aurinkoihottuma-punoittaa-ja-kutisee

Aurinkoihottuma – Mikä siihen auttaa ja kenelle sopii valohoito?

Kutittaa, punoittaa ja näppylöitäkin nousee – aivan kuin iho olisi allerginen auringolle! Aurinkoihottuma vaivaa jossain vaiheessa jopa joka viidettä suomalaista. Paras keino välttyä siltä on suojata iho auringolta, mutta myös siedätyshoitoa on tarjolla. Lääkärikeskus Aavan ihotautien ja allergologian erikoislääkäri Katariina Mähönen kertoo, mitä läiskille ja näpyille voi tehdä.
Lue lisää
rustovaurio

Rustovaurion etenemistä voi ehkäistä – Tiesitkö nämä 7 asiaa rustovammoista?

Jos rusto on kerran vaurioitunut, se ei yleensä enää parane. Hyvä uutinen on se, että liikunta ja painonhallinta vähentävät kipuja ja voivat ehkäistä rustovaurion pahenemista ja äitymistä nivelrikoksi asti. Lääkärikeskus Aavan tuki- ja liikuntaelinsairauksien vastuulääkäri Joakim Lindfors jakaa tärkeimmät faktat rustovaurioista ja kertoo, millaisesta hoidosta voi olla apua.
Lue lisää