Infektiotaudit

Suunnitteletko ulkomaanmatkaa eksoottisille alueille? Tiedätkö, mitä rokotteita tarvitset kohdemaassa? Aavan matkailuklinikalta saat tarvittavat rokotteet sekä hoitoa, jos sairastut matkalla. Matkailuklinikalla sinua palvelevat infektiotautien erikoislääkärit, matkalääkärit ja matkailuhoitajat.

Infektiotautien erikoislääkäri tuntee infektiosairaudet

Infektiosairauksien erikoislääkärit ja matkalääkärit tutkivat, hoitavat ja ennaltaehkäisevät infektiosairauksia. Infektiosairaudet ovat mikrobien eli bakteerien, virusten, sienten ja loisten aiheuttamia sairauksia.

Aavassa infektiolääkärit ja matkalääkärit työskentelevät Aava Matkailuklinikalla. He tuntevat eri maiden eksoottiset ja trooppiset infektiotaudit. He tietävät, mitä rokotteita tarvitset kohdemaassa ja miten muuten sinun kannattaa varautua matkaan pysyäksesi terveenä.

Jos sairastut matkalla tai matkan jälkeen, matkailuklinikan lääkäri osaa yhdistää oireet mahdolliseen tautiepäilyyn, tehdä asiaankuuluvat tutkimukset ja suunnitella lääkehoidon tai muut mahdolliset jatkotoimenpiteet.

Jos sinulla on lieväoireinen flunssa tai jokin muu tavallinen infektiosairaus (virtsatietulehdus), hakeuduthan yleislääkärin tai työterveyslääkärin vastaanotolle.

Milloin infektiolääkärin tai matkalääkärin vastaanotolle?

Aavan Matkailuklinikan infektiolääkärit huolehtivat matkaanlähtijän terveyskysymyksistä ja auttavat, jos sairastut matkan aikana tai sen jälkeen.

Varaa aika infektiolääkärin/matkalääkärin vastaanotolle seuraavissa tilanteissa:

  • suunnittelet ulkomaanmatkaa eksoottisille alueille
  • et ole varma, mitä rokotteita tarvitset kohdemaassa
  • tarvitset malarianestolääkityksen
  • haluat keskustella mahdollisista terveysriskeistä matkakohteessasi
  • et ole varma perusrokotuksiesi voimassaolosta

Jos sairastut matkalla tai sen jälkeen, saat asiantuntevaa apua Aava Matkailuklinikan matkailulääkäreiltä ja infektiolääkäreiltä. Matkailuklinikan lääkärit tuntevat eri alueiden infektioriskit ja saat heiltä parhaan avun sairauteesi.

Löydä lähin infektiolääkäri

Ajanvaraus

Varaa aika infektiolääkärille tai matkailulääkärille nettiajanvarauksen kautta tai soittamalla Aavan asiakaspalveluun 010 380 3838.

Asiantuntijana palvelukuvauksessa infektiosairauksien erikoislääkäri Anu Kantele.

FacebookTwitterLinkedIn
Artikkelit ja tiedotteet
Lucas Ihmeperheen keskimmäinen
Miltä tuntuu taltioida Emma-palkitun, kovassa nosteessa olevan artistin uraa, kun kyseessä on oma veli? Sexmane on ollut pitkään etenkin nuorten huulilla, mutta kuka oikein on artistien veljenä tunnettu taka-alalta tarkkaileva taiteilijasielu Lucas Sene?
Lue lisää
Aava Lääkärikeskus Aava saa vihdoin uudet tilat Keravalle ja sisaryhtiö Pikkujätin saman katon alle 
Keväälle 2025 ajoittuva muutto mahdollistaa kaikkien Aavan palveluiden, mutta myös Pikkujätin löytyvän taas saman katon alta Keravan keskustasta.
Lue lisää
Aava Aavan sisaryhtiö Pikkujätti on kirkkaasti hyvämaineisin yksityinen lääkäriasema 
Pikkujätti oli Luottamus&Maine-vertailussa mukana ensimmäistä kertaa ja nousi vahvalla brändillään ja hyvällä maineellaan heti listan kärkeen sijalle 2. Sisaryhtiö Lääkärikeskus Aavan maine ylsi hyvälle tasolle, mutta on hivenen laskenut sote-alan maineen mukana.
Lue lisää