Infektiosairauksien ehkäisy, tutkiminen ja hoito

Suunnitteletko ulkomaanmatkaa eksoottisille alueille? Tiedätkö, mitä rokotteita tarvitset kohdemaassa? Aavan matkailuklinikalta saat tarvittavat rokotteet sekä hoitoa, jos sairastut matkalla. Matkailuklinikalla sinua palvelevat infektiotautien erikoislääkärit, matkalääkärit ja matkailuhoitajat.

Infektiotautien erikoislääkäri tuntee infektiosairaudet

Infektiosairauksien erikoislääkärit ja matkalääkärit tutkivat, hoitavat ja ennaltaehkäisevät infektiosairauksia. Infektiosairaudet ovat mikrobien eli bakteerien, virusten, sienten ja loisten aiheuttamia sairauksia.

Aavassa infektiolääkärit ja matkalääkärit työskentelevät Aava Matkailuklinikalla. He tuntevat eri maiden eksoottiset ja trooppiset infektiotaudit. He tietävät, mitä rokotteita tarvitset kohdemaassa ja miten muuten sinun kannattaa varautua matkaan pysyäksesi terveenä.

Jos sairastut matkalla tai matkan jälkeen, matkailuklinikan lääkäri osaa yhdistää oireet mahdolliseen tautiepäilyyn, tehdä asiaankuuluvat tutkimukset ja suunnitella lääkehoidon tai muut mahdolliset jatkotoimenpiteet.

Jos sinulla on lieväoireinen flunssa tai jokin muu tavallinen infektiosairaus (virtsatietulehdus), hakeuduthan yleislääkärin tai työterveyslääkärin vastaanotolle.

Milloin infektiolääkärin tai matkalääkärin vastaanotolle?

Aavan Matkailuklinikan infektiolääkärit huolehtivat matkaanlähtijän terveyskysymyksistä ja auttavat, jos sairastut matkan aikana tai sen jälkeen.

Varaa aika infektiolääkärin/matkalääkärin vastaanotolle seuraavissa tilanteissa:

  • suunnittelet ulkomaanmatkaa eksoottisille alueille
  • et ole varma, mitä rokotteita tarvitset kohdemaassa
  • tarvitset malarianestolääkityksen
  • haluat keskustella mahdollisista terveysriskeistä matkakohteessasi
  • et ole varma perusrokotuksiesi voimassaolosta

Jos sairastut matkalla tai sen jälkeen, saat asiantuntevaa apua Aava Matkailuklinikan matkailulääkäreiltä ja infektiolääkäreiltä. Matkailuklinikan lääkärit tuntevat eri alueiden infektioriskit ja saat heiltä parhaan avun sairauteesi.

Ajanvaraus

Varaa aika infektiolääkärille tai matkailulääkärille nettiajanvarauksen kautta tai soittamalla Aavan asiakaspalveluun 010 380 3838.

FacebookTwitterLinkedIn
Artikkelit ja tiedotteet
keliakiatutkimus

Haemme tutkittavia keliakialääkeainetutkimukseen

Saatat soveltua tutkimukseen, jos olet keliakiaa sairastava henkilö ja sinulla on suolisto-oireita gluteenittomasta ruokavaliosta huolimatta. Lääkärikeskus Aavassa tutkimusta tehdään Aava Helsinki Kampissa.
Lue lisää
melatoniini

Melatoniini – lempeä apu nukahtamiseen

Uni ei ota tullakseen tai se katkeaa kesken yön. Auttaisiko melatoniini? Mutta mikä on oikea annostus ja mihin aikaan valmiste pitää ottaa? Uni Aavan unilääkäri Henri Tuomilehto vastaa yhdeksään yleiseen kysymykseen melatoniinista.
Lue lisää
Aava:

Aava Kuopio muuttaa uusiin toimitiloihin Kuopion satamaan

Kuopion Aava palvelee uusissa toimitiloissa 9.1.2023 alkaen. Uusi toimipiste sijaitsee keskeisellä paikalla Kuopion Sataman Lääkäritalossa osoitteessa Koljonniemenkatu 2 (4. kerros).
Lue lisää