Infektiotaudit

Suunnitteletko ulkomaanmatkaa eksoottisille alueille? Tiedätkö, mitä rokotteita tarvitset kohdemaassa? Aavan matkailuklinikalta saat tarvittavat rokotteet sekä hoitoa, jos sairastut matkalla. Matkailuklinikalla sinua palvelevat infektiotautien erikoislääkärit, matkalääkärit ja matkailuhoitajat.

Infektiotautien erikoislääkäri tuntee infektiosairaudet

Infektiosairauksien erikoislääkärit ja matkalääkärit tutkivat, hoitavat ja ennaltaehkäisevät infektiosairauksia. Infektiosairaudet ovat mikrobien eli bakteerien, virusten, sienten ja loisten aiheuttamia sairauksia.

Aavassa infektiolääkärit ja matkalääkärit työskentelevät Aava Matkailuklinikalla. He tuntevat eri maiden eksoottiset ja trooppiset infektiotaudit. He tietävät, mitä rokotteita tarvitset kohdemaassa ja miten muuten sinun kannattaa varautua matkaan pysyäksesi terveenä.

Jos sairastut matkalla tai matkan jälkeen, matkailuklinikan lääkäri osaa yhdistää oireet mahdolliseen tautiepäilyyn, tehdä asiaankuuluvat tutkimukset ja suunnitella lääkehoidon tai muut mahdolliset jatkotoimenpiteet.

Jos sinulla on lieväoireinen flunssa tai jokin muu tavallinen infektiosairaus (virtsatietulehdus), hakeuduthan yleislääkärin tai työterveyslääkärin vastaanotolle.

Milloin infektiolääkärin tai matkalääkärin vastaanotolle?

Aavan Matkailuklinikan infektiolääkärit huolehtivat matkaanlähtijän terveyskysymyksistä ja auttavat, jos sairastut matkan aikana tai sen jälkeen.

Varaa aika infektiolääkärin/matkalääkärin vastaanotolle seuraavissa tilanteissa:

  • suunnittelet ulkomaanmatkaa eksoottisille alueille
  • et ole varma, mitä rokotteita tarvitset kohdemaassa
  • tarvitset malarianestolääkityksen
  • haluat keskustella mahdollisista terveysriskeistä matkakohteessasi
  • et ole varma perusrokotuksiesi voimassaolosta

Jos sairastut matkalla tai sen jälkeen, saat asiantuntevaa apua Aava Matkailuklinikan matkailulääkäreiltä ja infektiolääkäreiltä. Matkailuklinikan lääkärit tuntevat eri alueiden infektioriskit ja saat heiltä parhaan avun sairauteesi.

Löydä lähin infektiolääkäri

Ajanvaraus

Varaa aika infektiolääkärille tai matkailulääkärille nettiajanvarauksen kautta tai soittamalla Aavan asiakaspalveluun 010 380 3838.

Asiantuntijana palvelukuvauksessa infektiosairauksien erikoislääkäri Anu Kantele.

FacebookTwitterLinkedIn
Artikkelit ja tiedotteet
sikiön

Miltä sikiön liikkeet tuntuvat? – 7 kysymystä lääkärille

Sikiön liikkeet tuntuvat ensimmäisen kerran raskauden puolivälissä. Ensisynnyttäjän voi kuitenkin olla vaikea tunnistaa esimerkiksi epämääräistä kuplintaa vauvan aiheuttamaksi. Naistentautien, synnytysten ja perinatologian erikoislääkäri Leena Rahkonen vastaa odottajien mieltä askarruttaviin kysymyksiin.
Lue lisää
Aava

Asiakastietolaki muuttuu 1.1.2024 – OmaKannan luovutuslupaa voidaan hyödyntää jatkossa laajemmin

Voit kuitata informoinnin vastaanotetuksi jo nyt OmaKannassa tai asioidessasi Aavassa.
Lue lisää
plantaarifaskiitti

Plantaarifaskiitti on pitkäaikainen riesa

Plantaarifaskiitti on yleinen kantapään kiputila. Se paranee ilman hoitoa itsekseen, mutta vaiva voi kestää jopa toista vuotta. Ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri, jalkakirurgi Reijo Paukku neuvoo, miten jalkaa kannattaa venyttää ja millä muilla konsteilla kipua voi lievittää.
Lue lisää