Infektiotaudit

Suunnitteletko ulkomaanmatkaa eksoottisille alueille? Tiedätkö, mitä rokotteita tarvitset kohdemaassa? Aavan matkailuklinikalta saat tarvittavat rokotteet sekä hoitoa, jos sairastut matkalla. Matkailuklinikalla sinua palvelevat infektiotautien erikoislääkärit, matkalääkärit ja matkailuhoitajat.

Infektiotautien erikoislääkäri tuntee infektiosairaudet

Infektiosairauksien erikoislääkärit ja matkalääkärit tutkivat, hoitavat ja ennaltaehkäisevät infektiosairauksia. Infektiosairaudet ovat mikrobien eli bakteerien, virusten, sienten ja loisten aiheuttamia sairauksia.

Aavassa infektiolääkärit ja matkalääkärit työskentelevät Aava Matkailuklinikalla. He tuntevat eri maiden eksoottiset ja trooppiset infektiotaudit. He tietävät, mitä rokotteita tarvitset kohdemaassa ja miten muuten sinun kannattaa varautua matkaan pysyäksesi terveenä.

Jos sairastut matkalla tai matkan jälkeen, matkailuklinikan lääkäri osaa yhdistää oireet mahdolliseen tautiepäilyyn, tehdä asiaankuuluvat tutkimukset ja suunnitella lääkehoidon tai muut mahdolliset jatkotoimenpiteet.

Jos sinulla on lieväoireinen flunssa tai jokin muu tavallinen infektiosairaus (virtsatietulehdus), hakeuduthan yleislääkärin tai työterveyslääkärin vastaanotolle.

Milloin infektiolääkärin tai matkalääkärin vastaanotolle?

Aavan Matkailuklinikan infektiolääkärit huolehtivat matkaanlähtijän terveyskysymyksistä ja auttavat, jos sairastut matkan aikana tai sen jälkeen.

Varaa aika infektiolääkärin/matkalääkärin vastaanotolle seuraavissa tilanteissa:

  • suunnittelet ulkomaanmatkaa eksoottisille alueille
  • et ole varma, mitä rokotteita tarvitset kohdemaassa
  • tarvitset malarianestolääkityksen
  • haluat keskustella mahdollisista terveysriskeistä matkakohteessasi
  • et ole varma perusrokotuksiesi voimassaolosta

Jos sairastut matkalla tai sen jälkeen, saat asiantuntevaa apua Aava Matkailuklinikan matkailulääkäreiltä ja infektiolääkäreiltä. Matkailuklinikan lääkärit tuntevat eri alueiden infektioriskit ja saat heiltä parhaan avun sairauteesi.

Ajanvaraus

Varaa aika infektiolääkärille tai matkailulääkärille nettiajanvarauksen kautta tai soittamalla Aavan asiakaspalveluun 010 380 3838.

Asiantuntijana infektiosairauksien erikoislääkäri Anu Kantele.

FacebookTwitterLinkedIn
Artikkelit ja tiedotteet
epävakaa-persoonallisuus

Epävakaa persoonallisuushäiriö aiheuttaa kärsimystä ja heikentää toimintakykyä

Epävakaa persoonallisuushäiriö ilmenee mielialan ja tunnetilojen sekä käyttäytymisen haitallisena epävakaisuutena, joka vaikuttaa omaan toimintaan ja vuorovaikutukseen muiden kanssa. Psykiatrian erikoislääkäri Tarja Seuri kertoo häiriön synnystä, erityispiirteistä sekä hyvän hoidon tärkeydestä. Yli puolella oireet lievittyvät viidessä vuodessa niin, etteivät diagnostiset kriteerit enää täyty.
Lue lisää
mielenterveys-aava

Kaksisuuntainen mielialahäiriö on monimuotoinen sairaus – tunnista oireet

Kaksisuuntainen mielialahäiriö sisältää vaihtelevasti masennus- sekä vauhdikkaita mania- tai hypomaniajaksoja. Psykiatrian erikoislääkäri Tarja Seuri kertoo, millaisia ongelmia oireilusta voi seurata. Hoidon kulmakivi ovat mielialaa tasaavat lääkkeet, mutta myös elintavoilla on voinnille merkitystä.
Lue lisää
Vastuullisuustyö_Aava

Miten tärkeää on liiketoiminnan eettisyys tai asiakkaan kohtelu? – Vastaa Aavan vastuullisuuden olennaisuusanalyysiin

Aavassa on aloitettu vastuullisuuden kehitysohjelma. Sen ensimmäisenä vaiheena on olennaisuusanalyysi, jolla selvitämme, mitkä vastuullisuuden osa-alueet ovat toiminnassamme kaikkein tärkeimpiä.
Lue lisää