Hätäensiapukurssit ja ensiavun peruskurssi

FacebookTwitterLinkedIn

Osaatko Sinä auttaa läheistäsi tai jopa pelastaa ihmishengen?

Kuka tahansa meistä voi joutua tilanteeseen, jossa ensiaputaitoja tarvitaan. Todennäköisimmin onnettomuus tai sairauskohtaus sattuu tutulle henkilölle työpaikalla tai kotona. Lääkärikeskus Aava järjestää yritysten työntekijöille 8h hätäensiapuakoulutusta sekä EA1 16h ensiapukoulutusta. Keväällä järjestämme uutena kokonaisuutena yhdistelmäkoulutuksia joissa toteutustapana on verkko- ja etäkoulutus.

Kurssisisällöt

8h Hätäensiapukurssi tarjoaa läpileikkauksen erilaisista onnettomuus- ja sairaskohtaustilanteista ja näissä toimimisesta.

Verkkokoulutusosuuden voi suorittaa itselle sopivaan tahtiin ajasta ja paikasta riippumatta, tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella. Verkkokoulutusosuudessa testataan oppimista välitehtävillä sekä loppukokeella. Etäkoulutusosuudessa käydään yhdessä kouluttajan kanssa läpi verkkokoulutuksessa opittua sekä käytännön harjoitteita.

Lue lisää koulutuksistamme www.aava.fi/ensiapu.

Ilmoittautuminen

Sitovat ilmoittautumiset tehdään sähköisesti alla olevien linkkien kautta. Peruutukset on tehtävä vähintään 1,5 viikkoa ennen kurssiajankohtaa sähköpostitse saatavan linkin kautta. Myöhemmin peruutetusta kouluttajalla on oikeus periä kurssin hinta. Kurssit toteutuvat mikäli osallistujia on vähintään 5 hlö (Max osallistujamäärä 10 hlö/per kurssi).

Koulutukset keväällä 2022

Hätäensiapukurssi, 8h, Yhdistelmäkoulutus, verkko- ja etäkoulutus

  • Ti 8.2.2022 klo 09.00 – 13.00, Verkko- ja etäkoulutus, Ilmoittaudu tästä linkistä
  • Ke 16.3.2022 klo 09.00 – 13.00, Verkko- ja etäkoulutus, Ilmoittaudu tästä linkistä
  • Ti 5.4.2022 klo 12.30 – 16.00, Verkko- ja etäkoulutus, Peruttu
  • Ti 10.5.2022 klo 8.30 – 12.30, Verkko- ja etäkoulutus, Peruttu

Ensiavun peruskurssi, EA1, 16h

Koulutuspaikat

Hätäensiapukurssi 8 t, Yhdistelmäkoulutukset toteutetaan verkko- (4 x 45 min) ja etäkoulutuksen (4 x 45 min) yhdistelmänä. Verkkokoulutusosuus tulee olla itsenäisesti ja hyväksytysti suoritettuna ennen etäkoulutusosuuden aloittamista. Koulutukseen osallistuja saa ilmoittamaansa sähköposti- osoitteeseensa linkin SPR:n verkkokoulutusmateriaaliin. Todistus tulee esittää etäkoulutuspäivän alussa joko tulosteena tai mobiililaitteelta. Hyväksytty ensiapukoulutussuoritus edellyttää sekä verkko- että etäkoulutuksen suorittamista.

Kurssin suorittanut saa 8 t hätäensiaputodistuksen, joka on voimassa kolme vuotta. Kurssilla voi myös päivittää voimassaolevan EA 1® – tai EA 2® -todistuksen seuraavaksi kolmeksi vuodeksi (huom. päivityksen saa tehdä vain yhden kerran).

Koulutusten hinnat

Hätäensiapukurssi 8h 243,70€/hlö. Lisäksi;

Kaikilta kursseilta SPR veloittaa rekisteröinti- ja todistusmaksun (sis. mobiilikortti) 16,75€/hlö sekä verkkomateriaaliin pääsyn 15€/hlö. Perinteinen todistuskortti kurssi-ilmoittautumisen yhteydessä tilattuna on 2,00€/hlö ja jälkikäteen tilattuna Punaiselta Ristiltä 14,90 €/hlö. Kaikkiin edellä mainittuihin hintoihin lisätään alv +24 %.

Kurssimme täyttää Kelan määrittämät työterveyshuollon kustannusten korvaamisen edellytykset, joten koulutuksesta on mahdollista saada korvausta 60 %..

Kouluttajat

Aavan ensiapukouluttajilla on Suomen Punaisen Ristin ensiapuopettajapätevyys.

Kouluttajina toimivat Suomen Punaisen Ristin pätevyyden omaavat kouluttajat Eeva Kotamäki (8.2. ja 16.3.)

  • Eeva Kotamäki, ensiavun- ja terveystiedon kouluttaja, eeva.kotamaki@aava.fi (8.2.2022 ja 16.3.2022)
  • Mirja Niininen, ensiavun- ja terveystiedon kouluttaja, mirja.niininen@aava.fi (5.4.2022)
  • Tiina Nissinen, ensiavun- ja terveystiedon kouluttaja, tiina.nissinen@aava.fi (10.5.2022)

Kysy lisää

Mikäli sinulla tulee kysyttävää ilmoittautumisen tai ilmoittautumislinkkien suhteen, voit olla suoraan yhteydessä numeroon 050 322 4240 tai soila.aaltonen@aava.fi.

Tervetuloa kurssillemme, josta saat tietoa, taitoa ja rohkeutta ensiavun antamiseen!

Artikkelit ja tiedotteet
aurinkoihottuma-punoittaa-ja-kutisee/

Aurinkoihottuma – Mikä siihen auttaa ja kenelle sopii valohoito?

Kutittaa, punoittaa ja näppylöitäkin nousee – aivan kuin iho olisi allerginen auringolle! Aurinkoihottuma vaivaa jossain vaiheessa jopa joka viidettä suomalaista. Paras keino välttyä siltä on suojata iho auringolta, mutta myös siedätyshoitoa on tarjolla. Lääkärikeskus Aavan ihotautien ja allergologian erikoislääkäri Katariina Mähönen kertoo, mitä läiskille ja näpyille voi tehdä.
Lue lisää
rustovaurio/

Rustovaurion etenemistä voi ehkäistä – Tiesitkö nämä 7 asiaa rustovammoista?

Jos rusto on kerran vaurioitunut, se ei yleensä enää parane. Hyvä uutinen on se, että liikunta ja painonhallinta vähentävät kipuja ja voivat ehkäistä rustovaurion pahenemista ja äitymistä nivelrikoksi asti. Lääkärikeskus Aavan tuki- ja liikuntaelinsairauksien vastuulääkäri Joakim Lindfors jakaa tärkeimmät faktat rustovaurioista ja kertoo, millaisesta hoidosta voi olla apua.
Lue lisää
poskiontelotulehdus/

Poskiontelotulehdus? – Punktiota ei tarvitse pelätä

Poskiontelopunktio kuulostaa pahalta? Huoli pois! Punktio on paljon mainettaan helpompi toimenpide – ja usein sitä ei edes tarvita. Lääkärikeskus Aavan korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkäri Marianne Hovi kertoo, miten poskiontelotulehdus hoidetaan nykyään ja miten pallolaajennus liittyy asiaan.
Lue lisää