Omalääkäri

Omalääkäri on hyvä vaihtoehto etenkin eläkkeelle jäädessä, kun suhde työterveyteen katkeaa. Näin voit jatkossakin asioida aina tutun lääkärin kanssa. Toki omalääkäri palvelee kaiken ikäisiä, perhelääkärinä myös lapsia. Tarvittaessa hän ohjaa potilaansa erikoislääkäreille.

Aavan omalääkärit ovat kokeneita yleislääkäreitä tai laajakatseisia erikoislääkäreitä. Monet heistä ovat joko yleislääketieteen tai työterveyshuollon erikoislääkäreitä.

Omalääkäri uskoo pitkäjänteiseen potilaslääkärisuhteeseen. Kun lääkäri ja potilas ovat toisilleen tuttuja, edellytykset hyvälle hoidolle ovat paremmat. Joka käynnillä ei tarvitse erikseen selvitellä aiempia sairauksia ja oireita, vaan omalääkärillä on selkeä käsitys sairaushistoriastasi sekä henkilökohtaisista tarpeistasi. Näin saat kokonaisvaltaista hoitoa.

Missä asioissa omalääkäri auttaa?

Omalääkäri auttaa erityisesti pitkäaikaissairauksissa, kuten diabeteksessa, verenpainetaudissa, astmassa tai vähäisissä mielenterveysongelmissa, esimerkiksi lievissä masennusoireissa. Tarvittaessa omalääkäri ohjaa sinut jatkotutkimuksiin itse kunkin aihealueen erikoislääkärille tai sairaalan poliklinikalle.

Luonnollisesti omalääkäri hoitaa myös pienempiä vaivoja, kuten hengitystieinfektioita ja vatsavaivoja. Hänen puoleensa voit kääntyä niin ikään äkillisissä sairaustapauksissa.

Omalääkäri voi olla myös perhelääkäri. Yksi ja sama lääkäri voi hoitaa koko perhettä: lapsia, vanhempia ja isovanhempia.

Miksi tarvitsen omalääkärin?

Moni on tottunut työelämässä pitkäaikaiseen ja luotettavaan työterveyshuoltoon. Eläkkeelle jäädessä tämä yhteys katkeaa. Omalääkäri on hyvä vaihtoehto tässä elämäntilanteessa: saat uuden jatkuvan lääkärisuhteen - ja vuosittaiset terveystarkastukset ovat edelleen osa arkeasi.

Näin pysyt helposti kärryillä esimerkiksi veriarvoistasi ja -paineestasi sekä mahdollisten lääkitysten tarpeesta ja annosmääristä. Kontrollikäynnit ja tutkimukset ohjelmoidaan vastaanotolla suunnitelmallisesti, jotta tiedät aina mitä seuraavaksi tapahtuu.

Omalääkäripalvelu soveltuu hyvin myös yrittäjille, joilla ei ole työterveyshuoltoa.

Miten omalääkärisuhde syntyy?

Omalääkärisuhde voidaan solmia vastaanotolla, kun koet, että asioisit jatkossa mielelläsi aina saman lääkärin kanssa. Tämä edellyttää, että kyseinen lääkäri toimii Aavassa omalääkärinä. Voit myös varata ajan suoraan omalääkärille nettiajanvaruksen kautta tai soittamalla Aavan asiakaspalveluun 010 380 3838 .

FacebookTwitterLinkedIn
Artikkelit ja tiedotteet
ALS

ALS pelottaa – kuka on riskissä sairastua?

ALS-tauti on musertava uutinen, koska lihasrappeumasairaus vie edetessään sekä liikunta- että puhe- ja nielemiskyvyn ja päättyy kuolemaan. Neurologian erikoislääkäri, dosentti Filip Scheperjans kertoo, mitkä tekijät voivat altistaa sairastumiselle ja mitkä ovat ALS:n ensioireet.
Lue lisää
aava-golftapahtuma

Hyvinvointi tarvitsee isoja ja pieniä tekoja

Aava vei asiakkaitaan lämpöiseen syyssäähän kisaamaan golfmestaruudesta. Kisan lomassa keskusteltiin siitä, miten ihmisten hyvinvointi on kiinteä osa jokaista yritystä, joka haluaa parantaa tuottavuuttaan tai tuloksentekokykyään.
Lue lisää
pms

PMS-oireet – tunnista ja hoida hyvin

PMS-oireet liittyvät normaaliin kuukautiskiertoon. Valtaosalla oireilu on lievää, mutta jotkut kärsivät vaikeista oireista. Silloin on syytä hakea rohkeasti ammattiapua. Kätilö Mari Päiväniemi kertoo, miten haittaavia oireita voidaan lievittää, kotikonstein sekä lääkärinhoidolla.
Lue lisää