Päivystys (Aava Kamppi, Helsinki)

Aava Kampin päivystyksessä saat hoitoa nopeasti ja joustavasti niin arkisin kuin viikonloppuisin. Myös laboratorio- ja röntgenpalvelut ovat käytössä päivystyksen aukioloaikoina. Päivystystiimissämme työskentelee akuuttilääketieteeseen perehtyneitä lääkäreitä sekä sairaanhoitajia. Aavan päivystys toimii toistaiseksi ajanvarauksella.

Minkälaisissa tilanteissa voi tulla päivystykseen?

Aavan lääkäripäivystys toimii Helsingissä, keskeisellä paikalla Kampin kauppakeskuksen kupeessa.

Voit hakeutua päivystävän lääkärin vastaanotolle, kun tarvitset nopeasti hoitoa esimerkiksi äkillisen sairastumisen tai tapaturman vuoksi.

Tyypillisimpiä yleislääkäripäivystyksessä hoidettavia vaivoja ovat:

  • äkillisesti alkaneet tai pahentuneet infektiot
  • akuutit kiputilat, kuten korva-, selkä- ja vatsakivut
  • palo- ja paleltumavammat

Haavat, nivelsiteiden, luiden, lihasten, jänteiden ja hermojen vammat hoituvat päivystyksessä.

Soitathan hätätilanteissa kuitenkin hätänumeroon 112.

Päivystys ajanvarauksella

Päivystysvastaanotto toimii toistaiseksi ajanvarauksella. Varaa aika nettiajanvarauksen kautta tai puhelimitse 010 380 3838.

Päivystys on avoinna Kampin toimipisteen aukioloaikoina:

Päivystyksessä on hyvät erikoislääkäreiden konsultaatiomahdollisuudet ja jatkohoito järjestetään aina tilanteen vaatimalla tavalla. Jatkohoito voi tapahtua Aava Kampissa tai julkisessa sairaalassa.

Tulkkipalvelulla kielimuurin yli

Asiointi päivystyksessä sujuu silloinkin, kun potilaalla ja lääkärillä ei ole yhteistä kieltä. Aavassa on käytössä tulkkipalvelu Tulka.

Tulka on mobiilipalvelu, jossa tulkki on kännykän päässä. Tulkki, lääkäri ja potilas keskustelevat kaiuttimen välityksellä. Palvelun hinta 45€/käynti.

Myös laboratorio- ja röntgenpalvelut ovat päivystyksen käytettävissä, mikä mahdollistaa nopean diagnosoinnin ja hoidon.

FacebookTwitterLinkedIn
Artikkelit ja tiedotteet
Kynsisieni

Miten kynsisieni taltutetaan? 7 kysymystä lääkärille

Kynsisieni on sitkeä riesa, jonka hoito vaatii kärsivällisyyttä ja pitkää pinnaa. Ihotautien erikoislääkäri Ville Kiiski vastaa tavallisimpiin vaivaan liittyviin kysymyksiin. Hän myös neuvoo, millä konsteilla sieni-infektiolta voi suojautua.
Lue lisää
epävakaa-persoonallisuus

Epävakaa persoonallisuushäiriö aiheuttaa kärsimystä ja heikentää toimintakykyä

Epävakaa persoonallisuushäiriö ilmenee mielialan ja tunnetilojen sekä käyttäytymisen haitallisena epävakaisuutena, joka vaikuttaa omaan toimintaan ja vuorovaikutukseen muiden kanssa. Psykiatrian erikoislääkäri Tarja Seuri kertoo häiriön synnystä, erityispiirteistä sekä hyvän hoidon tärkeydestä. Yli puolella oireet lievittyvät viidessä vuodessa niin, etteivät diagnostiset kriteerit enää täyty.
Lue lisää
mielenterveys-aava

Kaksisuuntainen mielialahäiriö on monimuotoinen sairaus – tunnista oireet

Kaksisuuntainen mielialahäiriö sisältää vaihtelevasti masennus- sekä vauhdikkaita mania- tai hypomaniajaksoja. Psykiatrian erikoislääkäri Tarja Seuri kertoo, millaisia ongelmia oireilusta voi seurata. Hoidon kulmakivi ovat mielialaa tasaavat lääkkeet, mutta myös elintavoilla on voinnille merkitystä.
Lue lisää