Päivystys (Aava Kamppi, Helsinki)

FacebookTwitterLinkedIn

Aava Kampin päivystyksessä saat hoitoa nopeasti ja joustavasti niin arkisin kuin viikonloppuisin. Myös laboratorio- ja röntgenpalvelut ovat käytössä päivystyksen aukioloaikoina. Päivystystiimissämme työskentelee akuuttilääketieteeseen perehtyneitä lääkäreitä sekä sairaanhoitajia. Päivystykseen ovat tervetulleita kaiken ikäiset potilaat, lapsista vanhuksiin.

Minkälaisissa tilanteissa voi tulla päivystykseen?

Aavan lääkäripäivystys toimii Helsingissä, keskeisellä paikalla Kampin kauppakeskuksen kupeessa.

Voit hakeutua päivystävän lääkärin vastaanotolle, kun tarvitset nopeasti hoitoa esimerkiksi äkillisen sairastumisen tai tapaturman vuoksi.

Tyypillisimpiä yleislääkäripäivystyksessä hoidettavia vaivoja ovat:

  • äkillisesti alkaneet tai pahentuneet infektiot
  • akuutit kiputilat, kuten korva-, selkä- ja vatsakivut
  • palo- ja paleltumavammat

Haavat, nivelsiteiden, luiden, lihasten, jänteiden ja hermojen vammat hoituvat tapaturmapäivystyksessä.

Soitathan hätätilanteissa kuitenkin hätänumeroon 112.

Tulkkipalvelulla kielimuurin yli

Asiointi päivystyksessä sujuu silloinkin, kun potilaalla ja lääkärillä ei ole yhteistä kieltä. Aavassa on käytössä tulkkipalvelu Tulka.

Tulka on mobiilipalvelu, jossa tulkki on kännykän päässä. Tulkki, lääkäri ja potilas keskustelevat kaiuttimen välityksellä. Palvelun hinta 45€/käynti.

Myös laboratorio- ja röntgenpalvelut ovat päivystyksen käytettävissä, mikä mahdollistaa nopean diagnosoinnin ja hoidon.

Päivystys ilman ajanvarausta vai ajanvarauksella?

Päivystykseen voi aukioloaikoinamme saapua ilman ajanvarausta.

Jos haluat tulla päivystykseen tiettyyn kellonaikaan, voit myös varata ajan nettiajanvarauksen kautta tai soittamalla asiakaspalveluumme 010 380 3838.

Päivystys on avoinna Kampin toimipisteen aukioloaikoina:

  • Ma–Pe klo 7.30–21.00
  • La–Su klo 10.00–17.00

Paikan päällä voit tulla suoraan 2. kerrokseen. Päivystävä sairaanhoitaja ottaa ilmoittautumisesi vastaan ja tekee hoidontarpeen arvioinnin.

Päivystyksessä on hyvät erikoislääkäreiden konsultaatiomahdollisuudet ja jatkohoito järjestetään aina tilanteen vaatimalla tavalla. Jatkohoito voi tapahtua Aava Kampissa tai julkisessa sairaalassa.

Artikkelit ja tiedotteet
aurinkoihottuma-punoittaa-ja-kutisee/

Aurinkoihottuma – Mikä siihen auttaa ja kenelle sopii valohoito?

Kutittaa, punoittaa ja näppylöitäkin nousee – aivan kuin iho olisi allerginen auringolle! Aurinkoihottuma vaivaa jossain vaiheessa jopa joka viidettä suomalaista. Paras keino välttyä siltä on suojata iho auringolta, mutta myös siedätyshoitoa on tarjolla. Lääkärikeskus Aavan ihotautien ja allergologian erikoislääkäri Katariina Mähönen kertoo, mitä läiskille ja näpyille voi tehdä.
Lue lisää
rustovaurio/

Rustovaurion etenemistä voi ehkäistä – Tiesitkö nämä 7 asiaa rustovammoista?

Jos rusto on kerran vaurioitunut, se ei yleensä enää parane. Hyvä uutinen on se, että liikunta ja painonhallinta vähentävät kipuja ja voivat ehkäistä rustovaurion pahenemista ja äitymistä nivelrikoksi asti. Lääkärikeskus Aavan tuki- ja liikuntaelinsairauksien vastuulääkäri Joakim Lindfors jakaa tärkeimmät faktat rustovaurioista ja kertoo, millaisesta hoidosta voi olla apua.
Lue lisää
poskiontelotulehdus/

Poskiontelotulehdus? – Punktiota ei tarvitse pelätä

Poskiontelopunktio kuulostaa pahalta? Huoli pois! Punktio on paljon mainettaan helpompi toimenpide – ja usein sitä ei edes tarvita. Lääkärikeskus Aavan korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkäri Marianne Hovi kertoo, miten poskiontelotulehdus hoidetaan nykyään ja miten pallolaajennus liittyy asiaan.
Lue lisää