Päivystys (Helsinki, Aava Kamppi)

Aava Helsinki Kampin päivystyksessä saat hoitoa nopeasti ja joustavasti niin arkisin kuin viikonloppuisin. Aavan päivystys toimii toistaiseksi ajanvarauksella.

Aavan päivystys on Helsingissä, keskeisellä paikalla Kampin kauppakeskuksen kupeessa toimiva päivystystoimintaan perehtyneiden lääkäreiden ja sairaanhoitajien tarjoama palvelu. Myös laboratoriotutkimukset ja röntgentutkimukset ovat käytössä päivystyksen aukioloaikoina, mikä mahdollistaa nopean diagnosoinnin.

Aava Kampin Helsingin päivystyksen tarkoituksena on tarjota sinulle mahdollisimman pikaisesti apua tietyissä vaivoissa ja vammoissa, jotka eivät voi odottaa seuraavaan päivään.

Milloin päivystykseen?

Voit hakeutua päivystävän lääkärimme vastaanotolle, kun tarvitset nopeasti hoitoa esimerkiksi äkillisen sairastumisen tai tapaturman vuoksi.

Tyypillisimpiä Aava Kamppi Helsingin päivystyksessä hoidettavia vaivoja ovat:

 • äkillisesti alkaneet tai pahentuneet infektiot
 • akuutit kiputilat, kuten korva-, selkä- ja vatsakivut
 • haavat ja palovammat
 • nivelsiteiden, luiden, lihasten, jänteiden ja hermojen vammat
 • akutisoituneet krooniset sairaudet

Soitathan hätätilanteissa kuitenkin aina hätänumeroon 112.

Miten hakeudun päivystykseen Helsingin Aava Kamppiin?

Päivystys Helsingissä Aava Kampissa toimii toistaiseksi vain ajanvarauksella. Voit varata ajan nettiajanvarauksen kautta tai puhelimitse 010 380 3838.

Päivystys on avoinna Kampin toimipisteen aukioloaikoina:

 • Ma–Pe klo 7.30–21.00
 • La–Su klo 10.00–17.00
 • Poikkeavat aukioloajat voit tarkistaa Kampin toimipisteen sivulta.

Mitä päivystyksessä tapahtuu?

Päivystyksessä sinut ottaa vastaan päivystystoimintaan perehtynyt lääkäri, joka arvioi tilanteesi, tekee tarvittavat toimenpiteet sekä suunnittelee tarvittaessa jatkotutkimukset ja -hoidon. Tilanteestasi riippuen päivystyksen lääkäri voi lähettää sinut esimerkiksi verikokeisiin tai röntgentutkimukseen.

Pienemmät haverit ja vammat, kuten ihon haavat tai murtumaepäilyt lääkäri voi diagnosoida vastaanotolla ja hoitaa yhdessä sairaanhoitajan kanssa.

Päivystyksessä Helsingin Aava Kampissa on myös hyvät erikoislääkäreiden konsultaatiomahdollisuudet ja jatkohoito järjestetään aina tilanteen vaatimalla tavalla. Jatkohoito voi tapahtua Kampin toimipisteessämme tai julkisessa sairaalassa.

Miten valmistaudun päivystykseen tuloon Helsingin Aava Kampissa?

Tullessasi päivystykseen Helsingin Kampin toimipisteeseemme huomioithan seuraavat asiat:

 • Ota mukaasi henkilöllisyystodistus ja Kela-kortti.
 • Listaa käyttämäsi lääkkeet ja niiden annostukset.
 • Ole valmis kuvailemaan oireesi ja niiden alkamisajankohta mahdollisimman tarkasti.

Tulkkipalvelu apunasi päivystyksessä

Asiointi päivystyksessä sujuu silloinkin, kun potilaalla ja lääkärillä ei ole yhteistä kieltä. Aavassa on käytössä tulkkipalvelu Tulka.

Tulka on mobiilipalvelu, jossa tulkki on kännykän päässä. Tulkki, lääkäri ja potilas keskustelevat kaiuttimen välityksellä. Palvelun hinta 45 €/käynti.

Varaa aika päivystykseen Helsingin Aava Kamppiin

Varaa aika päivystykseen nettiajanvarauksen kautta tai puhelimitse 010 380 3838.

Asiantuntijana Aava Helsinki Kampin päivystyksen vastuulääkäri, yleislääkäri Miro Sauru. Tekstin tuottamisessa on käytetty apuna tekoälyä.

FacebookTwitterLinkedIn
Artikkelit ja tiedotteet
Aava-kallio Syyllisyyden lihavuudesta on loputtava –  Lääkäri Emilia Huvisen uutuuskirja sukeltaa lihavuuden taustoihin
Lihavuuden taustalla vaikuttavat monet kehon biologiset tekijät. On korkea aika vapautua itsekurin puutteeseen tai omaan kykenemättömyyteen liittyvistä leimoista sekä syyllisyyden ja häpeän tunteista. Lihavuustutkija ja Aavan naistentautien erikoislääkäri Emilia Huvinen on julkaissut kirjan lihavuudesta ja sen ymmärtämisestä.
Lue lisää
Aava Aavalle ja Pikkujätille myönnetty ISO27001 tietoturvasertifiointi
Sertifiointi osoittaa, että Aava ja Pikkujätti noudattavat korkeimpia tietoturvakäytäntöjä taaten turvalliset ja luotettavat terveydenhuollon palvelut asiakkaille.
Lue lisää
migreeni-blogi Migreenin ymmärtäminen – uudet hoitovaihtoehdot ja läpimurrot
Migreeni ei ole vain tavallinen päänsärky. Se on krooninen sairaus, joka voi vaikuttaa merkittävästi ihmisen elämänlaatuun. Aavan neurologian erikoislääkäri, dosentti Filip Scheperjans kertoo migreenin uusimmista hoitovaihtoehdoista blogikirjoituksessaan.
Lue lisää