Tutki tissit!

Tissit, tisut, hinkit, munkit, kannut, daisarit. Rakkailla rinnoilla on monta nimeä, mutta niin on myös kokoa, väriä ja muotoa.

Opi tuntemaan omat rintasi. Katsele, painele, kokeile, tunnustele. Peilin edessä, suihkussa, saunassa, istuen, seisoen, selällään. Rintojen säännöllinen tutkiminen on tärkeää ihan jokaiselle, jolla on rinnat – mitä varhaisemmalla iällä aloitat, sen parempi.

Aava tahtoo olla mukana edistämässä rintojen terveyttä vuoden jokaisena päivänä. Jotta rintasyövät saataisiin kiinni ajoissa.

Tutki rintasi

Tutki rintasi säännöllisesti, vähintään kerran kuukaudessa. Kun teet rintojen tutkimisesta tavan, opit tuntemaan omaa kehoasi paremmin ja pystyt myös nopeammin reagoimaan mahdollisiin muutoksiin.

Jos huomaat rinnoissasi muutoksen, älä jää miettimään asiaa yksin, vaan hakeudu rohkeasti lääkärin tutkittavaksi. Mitä aikaisemmin rintasyöpä löydetään, sitä todennäköisemmin siitä myös paranee.

Näin tutkit rintasi itse
9 Kysymystä rintojen tutkimisesta. Aavan naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri vastaa yleisimpiin kysymyksiin rintojen tutkimisesta.
Katso ohjeet
Heräsikö huoli?
Mammografian avulla on mahdollista päästä rintasyövän jäljille varhain, jo ennen kuin se oirehtii. Mammografia on rintojen röntgentutkimus, jolla selvitetään rintarauhasen rakennetta ja mahdollisia syöpämuutoksia.
Lue lisää
Lääkäriin
Voit varata ajan gynekologille, yleislääkärille tai työterveyslääkärille, lääkäri tekee sinulle tarvittaessa lähetteen jatkotutkimuksiin, kuten mammografiaan ja rintojen ultraäänitutkimukseen.
Varaa aika
Syövän hoito
Kun tarvitaan erityisosaamista syöpäsairauksista, Aava Terveyspalvelut -konserniin kuuluva Docrates Syöpäsairaala on luotettava ja lämpimästi suositeltava vaihtoehto syövän diagnostiikassa, hoidossa ja seurannassa.
Lue lisää

Lataa somekuvat ja -videot ja osallistu kampanjaan! #tutkitissit

Hyödyllistä tietoa

Vertaistukea