Peräpukaman kumilenkkihoito

Mikä on peräpukaman kumilenkkihoito ja milloin se on syytä tehdä?

Sisäinen peräpukama on peräsuolen limakalvon alla kulkeva laskimolaajentuma, ”suonikohju”. Peräpukamien koko ja niiden aiheuttamat vaivat, kuten ulos työntyminen, verenvuoto, kutina tai kipu, saattavat vaihdella. Sisäisten peräpukamien kumilenkkihoito on nykyisin yleisin ja vaivattomin hoitomuoto.

Toimenpiteen kulku

Kumilenkkihoidossa asetetaan yleensä tiukat kumilenkit 1–3 suurimman pukaman tyveen. Tämä tapahtuu viemällä pukama erityisen imulaitteen sisään, mikä mahdollistaa kumilenkin paikalleen laiton. Pukamakudos menee kuolioon, ja noin 5–10 päivän kuluttua limakalvolle muodostuu arpikudosta.

Pukamien kumilenkkihoito voidaan tehdä omana toimenpiteenään tai esimerkiksi paksusuolentähystyksen yhteydessä. Itse toimenpide on varsin nopea ja yleensä lähes täysin kivuton.

Toimenpiteen jälkeen

Toimenpiteen jälkeen peräaukosta saattaa tulla jonkin verran verenvuotoa.

Joskus toimenpidettä seuraavien päivien aikana ilmaantuu peräaukon ja lantionpohjan kiputuntemusta, johon voi käyttää tavallisia tulehduskipulääkkeitä. Suolen limakalvo ei yleensä tunne kipua, ja voimakas kipu on usein merkki siitä, että lenkki on asetettu liian lähelle peräaukon ihoa.

Täydellisen hoitotuloksen saavuttamiseksi kumilenkkihoito joudutaan yleensä toistamaan esimerkiksi 1–2 kuukauden välein 1–3 kertaa.

Ajanvaraus

Aava Kamppi
Annankatu 32
00100 HELSINKI
puh. 010 380 5312

Aava Keravan Terveyspuisto
Metsolantie 1
04200 KERAVA
puh. 010 380 2152

Ajanvaraus lääkärin vastaanotolle
010 380 3838 ja www.aava.fi

Maksuvaihtoehdot

Tutustu myös kattaviin maksuvaihtoehtoihimme, mm. korottomaan Aava-tiliin.

Hinnasto

Peräsuolen tähystys ja peräpukamien hirtto kumilenkeillä
alk.
257.00 €

Asiantuntijat

Näytä Aavan asiantuntijat, jotka tarjoavat tätä palvelua.

Kysy lisää

Kiireellisissä asioissa otathan yhteyttä puhelimitse.

Ensisijainen yhteydenottotapa