Vatsa ja suolisto

Onko sinulle ilmaantunut huolestuttavaa vatsakipua? Reagoitko herkästi vatsallasi ruokaan? Kärsitkö vatsan turvotuksesta, ummetuksesta, pitkittyneestä ripulista tai onko ulosteessasi näkynyt verta? Epäiletkö keliakiaa tai tulehduksellista suolistosairautta? 

Varaa aika

Et ole yksin oireidesi kanssa. Meiltä saat apua vatsavaivoihisi. Gastroenterologimme ja gastrokirurgimme ovat kokeneita ja ansioituneita asiantuntijoita, joiden ammattitaidosta ja asiakasystävällisyydestä saamme jatkuvasti hyvää palautetta. Kiinnitämme erityistä huomiota esimerkiksi siihen, että tähystystutkimukset ovat mahdollisimman mukava kokemus. 

Aavassa vastaanottavat myös asiantuntevat ravitsemusterapeutit. Ravitsemusterapia on tärkeä osa vatsa- ja suolistovaivojen hoitoa. 

Varaa aika gastroenterologille tai kysy lisää toimenpiteistä 

Lisätietoa gastroenterologisista toimenpiteistä saat ottamalla yhteyttä GastroLääkäreiden toimenpidehoitajiin gastrohoitajat@aava.fi 

Varaa aika lääkärin ensikäynnille soittamalla Aavan asiakaspalveluun 010 380 3838 tai nettiajanvarauksen kautta. Kun varaat aikaa netistä, valitse erikoisalaksi gastroentoerologia.

Teemme myös yhteistyötä Helsingin, Vantaan ja Keravan kaupunkien kanssa. Lisäksi olemme mukana erilaisissa kansainvälisissä tutkimuksissa.

Elastografia eli rasvamaksan fibroosin ultraäänitutkimus
Gastroenterologi
Gastrokirurgi eli vatsaelinkirurgi
Lihavuus
Ravitsemusterapia
Ylipaino ja painonhallinta

Vatsa- ja suolistosairauksien hoito

Ärtyvän suolen oireyhtymä
Keliakia
Tulehdukselliset suolistosairaudet (IBD)
Närästys ja ylävatsavaivat
Paksusuolen ja mahan polyyppien poisto
Peräpukaman kumilenkkihoito
Rautainfuusio
Sappirakon poisto
Ummetus

Ruoansulatuselimistön tutkimukset

Elastografia eli rasvamaksan fibroosin ultraäänitutkimus
Mahalaukun tähystys
Ohutsuolen kapselikameratutkimus
Paksusuolen tähystys
Artikkelit ja tiedotteet
stressivatsa Stressivatsa? Tässä erikoislääkärin neuvot olon helpottamiseen
Stressi painaa ja vatsa möyrii – kuulostaako tutulta? Stressivatsa on toiminnallinen vatsavaiva, jota voi onneksi suitsia elämäntavoilla. Lääkärikeskus Aavan vastaava gastroenterologian erikoislääkäri Jari Koskenpato kertoo, miksi stressi voi saada vatsan protestoimaan ja mistä löytyy apu.
Lue lisää
keliakia Keliakia ei aina aiheuta vatsavaivoja – Näin tunnistat ja hoidat keliakian
Keliakiaan voi liittyä paitsi vatsaongelmia, myös anemiaa, väsymystä ja selittämätöntä laihtumista. Vaivojen syy kannattaa selvittää, sillä hoitamattomana jylläävä keliakia saattaa jopa vaurioittaa kehoa. Lääkärikeskus Aavan johtava gastroenterologi Jari Koskenpato kertoo, milloin keliakiaa on syytä epäillä ja mitä gluteenittomasta ruokavaliosta on hyvä tietää.
Lue lisää
sappikivet Sappikivet oireilevat kovana vatsakipuna, joka säteilee selkään
Tiesitkö, että äkillinen vatsakipu saattaa kertoa sappikivistä? Lääkärikeskus Aavan gastrokirurgi Lea Kyhälä kertoo, millaisista oireista tunnistat sappikivet, milloin on syytä hakeutua lääkäriin ja mitä sappileikkauksesta on hyvä tietää.
Lue lisää