Ravitsemusterapeutin vastaanotto

Ravitsemusterapeutin vastaanotolla saat apua vatsan toimintaan, ruokailemiseen ja ravitsemukseen liittyvissä asioissa. Lisäksi ravitsemusterapeutti tarjoaa tukea ruokavaliomuutoksiin ja painonhallintaan. Tavoitteet asetat itse. Olennaisinta muutoksen tiellä on oma motivaatiosi, mutta et jää ongelmasi kanssa yksin.

Onko sinulla vatsakipuja, turvotusta tai ummetusta? Vai häiritseekö arkeasi väsymys tai toistuva heikotus? Olet ehkä jo kokeillut erilaisia ruokaan liittyviä vinkkejä ja muutoksia – tuloksetta. Heitä pallo Aavan ammattilaisille, laillistetuille ravitsemusterapeuteille. Hoidamme jokaista asiakasta yksilöllisesti – kannustaen ja syyllistämättä.

Ravitsemusterapeutti auttaa ravintoon sekä kehon ravitsemustilaan liittyvissä asioissa. Ravinto-opillisen hyvinvoinnin lisäksi ruokavaliolla on suuri merkitys monen sairauden hoidossa ja ehkäisyssä.

Ravitsemusterapeutin avulla saat ymmärrystä ja tukea siihen, mikä olisi sinulle parasta. Saat konkreettisia ja arkisia neuvoja, jotka sisältävät tarvittaessa tarkkoja ruoka-aine- ja määräohjeita.

Ravitsemusterapeutti auttaa ja ohjaa seuraavissa asioissa:

 • Väsymys, heikotus, huono palautuminen
 • Vatsakipu, vatsan turvotus, epätavallisen voimakkaat ilmavaivat, ripuli, ummetus, närästys, ylävatsavaivat
 • Kohonnut kolesteroli, kohonnut verenpaine, alhainen tai korkea verensokeri
 • Keliakia, allergiat ja niiden hoito
 • Ärtyvän suolen oireyhtymä, Crohnin tauti ja haavainen paksusuolentulehdus (Colitis ulcerosa)
 • Kansantautien, kuten syövän, tyypin 2 diabeteksen ja sydän- ja verisuonitautien ehkäisy ja hoito ruokavalion avulla
 • Syömishäiriöt, alipainon hoito
 • Urheilijan ravitsemus

Ravitsemusterapeutin juttusille saa ja kannattaa tulla myös ilman vaivoja tai oireita. Vastaanotolla saat käsityksen omasta ruokavaliostasi ja ravitsemuksestasi. Aavan ravitsemusterapeutit neuvovat tutkimustiedon ja -näytön pohjalta.

Näin valmistaudut ravitsemusterapeutin tapaamiseen

Mikäli mahdollista, valmistaudu vastaanotolle pitämällä vähintään kolmen päivän ajan ruokapäiväkirjaa. Voit myös tallentaa puhelimen kameralla kaikki syömisesi ja juomisesi. Toki ruokavaliosi voidaan selvittää myös vastaanotolla. Saavu sinne siis rohkeasti, vaikket saisi kirjatuksi syömisiäsi etukäteen ruokapäiväkirjaan. Mikäli sinulla on laboratoriokoetuloksia viimeisen vuoden ajalta, ota mukaan myös ne.

Mitä ravitsemusterapeutin vastaanotolla tapahtuu?

Tärkeintä on selvittää, miksi saavuit vastaanotolle. Ravitsemusterapeutti haluaa kuulla vaivasi ja toiveesi. Mikäli vaivoja on useita, tilannekartoitukseen tarvitaan mahdollisesti enemmän kuin yksi vastaanottoaika. 

Perusteellisen haastattelun jälkeen ravitsemusterapeutti tekee yksilöllisen tilanneanalyysin, jossa tarkastellaan ruokavaliotasi sekä muita syömiseen liittyviä elämän osa-alueita: työtä, liikuntaa, nukkumista ja ruokailuhistoriaa. Tarvittaessa ravitsemusterapeutti laskee, miten paljon ja mistä ruoista saat ravintoaineita, ja mitä tärkeitä aineita sinun pitäisi saada terveytesi kannalta enemmän.

Hoitosuunnitelma tehdään yksilöllisesti ja aikataulutetaan yhdessä. Tavoitteet asetetaan sinun lähtökohdistasi, juuri niin pienin askelin kuin toivot. Olennaisinta muutoksen tiellä on oma motivaatiosi, mutta emme jätä sinua yksin ongelmasi kanssa.

Ravitsemusterapeutti auttaa kaikissa ravintoon sekä kehon ravitsemustilaan liittyvissä kysymyksissä, myös etävastaanotolla. Säästät aikaa ja vaivaa, kun saat tarvitsemasi avun nopeasti. Saat neuvoja ja tukea muun muassa painonhallintaan sekä vatsavaivojen omahoitoon.

Ravitsemusterapeutin etävastaanotolla saat helposti yhteyden Aavan ravitsemusasiantuntijaan ajasta ja paikasta riippumatta. Saat häneltä konkreettisia ja arkisia neuvoja, jotka sisältävät tarvittaessa tarkkoja ruoka-aine- ja määräohjeita.

Ravitsemusterapeutin etävastaanotto

Voit tulla myös ravitsemusterapeutin etävastaanotolle.

Etävastaanotto on puhelinvastaanotto. Aavan ravitsemusterapeutti soittaa sinulle varatun ajan alussa. Varmista, että olet tällöin vapaana ja puhelin on lähellä. Asiantuntijalle ei voi soittaa takaisin. Mikäli et vastaa, veloitamme sinulta käyttämättömän etävastaanoton hinnan.

Ravitsemusterapeutin etävastaanotto on tarkoitettu yli 16-vuotiaille.

Mitä asioita ravitsemusterapeutin etävastaanotolla voidaan hoitaa?

Ravitsemusterapeutilta saat apua, neuvoja ja tukea etävastaanotolla muun muassa seuraaviin asioihin:

 • vatsavaivat
 • painonhallinta
 • kohonnut kolesteroli, verenpaine tai verensokeri
 • väsymys, heikotus ja huono palautuminen
 • urheilijan ravitsemus
 • syöpäpotilaan ravitsemus ja ruokavalinnat
 • painoaan menettävän potilaan ravitsemus

Näin valmistaudut ravitsemusterapeutin etävastaanotolle

On suositeltavaa, että pidät ennen etävastaanottoa ruokapäiväkirjaa.

Jos olet etävastaanoton aikana Internet-yhteyden omaavan tietokoneen tai tabletin äärellä, sinulle voidaan helpommin havainnollistaa ruokaesimerkkejä. Näin sinulle voidaan lähettää tarpeittesi mukaista tausta- ja havainnollistamismateriaalia keskustelun aikana.

Mihin etävastaanotto ei sovellu?

Jos asiaasi ei ole mahdollista hoitaa loppuun asti etävastaanotolla, sinut ohjataan perinteiselle vastaanotolle Aavaan. Etävastaanotosta peritään tällöin hinnaston mukainen maksu.

Varmista seuraavat asiat ennen ravitsemusterapeutin etävastaanottoa

 • Onko puhelinnumerosi ajan tasalla? Päivitä puhelinnumero Oma Aava -palvelussa tai soittamalla Aavan asiakaspalveluun 010 380 3838.
 • Oletko hyväksynyt potilastietojen luovutuksen? Anna suostumuksesi Omakanta-palvelussa. Kun terveystietosi seuraavat mukanasi, hoitosi jatkuvuus ja suunnitelmallisuus paranee.
 • Oletko ollut äskettäin ravitsemusterapeutin asiakkaana muualla? Ota esille mahdollisesti aiemmin kirjallisesti saamasi ohjeet ja neuvot.
 • Oletko työterveysasiakas? Tarkista ennen ajanvarausta kuuluuko etävastaanotto yrityksesi sopimukseen.
 • Onko sinulla sairauskuluvakuutus? Tarkista korvaako vakuutus myös ravitsemusterapeutin etävastaanoton. 
 • Käytätkö lääkkeitä tai ravintolisiä? Listaa käytössäsi olevat lääkkeet ja ravintolisät. Ravitsemusterapeutti saattaa haluta kuulla, miten usein ja miten paljon käytät niitä.

Varaa aika

Varaa aika ravitsemusterapeutin lähi- tai etävastaanotolle nettiajanvarauksen kautta tai soittamalla Aavan asiakaspalveluun 010 380 3838. Jos olet varaamassa aikaa ensikäynnille, varaa 60 minuutin vastaanottoaika.

FacebookTwitterLinkedIn
Artikkelit ja tiedotteet
Yksityinen_sairaala_Aava

Lämminhenkinen yksityinen sairaala – 8 syytä valita Aava

Aava on suomalainen perheyritys, jonka sairaala sijaitsee ydinkeskustassa Helsingissä Aava Kampin yhteydessä. Arvoihimme kuuluu, että sinua hoidetaan kokonaisvaltaisesti ja lämmöllä ja saat tukea, jos leikkaus jännittää. Käyntisi jälkeenkään et jää yksin, vaan lääkäri seuraa toipumistasi. On monta syytä valita Aavan sairaala – tässä niistä kahdeksan.
Lue lisää
aurinkoihottuma-punoittaa-ja-kutisee

Aurinkoihottuma – Mikä siihen auttaa ja kenelle sopii valohoito?

Kutittaa, punoittaa ja näppylöitäkin nousee – aivan kuin iho olisi allerginen auringolle! Aurinkoihottuma vaivaa jossain vaiheessa jopa joka viidettä suomalaista. Paras keino välttyä siltä on suojata iho auringolta, mutta myös siedätyshoitoa on tarjolla. Lääkärikeskus Aavan ihotautien ja allergologian erikoislääkäri Katariina Mähönen kertoo, mitä läiskille ja näpyille voi tehdä.
Lue lisää
rustovaurio

Rustovaurion etenemistä voi ehkäistä – Tiesitkö nämä 7 asiaa rustovammoista?

Jos rusto on kerran vaurioitunut, se ei yleensä enää parane. Hyvä uutinen on se, että liikunta ja painonhallinta vähentävät kipuja ja voivat ehkäistä rustovaurion pahenemista ja äitymistä nivelrikoksi asti. Lääkärikeskus Aavan tuki- ja liikuntaelinsairauksien vastuulääkäri Joakim Lindfors jakaa tärkeimmät faktat rustovaurioista ja kertoo, millaisesta hoidosta voi olla apua.
Lue lisää