Allergia

Allergiset oireet ovat usein ikäviä ja voivat hoitamattomina haitata arkea. Kun oireet ovat säännöllisiä, on syytä selvittää mikä niitä aiheuttaa. Yleisimpiä ovat ruoka-aine-, siitepöly- ja eläinallergiat. Oireet voivat näkyä tai tuntua iholla, silmissä, hengityksessä tai yleisvoinnissa.  

Allergian hoito 

Yleislääkärit ja työterveyslääkärit kartoittavat ja hoitavat yleisimpiä allergioita.

Mikäli oireesi ovat uusia, etkä vielä tiedä mistä on kyse, voit lähteä liikkeelle allergia- ja astmaneuvonnastamme.  

Ihotautilääkärit ovat iho-oireiden spesialisteja, astmaepäilyssä tai astman hoidossa kannattaa taas kääntyä keuhkolääkärin puoleen.  

Allergialääkitys kuntoon siitepölykaudeksi 

Jos kärsit siitepölyallergiasta, kannattaa varautua kukkimiskauteen hyvissä ajoin. Mikäli sinulle on jo löytynyt sopiva allergialääkitys, voit pyytää reseptin uusimista omasta työterveyshuollostasi tai varaamalla vastaanottoajan yleislääkärille.  Allergialääkkeen reseptin uusinta onnistuu myös etävastaanotolla.

Allergia- ja astmaneuvonta
Allergian siedätyshoidot
Aurinkoihottuma – Mikä siihen auttaa ja kenelle sopii valohoito?
Keuhkojen toimintakokeet
Keuhkolääkärin vastaanotto
Artikkelit ja tiedotteet
aurinkoihottuma-punoittaa-ja-kutisee

Aurinkoihottuma – Mikä siihen auttaa ja kenelle sopii valohoito?

Kutittaa, punoittaa ja näppylöitäkin nousee – aivan kuin iho olisi allerginen auringolle! Aurinkoihottuma vaivaa jossain vaiheessa jopa joka viidettä suomalaista. Paras keino välttyä siltä on suojata iho auringolta, mutta myös siedätyshoitoa on tarjolla. Lääkärikeskus Aavan ihotautien ja allergologian erikoislääkäri Katariina Mähönen kertoo, mitä läiskille ja näpyille voi tehdä.
Lue lisää
luomen_poisto

Luomen poisto – Näin vaivattomasti se tapahtuu

Epäilyttävä luomi mietityttää? Tai jännittääkö luomen poisto? Älä syyttä lykkää lääkäriajan varaamista. Lääkärikeskus Aavan ihotautien erikoislääkäri Ville Kiiski kertoo, milloin luomitarkastus olisi paikallaan, sattuuko luomen poisto ja jääkö toimenpiteestä arpi. Jos luomiin liittyvät kysymykset pohdituttavat, lue tämä juttu!
Lue lisää
ihon_laserhoito

Couperosa, aknearvet, rypyt... Näin ihon laserhoito auttaa iho-ongelmissa

Jos luomet, ihon punoitus, raskausarvet tai muut ihopulmat häiritsevät, ratkaisu voi löytyä laserista. Lääkärikeskus Aavan ihotautien erikoislääkäri Laura Bouchard kertoo, kenelle ihon laserhoito sopii ja mitä laserhoidoista on hyvä tietää.
Lue lisää