Allergia

Allergiset oireet ovat usein ikäviä ja voivat hoitamattomina haitata arkea. Kun oireet ovat säännöllisiä, on syytä selvittää mikä niitä aiheuttaa. Yleisimpiä ovat ruoka-aine-, siitepöly- ja eläinallergiat. Oireet voivat näkyä tai tuntua iholla, silmissä, hengityksessä tai yleisvoinnissa.

Varaa aika

Allergian hoito 

Yleislääkärit ja työterveyslääkärit kartoittavat ja hoitavat yleisimpiä allergioita.

Mikäli oireesi ovat uusia, etkä vielä tiedä mistä on kyse, voit lähteä liikkeelle allergia- ja astmaneuvonnastamme.  

Ihotautilääkärit ovat iho-oireiden spesialisteja, astmaepäilyssä tai astman hoidossa kannattaa taas kääntyä keuhkolääkärin puoleen.  

Allergialääkitys kuntoon siitepölykaudeksi 

Jos kärsit siitepölyallergiasta, kannattaa varautua kukkimiskauteen hyvissä ajoin. Mikäli sinulle on jo löytynyt sopiva allergialääkitys, voit pyytää reseptin uusimista omasta työterveyshuollostasi tai varaamalla vastaanottoajan yleislääkärille.  Allergialääkkeen reseptin uusinta onnistuu myös etävastaanotolla.

Allergia- ja astmaneuvonta
Allergian siedätyshoidot
Keuhkojen toimintakokeet
Keuhkolääkärin vastaanotto
Artikkelit ja tiedotteet
Nokkosihottuma Nokkosihottuma ilmaantuu ja katoaa äkisti
Nokkosihottuma nostaa ihoon voimakkaasti kutisevia punaisia paukamia. Tavallisesti ne vaihtavat paikkaa ja katoavat nopeasti, mutta joskus nokkosihottuma kroonistuu. Ihotautien erikoislääkäri Ville Kiiski kertoo, miten kiusallista kutinaa hoidetaan ja milloin on syytä kääntyä lääkärin puoleen.
Lue lisää
Kynsisieni Miten kynsisieni taltutetaan? 7 kysymystä lääkärille
Kynsisieni on sitkeä riesa, jonka hoito vaatii kärsivällisyyttä ja pitkää pinnaa. Ihotautien erikoislääkäri Ville Kiiski vastaa tavallisimpiin vaivaan liittyviin kysymyksiin. Hän myös neuvoo, millä konsteilla sieni-infektiolta voi suojautua.
Lue lisää
nainen_pohtii Herpes – 11 kysymystä ja vastausta huuliherpeksestä ja genitaaliherpeksestä
Huuliherpes taas tuloillaan, pitäisikö siis välttää suutelemista? Voiko herpes tarttua suuseksissä? Entä pitääkö genitaaliherpeksestä kertoa seksikumppanille? Lääkärikeskus Aavan naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri Heidi Sarajuuri-Scheperjans vastaa yleisiin kysymyksiin herpeksestä. Päivitä tietosi tästä!
Lue lisää