Allergia- ja astmaneuvonta

Allergiat ja niistä aiheutuvat oireet ovat yleinen ja helposti hoidettava vaiva. Allergista nuhaa ja silmätulehduksia voidaan hoitaa erilaisilla paikallishoitovalmisteilla sekä tabletteina otettavilla antihistamiineilla. Aavan ammattitaitoiset lastenlääkärit, ihotautilääkärit sekä keuhkosairauksien ja allergologian erikoislääkärit auttavat sinua kaikissa allergiaan ja astmaan liittyvissä huolissa.

Miten allergioita hoidetaan?

Paikallishoitona allergiaoireisiin voit käyttää nenäsuihkeita ja silmätippoja. Myös erilaiset antihistamiinivalmisteet tehoavat lievään allergiaan melko hyvin. Suurin osa siitepölyallergioista kärsivistä saa näistä itsehoitokeinoista merkittävää apua oireisiinsa. 

Jos allergiaoireesi jatkuvat antihistamiinin käytöstä huolimatta, kannattaa käyttää myös nenään suihkutettavaa kortisonisuihketta. Hankaliin silmäoireisiin voit lisäksi kokeilla kromoglikaattia tai antihistamiinia sisältäviä silmätippoja. 

Siitepölyallergian hoito tulisi aloittaa jo ennen siitepölyn ilmaantumista eli siitepölykauden alkua, jotta oireet eivät pääse edes alkamaan. Luonnon tarkkailu ja siitepölytiedotteet auttavat ennakoimaan hoidon ajoitusta. 

Allergiaa voidaan hoitaa myös siedätyshoidoilla. Siedätyshoito on allergian täsmähoitoa, jossa hoidettavan henkilön elimistö totutetaan allergian aiheuttajaan antamalla hänelle allergeenia säännöllisesti joko pistoksena, kielenalustablettina tai kielenalusliuoksena.  

Astma on keuhkoputkien tulehduksellinen sairaus, joka voi liittyä allergiaan. Joskus siitepölyallergia voi aiheuttaa astmaoireita, esimerkiksi hengenahdistusta ja hengityksen vinkumista. 

Allergioiden toteaminen ja PEF-mittaukset

Vaikeat allergiat voidaan todeta esimerkiksi ihonpistotestein, jotta allergialääkäri voi määrätä sinun oireisiisi sopivan lääkityksen ja siitepölyallergian hoito on helppoa ajoittaa oikein.  

Allergioita voidaan tutkia myös verikokeilla, esimerkiksi kun epäillään harvinaisempaa allergian aiheuttajaa tai potilasta ei ole testautettu tietylle allergeenille. 

Aavan allergia- ja astmaneuvonnassa saat myös ohjausta PEF-mittaukseen eli uloshengityksen huippuvirtausmittaukseen.  

Astmaa epäiltäessä oikean PEF-mittaustekniikan oppiminen on tärkeää. PEF-seurannassa käytetään hengitettävää lääkettä ja saat meiltä myös opastusta hyvään inhalaatiotekniikkaan. 

Varaa aika allergia- ja astmaneuvontaan

Varaa keuhkosairauksien ja allergologian erikoislääkärille nettiajanvarauksen kautta tai soittamalla Aavan asiakaspalveluun  010 380 3838.

Asiantuntijana palvelukuvauksessa keuhkosairauksien erikoislääkäri Eeva-Maija Nieminen.

FacebookTwitterLinkedIn
Artikkelit ja tiedotteet
Aava-kallio Syyllisyyden lihavuudesta on loputtava –  Lääkäri Emilia Huvisen uutuuskirja sukeltaa lihavuuden taustoihin
Lihavuuden taustalla vaikuttavat monet kehon biologiset tekijät. On korkea aika vapautua itsekurin puutteeseen tai omaan kykenemättömyyteen liittyvistä leimoista sekä syyllisyyden ja häpeän tunteista. Lihavuustutkija ja Aavan naistentautien erikoislääkäri Emilia Huvinen on julkaissut kirjan lihavuudesta ja sen ymmärtämisestä.
Lue lisää
Aava Aavalle ja Pikkujätille myönnetty ISO27001 tietoturvasertifiointi
Sertifiointi osoittaa, että Aava ja Pikkujätti noudattavat korkeimpia tietoturvakäytäntöjä taaten turvalliset ja luotettavat terveydenhuollon palvelut asiakkaille.
Lue lisää
migreeni-blogi Migreenin ymmärtäminen – uudet hoitovaihtoehdot ja läpimurrot
Migreeni ei ole vain tavallinen päänsärky. Se on krooninen sairaus, joka voi vaikuttaa merkittävästi ihmisen elämänlaatuun. Aavan neurologian erikoislääkäri, dosentti Filip Scheperjans kertoo migreenin uusimmista hoitovaihtoehdoista blogikirjoituksessaan.
Lue lisää