Rasvansiirto kasvoihin

FacebookTwitterLinkedIn

Rasvansiirto kasvoihin tuo takaisin iän mukana menetettyä täyteläisyyttä esimerkiksi poskipäihin. Sillä hoidetaan myös kuoppaisia arpia ja syvempiä uurteita. Yleensä käytetään polven sisärasvaa, koska se kestää tutkimusten mukaan kasvoissa parhaiten.

Rasvansiirrossa käytetään omia eläviä rasvasolujasi. Kasvojen rasvansiirto on yleensä kosmeettinen toimenpide, jolla ilmeesi muuttuu nuorekkaammaksi. Tarvittaessa se voidaan yhdistää kasvojen kohotukseen.

Leikkauksen kulku

Kasvojen rasvansiirto tehdään yleensä päiväkirurgisesti paikallispuudutuksessa. Rasva kerätään yleensä polven sisäreunasta. Tutkimusten mukaan polven sisärasva kestää kasvoissa parhaiten.

Rasva kerätään perinteisellä rasva- tai käsi-imulla, mutta rasva ei mene poistosäiliöön, vaan niin sanottuun “välitankkiin”. Siellä neste poistetaan rasvasta. Sen jälkeen rasva siirretään pieniin lääkeruiskuihin, joilla rasva ruiskutetaan joko kasvoihin.

Imukohtiin tulee 4-5 mm:n kokoisia arpia ja siirtokohtiin 1-2 mm:n arpia. Ne yritetään piilottaa mahdollisimman hyvin.

Kasvojen rasvansiirto kestää noin 1,5 tuntia. Kotiin pääset hakijan kanssa samana päivänä.

Leikkauksen jälkeen

Kasvojen rasvansiirron jälkeen imukohdat saattavat jonkin aikaa aristaa, mutta kipulääke helpottaa oloa. Mustelmia ja turvotusta on parin viikon ajan.

Imualueella tulee pitää tukitekstiiliä 3-6 viikkoa. Tukitekstiili vähentää turvotusta. Huomiothan myös, että alue, jolle rasva on siirretty, tulee pitää lämpimänä parin viikon ajan. Toisin sanoen ulkoilua kylmällä ilmalla pitää välttää. Näin siirretylle rasvalle turvataan hyvä verenkierto.

Raskasta fyysistä ponnistelua pitää välttää parin viikon ajan, mutta muuten voit liikkua tavalliseen tapaan. Jälkitarkastus on viikon kohdalla. Samalla poistetaan ompeleet. Lopputarkastus on 4-6 kuukauden päästä leikkauksesta.

Ajanvaraus

Varaa aika plastiikkakirurgille kasvojen rasvansiirron suunnittelua varten nettiajanvarauksesta tai Aavan asiakaspalvelusta 010 380 3838. Toimenpide tehdään Aava Helsinki Kampissa.

Artikkelit ja tiedotteet
Yksityinen_sairaala_Aava/

Lämminhenkinen yksityinen sairaala – 8 syytä valita Aava

Aava on suomalainen perheyritys, jonka sairaala sijaitsee ydinkeskustassa Helsingissä Aava Kampin yhteydessä. Arvoihimme kuuluu, että sinua hoidetaan kokonaisvaltaisesti ja lämmöllä ja saat tukea, jos leikkaus jännittää. Käyntisi jälkeenkään et jää yksin, vaan lääkäri seuraa toipumistasi. On monta syytä valita Aavan sairaala – tässä niistä kahdeksan.
Lue lisää
aurinkoihottuma-punoittaa-ja-kutisee/

Aurinkoihottuma – Mikä siihen auttaa ja kenelle sopii valohoito?

Kutittaa, punoittaa ja näppylöitäkin nousee – aivan kuin iho olisi allerginen auringolle! Aurinkoihottuma vaivaa jossain vaiheessa jopa joka viidettä suomalaista. Paras keino välttyä siltä on suojata iho auringolta, mutta myös siedätyshoitoa on tarjolla. Lääkärikeskus Aavan ihotautien ja allergologian erikoislääkäri Katariina Mähönen kertoo, mitä läiskille ja näpyille voi tehdä.
Lue lisää
rustovaurio/

Rustovaurion etenemistä voi ehkäistä – Tiesitkö nämä 7 asiaa rustovammoista?

Jos rusto on kerran vaurioitunut, se ei yleensä enää parane. Hyvä uutinen on se, että liikunta ja painonhallinta vähentävät kipuja ja voivat ehkäistä rustovaurion pahenemista ja äitymistä nivelrikoksi asti. Lääkärikeskus Aavan tuki- ja liikuntaelinsairauksien vastuulääkäri Joakim Lindfors jakaa tärkeimmät faktat rustovaurioista ja kertoo, millaisesta hoidosta voi olla apua.
Lue lisää