Rasvansiirto kasvoihin

Rasvansiirto kasvoihin tuo takaisin iän mukana menetettyä täyteläisyyttä esimerkiksi poskipäihin. Sillä hoidetaan myös kuoppaisia arpia ja syvempiä uurteita. Yleensä käytetään polven sisärasvaa, koska se kestää tutkimusten mukaan kasvoissa parhaiten.

Rasvansiirrossa käytetään omia eläviä rasvasolujasi. Kasvojen rasvansiirto on yleensä kosmeettinen toimenpide, jolla ilmeesi muuttuu nuorekkaammaksi. Tarvittaessa se voidaan yhdistää kasvojen kohotukseen.

Leikkauksen kulku

Kasvojen rasvansiirto tehdään yleensä päiväkirurgisesti paikallispuudutuksessa. Rasva kerätään yleensä polven sisäreunasta. Tutkimusten mukaan polven sisärasva kestää kasvoissa parhaiten.

Rasva kerätään perinteisellä rasva- tai käsi-imulla, mutta rasva ei mene poistosäiliöön, vaan niin sanottuun “välitankkiin”. Siellä neste poistetaan rasvasta. Sen jälkeen rasva siirretään pieniin lääkeruiskuihin, joilla rasva ruiskutetaan joko kasvoihin.

Imukohtiin tulee 4-5 mm:n kokoisia arpia ja siirtokohtiin 1-2 mm:n arpia. Ne yritetään piilottaa mahdollisimman hyvin.

Kasvojen rasvansiirto kestää noin 1,5 tuntia. Kotiin pääset hakijan kanssa samana päivänä.

Leikkauksen jälkeen

Kasvojen rasvansiirron jälkeen imukohdat saattavat jonkin aikaa aristaa, mutta kipulääke helpottaa oloa. Mustelmia ja turvotusta on parin viikon ajan.

Imualueella tulee pitää tukitekstiiliä 3-6 viikkoa. Tukitekstiili vähentää turvotusta. Huomiothan myös, että alue, jolle rasva on siirretty, tulee pitää lämpimänä parin viikon ajan. Toisin sanoen ulkoilua kylmällä ilmalla pitää välttää. Näin siirretylle rasvalle turvataan hyvä verenkierto.

Raskasta fyysistä ponnistelua pitää välttää parin viikon ajan, mutta muuten voit liikkua tavalliseen tapaan. Jälkitarkastus on viikon kohdalla. Samalla poistetaan ompeleet. Lopputarkastus on 4-6 kuukauden päästä leikkauksesta.

Ajanvaraus

Varaa aika plastiikkakirurgille kasvojen rasvansiirron suunnittelua varten nettiajanvarauksesta tai Aavan asiakaspalvelusta 010 380 3838. Toimenpide tehdään Aava Helsinki Kampissa.

Asiantuntijana palvelukuvauksessa plastiikkakirurgian erikoislääkäri Antti Koski.

FacebookTwitterLinkedIn
Artikkelit ja tiedotteet
Max_x_Aava Poikkeuksellinen yhteistyö syntyi rohkeudesta – dokumenttisarja Max Senestä yhteistyössä Aavan kanssa
Lääkärikeskus Aava, rap-artisti Max Sene (Sexmane) ja Marmori Entertainment julkaisevat yhteistyössä Lucas Senen ohjaaman viisiosaisen dokumenttisarjan mielenterveydestä huolehtimisen normalisoimiseksi.
Lue lisää
petteri Onko henkilöstön hyvinvointi yrityksellenne strateginen asia?
Eri toimialojen yrityksillä on mietinnässä yhtenevät haasteet: Miten saamme pidettyä osaavat henkilöt ja mistä saamme rekrytoitua uusia? Entä miten henkilöstömme voisi paremmin ja olisi innostunut – myös työstään? Kokonaisuus edellyttää strategista lähestymistä, hyvinvointistrategiaa.
Lue lisää
Aava Edenneen Parkinsonin taudin hoitovalikoima laajenee – Uusi hoitomuoto käyttöön ensimmäisenä Suomessa Lääkärikeskus Aavassa
Ihonalainen levodopainfuusiohoito aloitettiin ensimmäisenä Suomessa Lääkärikeskus Aavassa 22.4.2024.
Lue lisää