Rasvansiirto kasvoihin

Rasvansiirto kasvoihin tuo takaisin iän mukana menetettyä täyteläisyyttä esimerkiksi poskipäihin. Sillä hoidetaan myös kuoppaisia arpia ja syvempiä uurteita. Yleensä käytetään polven sisärasvaa, koska se kestää tutkimusten mukaan kasvoissa parhaiten.

Rasvansiirrossa käytetään omia eläviä rasvasolujasi. Kasvojen rasvansiirto on yleensä kosmeettinen toimenpide, jolla ilmeesi muuttuu nuorekkaammaksi. Tarvittaessa se voidaan yhdistää kasvojen kohotukseen.

Leikkauksen kulku

Kasvojen rasvansiirto tehdään yleensä päiväkirurgisesti paikallispuudutuksessa. Rasva kerätään yleensä polven sisäreunasta. Tutkimusten mukaan polven sisärasva kestää kasvoissa parhaiten.

Rasva kerätään perinteisellä rasva- tai käsi-imulla, mutta rasva ei mene poistosäiliöön, vaan niin sanottuun “välitankkiin”. Siellä neste poistetaan rasvasta. Sen jälkeen rasva siirretään pieniin lääkeruiskuihin, joilla rasva ruiskutetaan joko kasvoihin.

Imukohtiin tulee 4-5 mm:n kokoisia arpia ja siirtokohtiin 1-2 mm:n arpia. Ne yritetään piilottaa mahdollisimman hyvin.

Kasvojen rasvansiirto kestää noin 1,5 tuntia. Kotiin pääset hakijan kanssa samana päivänä.

Leikkauksen jälkeen

Kasvojen rasvansiirron jälkeen imukohdat saattavat jonkin aikaa aristaa, mutta kipulääke helpottaa oloa. Mustelmia ja turvotusta on parin viikon ajan.

Imualueella tulee pitää tukitekstiiliä 3-6 viikkoa. Tukitekstiili vähentää turvotusta. Huomiothan myös, että alue, jolle rasva on siirretty, tulee pitää lämpimänä parin viikon ajan. Toisin sanoen ulkoilua kylmällä ilmalla pitää välttää. Näin siirretylle rasvalle turvataan hyvä verenkierto.

Raskasta fyysistä ponnistelua pitää välttää parin viikon ajan, mutta muuten voit liikkua tavalliseen tapaan. Jälkitarkastus on viikon kohdalla. Samalla poistetaan ompeleet. Lopputarkastus on 4-6 kuukauden päästä leikkauksesta.

Ajanvaraus

Varaa aika plastiikkakirurgille kasvojen rasvansiirron suunnittelua varten nettiajanvarauksesta tai Aavan asiakaspalvelusta 010 380 3838. Toimenpide tehdään Aava Helsinki Kampissa.

FacebookTwitterLinkedIn
Artikkelit ja tiedotteet
shutterstock_735545155

Enterorokko aikuisella – eroaako lasten taudista?

Enterorokkotartunnan voi saada aikuisenakin, vaikka olisi sairastanut taudin lapsena. Se johtuu siitä, että enteroviruksia on erilaisia. Yleislääketieteen erikoislääkäri Mikko Oikkonen selvittää, millaisia oireita tauti aikuisella aiheuttaa ja miten niitä voidaan lievittää.
Lue lisää
lasse-lempainen

Huippuortopedi Lasse Lempainen aloittaa leikkaukset ja vastaanoton Helsingissä Aavassa

Maailman kärkiortopedeihin kuuluva Lasse Lempainen hoitaa paitsi jalkapallotähtiä ja huippu-urheilijoita, myös tavallisten kuntoilijoiden alaraajavammoja. Rasitusvammojen syynä on usein liian yksipuolinen ja kova harjoittelu.
Lue lisää
nainen-long-covid

Tunnista long covidin oireet ajoissa – asiantuntijan mukaan tauti on merkittävä kansanterveydellinen ongelma

Heräät yöllä hikisenä ja syke käy toisella sadalla. Työpäivät kuluvat sumun keskellä ja keskittyminen herpaantuu jatkuvasti. Urheilusta ei tule mitään, rintaa painaa ja henki salpautuu. Voisiko kyseessä olla long covid? Suomen long covid -asiantuntijaryhmän puheenjohtaja, neurologian erikoislääkäri Risto O. Roine kertoo näkemyksensä pitkäkestoisesta koronasta.
Lue lisää