Rasvansiirto kasvoihin

Rasvansiirto kasvoihin tuo takaisin iän mukana menetettyä täyteläisyyttä esimerkiksi poskipäihin. Sillä hoidetaan myös kuoppaisia arpia ja syvempiä uurteita. Yleensä käytetään polven sisärasvaa, koska se kestää tutkimusten mukaan kasvoissa parhaiten.

Rasvansiirrossa käytetään omia eläviä rasvasolujasi. Kasvojen rasvansiirto on yleensä kosmeettinen toimenpide, jolla ilmeesi muuttuu nuorekkaammaksi. Tarvittaessa se voidaan yhdistää kasvojen kohotukseen.

Leikkauksen kulku

Kasvojen rasvansiirto tehdään yleensä päiväkirurgisesti paikallispuudutuksessa. Rasva kerätään yleensä polven sisäreunasta. Tutkimusten mukaan polven sisärasva kestää kasvoissa parhaiten.

Rasva kerätään perinteisellä rasva- tai käsi-imulla, mutta rasva ei mene poistosäiliöön, vaan niin sanottuun “välitankkiin”. Siellä neste poistetaan rasvasta. Sen jälkeen rasva siirretään pieniin lääkeruiskuihin, joilla rasva ruiskutetaan joko kasvoihin.

Imukohtiin tulee 4-5 mm:n kokoisia arpia ja siirtokohtiin 1-2 mm:n arpia. Ne yritetään piilottaa mahdollisimman hyvin.

Kasvojen rasvansiirto kestää noin 1,5 tuntia. Kotiin pääset hakijan kanssa samana päivänä.

Leikkauksen jälkeen

Kasvojen rasvansiirron jälkeen imukohdat saattavat jonkin aikaa aristaa, mutta kipulääke helpottaa oloa. Mustelmia ja turvotusta on parin viikon ajan.

Imualueella tulee pitää tukitekstiiliä 3-6 viikkoa. Tukitekstiili vähentää turvotusta. Huomiothan myös, että alue, jolle rasva on siirretty, tulee pitää lämpimänä parin viikon ajan. Toisin sanoen ulkoilua kylmällä ilmalla pitää välttää. Näin siirretylle rasvalle turvataan hyvä verenkierto.

Raskasta fyysistä ponnistelua pitää välttää parin viikon ajan, mutta muuten voit liikkua tavalliseen tapaan. Jälkitarkastus on viikon kohdalla. Samalla poistetaan ompeleet. Lopputarkastus on 4-6 kuukauden päästä leikkauksesta.

Ajanvaraus

Varaa aika plastiikkakirurgille kasvojen rasvansiirron suunnittelua varten nettiajanvarauksesta tai Aavan asiakaspalvelusta 010 380 3838. Toimenpide tehdään Aava Helsinki Kampissa.

FacebookTwitterLinkedIn
Artikkelit ja tiedotteet
Ajanvaraus

Ajan peruminen tai siirto muuttuu 1.1.2024 alkaen 24 tuntiin ennen varattua aikaa

Ajan voi perua tai siirtää Aavassa 1.1.2024 alkaen aiemman 12 h sijasta 24 h ennen varattua aikaa.
Lue lisää
timo-vanttinen-aava

Aavan työterveyden liiketoimintajohtaja Timo Vänttinen jättää tehtävänsä 1.4.2024

Pitkän uran Aavan johtotehtävissä tehnyt Timo jatkaa keväällä työterveyden ammatinharjoittajalääkärinä: ”Nykyisessä tehtävässäni kilometrit tulivat täyteen, mutta sydämeni pysyy Aavassa ja Pikkujätissä.”
Lue lisää
Jäbät&Tunteet_yhteistyö

Miesten mielenterveyden asialla: Aava yhteistyökumppanina Jäbät & Tunteet -tapahtumassa

Jäbät & Tunteet -yhteisö järjestää miehille suunnatun keskustelutilaisuuden mielenterveysviikolla 21.11. Aava toimii tapahtuman virallisena yhteistyökumppanina.
Lue lisää