Rasvansiirto kasvoihin

Rasvansiirto kasvoihin tuo takaisin iän mukana menetettyä täyteläisyyttä esimerkiksi poskipäihin. Sillä hoidetaan myös kuoppaisia arpia ja syvempiä uurteita. Yleensä käytetään polven sisärasvaa, koska se kestää tutkimusten mukaan kasvoissa parhaiten.

Rasvansiirrossa käytetään omia eläviä rasvasolujasi. Kasvojen rasvansiirto on yleensä kosmeettinen toimenpide, jolla ilmeesi muuttuu nuorekkaammaksi. Tarvittaessa se voidaan yhdistää kasvojen kohotukseen.

Leikkauksen kulku

Kasvojen rasvansiirto tehdään yleensä päiväkirurgisesti paikallispuudutuksessa. Rasva kerätään yleensä polven sisäreunasta. Tutkimusten mukaan polven sisärasva kestää kasvoissa parhaiten.

Rasva kerätään perinteisellä rasva- tai käsi-imulla, mutta rasva ei mene poistosäiliöön, vaan niin sanottuun “välitankkiin”. Siellä neste poistetaan rasvasta. Sen jälkeen rasva siirretään pieniin lääkeruiskuihin, joilla rasva ruiskutetaan joko kasvoihin.

Imukohtiin tulee 4-5 mm:n kokoisia arpia ja siirtokohtiin 1-2 mm:n arpia. Ne yritetään piilottaa mahdollisimman hyvin.

Kasvojen rasvansiirto kestää noin 1,5 tuntia. Kotiin pääset hakijan kanssa samana päivänä.

Leikkauksen jälkeen

Kasvojen rasvansiirron jälkeen imukohdat saattavat jonkin aikaa aristaa, mutta kipulääke helpottaa oloa. Mustelmia ja turvotusta on parin viikon ajan.

Imualueella tulee pitää tukitekstiiliä 3-6 viikkoa. Tukitekstiili vähentää turvotusta. Huomiothan myös, että alue, jolle rasva on siirretty, tulee pitää lämpimänä parin viikon ajan. Toisin sanoen ulkoilua kylmällä ilmalla pitää välttää. Näin siirretylle rasvalle turvataan hyvä verenkierto.

Raskasta fyysistä ponnistelua pitää välttää parin viikon ajan, mutta muuten voit liikkua tavalliseen tapaan. Jälkitarkastus on viikon kohdalla. Samalla poistetaan ompeleet. Lopputarkastus on 4-6 kuukauden päästä leikkauksesta.

Ajanvaraus

Varaa aika plastiikkakirurgille kasvojen rasvansiirron suunnittelua varten nettiajanvarauksesta tai Aavan asiakaspalvelusta 010 380 3838. Toimenpide tehdään Aava Helsinki Kampissa.

FacebookTwitterLinkedIn
Artikkelit ja tiedotteet
Psykologin

Harkitsetko psykologin juttusille tuloa

Kun mieltä painaa tai oma hyvinvointi huolettaa, hyvästä keskusteluavusta ja tuesta voi olla paljon hyötyä. Mutta milloin kannattaa hakeutua psykologin luo? Aavan psykologi Sini Spets kertoo ajatuksiaan, milloin psykologi on hyvä tuki.
Lue lisää
Kynsisieni

Miten kynsisieni taltutetaan? 7 kysymystä lääkärille

Kynsisieni on sitkeä riesa, jonka hoito vaatii kärsivällisyyttä ja pitkää pinnaa. Ihotautien erikoislääkäri Ville Kiiski vastaa tavallisimpiin vaivaan liittyviin kysymyksiin. Hän myös neuvoo, millä konsteilla sieni-infektiolta voi suojautua.
Lue lisää
epävakaa-persoonallisuus

Epävakaa persoonallisuushäiriö aiheuttaa kärsimystä ja heikentää toimintakykyä

Epävakaa persoonallisuushäiriö ilmenee mielialan ja tunnetilojen sekä käyttäytymisen haitallisena epävakaisuutena, joka vaikuttaa omaan toimintaan ja vuorovaikutukseen muiden kanssa. Psykiatrian erikoislääkäri Tarja Seuri kertoo häiriön synnystä, erityispiirteistä sekä hyvän hoidon tärkeydestä. Yli puolella oireet lievittyvät viidessä vuodessa niin, etteivät diagnostiset kriteerit enää täyty.
Lue lisää