Rasvansiirto rintoihin

Haaveiletko täyteläisimmistä, mutta luonnollisen näköisistä ja tuntuisista rinnoista? Rasvansiirto rintoihin saattaa olla ratkaisu. Jo yksi siirto voi tuoda toivotun tuloksen, mutta isommat muutokset vaativat yleensä useampia siirtoja.

Rintoja voidaan suurentaa silikoni-implanttien lisäksi siirtämällä niihin omaa rasvaasi. Rasva imetään toisaalta kehosta vesisuihkurasvaimulla. Sillä kerättyä rasvaa voidaan siirtää noin 100–200 ml rintaa kohden.

Tarvittaessa rintojen kokoa voidaan lisätä myöhemmin. Yleensä vasta 3-6 kuukauden kuluttua voidaan sanoa varmuudella, minkä verran rintoihin siirretystä rasvasta on jäänyt pysyväksi. Osa rasvasta sulaa pois. Mitä isompia muutoksia toivot, sitä todennäköisemmin tarvitaan useampia rasvansiirtoja.

Rasvansiirto rintoihin voidaan tehdä esteettisistä tai terveydellisistä syistä. Esimerkiksi rinnan muodon palauttaminen rintasyöpäleikkausten jälkeen on terveydellinen syy.

Leikkauksen kulku

Rintojen rasvansiirrossa rasva kerätään vesisuihkurasvaimulla usein vatsasta, jenkkakahvoista kyljistä ja reisistä, jossa sitä on eniten saatavilla. Rintojen rasvansiirtoon voidaan yhdistää myös laajempi rasvaimu. Silloin rasvaimu on ensisijainen toimenpide, mutta pienellä lisäkustannuksella toisaalta imetty rasva voidaan siirtää rintoihin – kun pelkässä rasvaimussa se hävitettäisiin.

Rasvaimu ja rintojen rasvansiirto kestävät noin kolme tuntia. Rasvansiirtotoimenpide tehdään paikallispuudutuksessa ja rauhoittavassa lääkityksessä tai kevyessä nukutuksessa päiväkirurgisesti. Leikkaava plastiikkakirurgi päättää, kumpi anestesiamuoto sinulle valitaan.

Rasva siirretään rintoihin pienistä ihoavauksista. Rasvaimulla imetty rasva ruiskutetaan rinnan ihonalaiseen rasvaan ja rintarauhasen alle rintalihakseen. Haavat suljetaan sulavilla ompeleilla ja teipataan.

Leikkauksen jälkeen

Rintojen rasvansiirron jälkeen lepäät muutaman tunnin heräämössä. Kotiin pääset hakijan kanssa samana päivänä.

Varauduthan siihen, että rasvaimualueella käytetään tukitekstiilejä 2–3 viikon ajan. Ne vähentävät turvotusta. Rinnat tulee myös pitää lämpimänä, jotta siirretylle rasvalle turvataan hyvä verenkierto. Huoneenlämpö riittää.

Fyysistä rasitusta ja urheilua pitää välttää 3-4 viikon ajan, mutta voit liikkua kevyesti alusta asti.

Jos rintojen rasvansiirto on tehty terveydellisistä syistä, esimerkiksi rintasyöpäleikkauksen jälkeen, lääkäri kirjoittaa kahden viikon sairausloman. Kosmeettisista syistä tehty rasvansiirto ei oikeuta palkalliseen sairauslomaan. Siksi kosmeettinen toimenpide kannattaa ajoittaa sellaiseen hetkeen, jolloin voit pitää vapaata työstäsi.

Jälkitarkastus ja seuranta

Rintojen rasvansiirron jälkeen ensimmäinen jälkitarkastus on viikon kuluttua rasvansiirron tehneen plastiikkakirurgin vastaanotolla. Toinen jälkikontrolli on kuuden kuukauden päästä. Kumpikin kontrolli sisältyy leikkauksen kokonaishintaan.

Lopputulos

Rasvansiirron jälkeen rintasi voivat olla mustelmilla ja turvoksissa muutaman viikon ajan. Niiden lopullisen muodon näet vasta 3-6 kuukauden kuluttua.

Toimenpiteen jälkeen rintasi ovat isommat, mutta normaaleja rintoja vastaavat. Imetyskykyyn rasvansiirto ei vaikuta.

Ajanvaraus

Varaa aika plastiikkakirurgille rintojen rasvansiirron suunnittelua varten nettiajanvarauksesta tai Aavan asiakaspalvelusta 010 380 3838.

FacebookTwitterLinkedIn
Artikkelit ja tiedotteet
Yksityinen_sairaala_Aava

Lämminhenkinen yksityinen sairaala – 8 syytä valita Aava

Aava on suomalainen perheyritys, jonka sairaala sijaitsee ydinkeskustassa Helsingissä Aava Kampin yhteydessä. Arvoihimme kuuluu, että sinua hoidetaan kokonaisvaltaisesti ja lämmöllä ja saat tukea, jos leikkaus jännittää. Käyntisi jälkeenkään et jää yksin, vaan lääkäri seuraa toipumistasi. On monta syytä valita Aavan sairaala – tässä niistä kahdeksan.
Lue lisää
aurinkoihottuma-punoittaa-ja-kutisee

Aurinkoihottuma – Mikä siihen auttaa ja kenelle sopii valohoito?

Kutittaa, punoittaa ja näppylöitäkin nousee – aivan kuin iho olisi allerginen auringolle! Aurinkoihottuma vaivaa jossain vaiheessa jopa joka viidettä suomalaista. Paras keino välttyä siltä on suojata iho auringolta, mutta myös siedätyshoitoa on tarjolla. Lääkärikeskus Aavan ihotautien ja allergologian erikoislääkäri Katariina Mähönen kertoo, mitä läiskille ja näpyille voi tehdä.
Lue lisää
rustovaurio

Rustovaurion etenemistä voi ehkäistä – Tiesitkö nämä 7 asiaa rustovammoista?

Jos rusto on kerran vaurioitunut, se ei yleensä enää parane. Hyvä uutinen on se, että liikunta ja painonhallinta vähentävät kipuja ja voivat ehkäistä rustovaurion pahenemista ja äitymistä nivelrikoksi asti. Lääkärikeskus Aavan tuki- ja liikuntaelinsairauksien vastuulääkäri Joakim Lindfors jakaa tärkeimmät faktat rustovaurioista ja kertoo, millaisesta hoidosta voi olla apua.
Lue lisää