Vesisuihkurasvaimu

Onko kylkiin, vatsaan tai pakaroihin kertynyt ylimääräistä rasvaa, joka harmittaa ja häiritsee liikkumista? Vesisuihkurasvaimulla voidaan pienentää jenkkakahvoja ja silottaa vatsaa. Menetelmä on hellävarainen ja turvallinen ja lopputulos pysyvä.

Vesisuihkurasvaimu on kehittynein ja tehokkain rasvaimumenetelmä. Siinä rasvasolujen irrottamisessa käytetään apuna imukärjestä suihkuavaa vettä. Vesisuihkurasvaimulla voidaan hoitaa muun muassa vatsan, kylkien, reisien, pohkeiden ja olkavarsien alueita sekä miehen rintojen liikakasvua.

Vesisuihkurasvaimulla imettyä rasvaa voidaan halutessa siirtää muotoilemaan esimerkiksi rintoja tai poskipäitä. Rasvansiirrolla voidaan hoitaa myös vartalolla olevia kurovia arpia tai joskus tapaturman jälkeisiä rasvakudospuutoksia.

Vesisuihkurasvaimu voidaan tehdä sekä esteettisistä että sairaanhoidollisista syistä. Tilanne arvioidaan aina plastiikkakirurgin vastaanotolla.

Vesisuihkurasvaimusta toipuminen

Nykyaikaisella vesisuihkurasvaimulaitteella voidaan poistaa rasvaa melko laajoilta alueita paikallispuudutuksessa, mutta suuret rasvaimut tehdään nukutuksessa. Toimenpide kestää 1-4 tuntia riippuen siitä, mitä tehdään. Imukohtiin jää noin 5 mm:n kokoisia arpia.

Yleensä rasvaimu on päiväkirurginen toimenpide, jolloin pääset kotiin hakijan kanssa samana päivänä. Tukitekstiiliä pidetään imualueella 3–6 viikkoa rasvaimun jälkeen. Sairausloman tarve riippuu toimenpiteen laajuudesta ja vaihtelee parista päivästä viikkoon. Liikkumisen suhteen saat ohjeet lääkäriltäsi.

Jälkitarkastus on viikon kuluttua vesisuihkurasvaimusta. Haavaan on laitettu sulavat ompeleet, joita ei tarvitse poistaa. Toinen jälkikontrolli on puolen vuoden päästä.

Lopputulos

Vesisuihkurasvaimulla käsitellyillä alueilla saattaa olla muutaman viikon ajan mustelmia ja turvotusta. Lopullinen tulos on nähtävissä noin 3 kuukauden kuluttua vesisuihkurasvaimusta. Toimenpiteellä poistetut rasvasolut ovat pysyvästi poissa, koska

aikuiselle ei synny uusia rasvasoluja. Käsitelty alue on tasaisempi ja iho kiinteämpi.

Ajanvaraus

Varaa aika plastiikkakirurgille vesisuihkurasvaimun suunnittelua varten nettiajanvarauksesta tai Aavan asiakaspalvelusta 010 380 3838. Vesisuihkurasvaimu tehdään Aava Helsinki Kampissa.

FacebookTwitterLinkedIn
Artikkelit ja tiedotteet
keliakiatutkimus

Haemme tutkittavia keliakialääkeainetutkimukseen

Saatat soveltua tutkimukseen, jos olet keliakiaa sairastava henkilö ja sinulla on suolisto-oireita gluteenittomasta ruokavaliosta huolimatta. Lääkärikeskus Aavassa tutkimusta tehdään Aava Helsinki Kampissa.
Lue lisää
melatoniini

Melatoniini – lempeä apu nukahtamiseen

Uni ei ota tullakseen tai se katkeaa kesken yön. Auttaisiko melatoniini? Mutta mikä on oikea annostus ja mihin aikaan valmiste pitää ottaa? Uni Aavan unilääkäri Henri Tuomilehto vastaa yhdeksään yleiseen kysymykseen melatoniinista.
Lue lisää
Aava:

Aava Kuopio muuttaa uusiin toimitiloihin Kuopion satamaan

Kuopion Aava palvelee uusissa toimitiloissa 9.1.2023 alkaen. Uusi toimipiste sijaitsee keskeisellä paikalla Kuopion Sataman Lääkäritalossa osoitteessa Koljonniemenkatu 2 (4. kerros).
Lue lisää