Vesisuihkurasvaimu

Onko kylkiin, vatsaan tai pakaroihin kertynyt ylimääräistä rasvaa, joka harmittaa ja häiritsee liikkumista? Vesisuihkurasvaimulla voidaan pienentää jenkkakahvoja ja silottaa vatsaa. Menetelmä on hellävarainen ja turvallinen ja lopputulos pysyvä.

Vesisuihkurasvaimu on kehittynein ja tehokkain rasvaimumenetelmä. Siinä rasvasolujen irrottamisessa käytetään apuna imukärjestä suihkuavaa vettä. Vesisuihkurasvaimulla voidaan hoitaa muun muassa vatsan, kylkien, reisien, pohkeiden ja olkavarsien alueita sekä miehen rintojen liikakasvua.

Vesisuihkurasvaimulla imettyä rasvaa voidaan halutessa siirtää muotoilemaan esimerkiksi rintoja tai poskipäitä. Rasvansiirrolla voidaan hoitaa myös vartalolla olevia kurovia arpia tai joskus tapaturman jälkeisiä rasvakudospuutoksia.

Vesisuihkurasvaimu voidaan tehdä sekä esteettisistä että sairaanhoidollisista syistä. Tilanne arvioidaan aina plastiikkakirurgin vastaanotolla.

Vesisuihkurasvaimusta toipuminen

Nykyaikaisella vesisuihkurasvaimulaitteella voidaan poistaa rasvaa melko laajoilta alueita paikallispuudutuksessa, mutta suuret rasvaimut tehdään nukutuksessa. Toimenpide kestää 1-4 tuntia riippuen siitä, mitä tehdään. Imukohtiin jää noin 5 mm:n kokoisia arpia.

Yleensä rasvaimu on päiväkirurginen toimenpide, jolloin pääset kotiin hakijan kanssa samana päivänä. Tukitekstiiliä pidetään imualueella 3–6 viikkoa rasvaimun jälkeen. Sairausloman tarve riippuu toimenpiteen laajuudesta ja vaihtelee parista päivästä viikkoon. Liikkumisen suhteen saat ohjeet lääkäriltäsi.

Jälkitarkastus on viikon kuluttua vesisuihkurasvaimusta. Haavaan on laitettu sulavat ompeleet, joita ei tarvitse poistaa. Toinen jälkikontrolli on puolen vuoden päästä.

Lopputulos

Vesisuihkurasvaimulla käsitellyillä alueilla saattaa olla muutaman viikon ajan mustelmia ja turvotusta. Lopullinen tulos on nähtävissä noin 3 kuukauden kuluttua vesisuihkurasvaimusta. Toimenpiteellä poistetut rasvasolut ovat pysyvästi poissa, koska

aikuiselle ei synny uusia rasvasoluja. Käsitelty alue on tasaisempi ja iho kiinteämpi.

Ajanvaraus

Varaa aika plastiikkakirurgille vesisuihkurasvaimun suunnittelua varten nettiajanvarauksesta tai Aavan asiakaspalvelusta 010 380 3838. Vesisuihkurasvaimu tehdään Aava Helsinki Kampissa.

FacebookTwitterLinkedIn
Artikkelit ja tiedotteet
Yksityinen_sairaala_Aava

Lämminhenkinen yksityinen sairaala – 8 syytä valita Aava

Aava on suomalainen perheyritys, jonka sairaala sijaitsee ydinkeskustassa Helsingissä Aava Kampin yhteydessä. Arvoihimme kuuluu, että sinua hoidetaan kokonaisvaltaisesti ja lämmöllä ja saat tukea, jos leikkaus jännittää. Käyntisi jälkeenkään et jää yksin, vaan lääkäri seuraa toipumistasi. On monta syytä valita Aavan sairaala – tässä niistä kahdeksan.
Lue lisää
aurinkoihottuma-punoittaa-ja-kutisee

Aurinkoihottuma – Mikä siihen auttaa ja kenelle sopii valohoito?

Kutittaa, punoittaa ja näppylöitäkin nousee – aivan kuin iho olisi allerginen auringolle! Aurinkoihottuma vaivaa jossain vaiheessa jopa joka viidettä suomalaista. Paras keino välttyä siltä on suojata iho auringolta, mutta myös siedätyshoitoa on tarjolla. Lääkärikeskus Aavan ihotautien ja allergologian erikoislääkäri Katariina Mähönen kertoo, mitä läiskille ja näpyille voi tehdä.
Lue lisää
rustovaurio

Rustovaurion etenemistä voi ehkäistä – Tiesitkö nämä 7 asiaa rustovammoista?

Jos rusto on kerran vaurioitunut, se ei yleensä enää parane. Hyvä uutinen on se, että liikunta ja painonhallinta vähentävät kipuja ja voivat ehkäistä rustovaurion pahenemista ja äitymistä nivelrikoksi asti. Lääkärikeskus Aavan tuki- ja liikuntaelinsairauksien vastuulääkäri Joakim Lindfors jakaa tärkeimmät faktat rustovaurioista ja kertoo, millaisesta hoidosta voi olla apua.
Lue lisää