EMDR-terapia

EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) -menetelmää voidaan käyttää apuna keskusteluterapeuttisessa hoidossa. Sen avulla pyritään työstämään trauman tai muun vaikean kokemuksen aiheuttamia muistoja.

Mitä on EMDR?

EMDR on lyhennys englanninkielisistä sanoista Eye Movement Desensitization and Reprocessing.

Joskus puhutaan myös silmänliiketerapiasta, sillä menetelmässä käytetään avuksi silmänliikkeitä.

EMDR:llä työstetään trauman tai muun häiritsevän kokemuksen muistoja ja se voi nopeuttaa merkittävästä traumaattisesta tapahtumista toipumista.

EMDR on kohtalaisen yleistynyt menetelmä, jolla voidaan hoitaa post-traumaattista stressioireyhtymää ja sellaista ahdistuneisuushäiriötä, johon liittyy traumaattisia muistoja.   

Kuka voi antaa EMDR-hoitoa?

EMDR-hoitoa voi antaa EMDR-terapeutiksi kouluttautunut psykiatrian erikoislääkäri, psykologi, psykoterapeutti tai psykiatrinen erikoissairaanhoitaja, jolla on EMDR-terapian antamiseen vaadittu koulutus.

Mitä EMDR-terapiassa tapahtuu?

EMDR-terapia koostuu kahdeksasta vaiheesta, jotka toistetaan usean kerran istunnon aikana.

Menetelmälle tunnuksenomaista on, että potilas seuraa katseellaan terapeutin melko lähellä oleva sormea, kättä tai siinä olevaa esinettä, jota liikutetaan nopeasti 20-30 kertaa.

Kertaluontoisen trauman hoitoon riittää yleensä 3-5 noin 1,5 tunnin mittaista istuntoa, joskus vähemmänkin.

EMDR-hoidossa, kuten kaikissa keskusteluterapeuttisissa menetelmissä, on tärkeää, että terapeutin ja asiakkaan välillä on luottamuksellinen suhde.

Lisätietoa EMDR-menetelmästä löytyy Suomen EMDR-yhdistyksen sivuilta sekä tästä videosta.

Miten varaan ajan EMDR-terapiaan?

Varaa aika EMDR-terapiaan nettiajanvarauksen kautta tai soittamalla Aavan asiakaspalveluun 010 380 3838.

FacebookTwitterLinkedIn
Artikkelit ja tiedotteet
Työterveys

Aava Hämeenlinnan työterveystoiminta kasvaa liiketoimintakaupan myötä

Aava vahvistaa toimintaansa työterveyspalveluiden tuottajana Hämeenlinnassa liiketoimintakaupan myötä. Finla Työterveys Oy myy Hämeenlinnan työterveysliiketoiminnan Lääkärikeskus Aavalle.
Lue lisää
d-vitamiinia

D-vitamiini – paljonko on tarpeeksi?

D-vitamiini on elimistölle välttämätön vitamiini, josta suomalaisilla on talvikuukausina puutetta. Tilanne on helppo korjata D-vitamiinilisällä, mutta todellinen tarve selviää vain D-vitamiinitasojen mittauksella. Sisätautien erikoislääkäri Ari Aimolahti kertoo, milloin mittaus on syytä tehdä ja millaisia oireita D-vitamiinin puutos voi aiheuttaa.
Lue lisää
Mononukleoosi

Mononukleoosi eli pusutauti – kaikki saavat tartunnan, mutta vain osa oirehtii

Mononukleoosi on pääasiassa pikkulasten, teinien ja nuorten aikuisten tauti. Sen tarttuminen tapahtuu ennen kaikkea syljen välityksellä, useimmiten suutelemalla. Korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkäri Jarkko Korpi kertoo, millaisia pusutaudin oireet ovat ja mitä erityispiirteitä sairauteen liittyy.
Lue lisää