OMT-fysioterapia

FacebookTwitterLinkedIn

OMT eli ortopedinen manuaaliterapia on fysioterapian erikoisala, joka keskittyy tuki- ja liikuntaelimistön tutkimiseen ja hoitoon. Sillä voidaan hoitaa muun muassa niskahartia- ja olkapäävaivoja, rinta- ja lannerangan kipuja sekä niskaperäistä päänsärkyä. OMT-fysioterapiaa kannattaa harkita etenkin, jos oireesi ovat toistuvia ja/tai laaja-alaisia.

Mitä OMT-fysioterapia on?

OMT:n eli ortopedisen manuaaliterapian hoitomuotoina käytetään tarpeen mukaan manuaalisia tekniikoita, kuten nivelten mobilisaatiota ja manipulaatiota. Niillä pyritään normalisoimaan nivelten toimintaa. Manipulaatiohoitoa kutsutaan kansankielellä niksauttamiseksi. Siinä nivel viedään passiivisesti ääriasentoon ja siihen kohdistetaan nopea, kontrolloitu voimaimpulssi. Tällä tavoin voidaan avata muun muassa nikama- ja nivellukkoja.

OMT-fysioterapiassa kartoitetaan myös oireita ylläpitäviä tekijöitä sekä oireiden vaikutusta arkeen ja toimintakykyyn. Lisäksi OMT-fysioterapeutin ohjaamat aktiiviset harjoitteet ovat tärkeä osa hoitoa. OMT-fysioterapeutin pätevyys vaatii laajan erikoistumiskoulutuksen fysioterapeutin peruskoulutuksen lisäksi.

Mihin vaivoihin OMT-fysioterapia sopii?

OMT-fysioterapiasta voi olla apua esimerkiksi

  • niskaperäisessä migreenissä ja päänsäryssä
  • niskahartiakivuissa
  • käsien puutumisissa
  • selkärangan toiminnallisissa vaivoissa
  • rintarangan kiputiloissa
  • lannerangan, lantion ja lonkan alueen ongelmissa
  • olkapään oireilussa

OMT-fysioterapiaa kannattaa harkita etenkin, jos oireesi ovat toistuvia ja/tai laaja-alaisia. Siitä voi olla hyötyä myös vammojen jälkitiloissa. Voit pyytää lähetettä lääkäriltäsi, mutta voit hakeutua hoitoon myös ilman lähetettä. OMT-fysioterapeutti ohjaa sinut tarvittaessa lääkärille.

Mitä OMT-fysioterapeutin vastaanotolla tapahtuu?

Oireittesi syy pyritään selvittämään tarkan haastattelun ja alkututkimuksen aikana. Lisäksi selvitetään kuormitustekijät, jotka aiheuttavat ja ylläpitävät oireilua.

Käytettävät hoitotekniikat räätälöityvät vaivasi sekä lähtötilanteesi mukaan. Varauduthan siihen, että joudut itsekin tekemään töitä parantumisesi eteen. Paras lopputulos syntyy, kun teet sinulle yksilöllisesti kohdennetut harjoitteet säännöllisesti.

Joskus yksikin käyntikerta riittää, mutta useimmiten tarvitaan hoitosarjaa eli useampia käyntejä. OMT-fysioterapia sopii kaiken ikäisille ja kuntoisille, mutta manipulaatiohoito ei sovi kaikille. Silloin voidaan käyttää muita tekniikoita.

Ajanvaraus

Varaa aika OMT-fysioterapeutille nettiajanvarauksen kautta tai soittamalla Aavan asiakaspalveluun 010 380 3838.

Artikkelit ja tiedotteet
Yksityinen_sairaala_Aava/

Lämminhenkinen yksityinen sairaala – 8 syytä valita Aava

Aava on suomalainen perheyritys, jonka sairaala sijaitsee ydinkeskustassa Helsingissä Aava Kampin yhteydessä. Arvoihimme kuuluu, että sinua hoidetaan kokonaisvaltaisesti ja lämmöllä ja saat tukea, jos leikkaus jännittää. Käyntisi jälkeenkään et jää yksin, vaan lääkäri seuraa toipumistasi. On monta syytä valita Aavan sairaala – tässä niistä kahdeksan.
Lue lisää
aurinkoihottuma-punoittaa-ja-kutisee/

Aurinkoihottuma – Mikä siihen auttaa ja kenelle sopii valohoito?

Kutittaa, punoittaa ja näppylöitäkin nousee – aivan kuin iho olisi allerginen auringolle! Aurinkoihottuma vaivaa jossain vaiheessa jopa joka viidettä suomalaista. Paras keino välttyä siltä on suojata iho auringolta, mutta myös siedätyshoitoa on tarjolla. Lääkärikeskus Aavan ihotautien ja allergologian erikoislääkäri Katariina Mähönen kertoo, mitä läiskille ja näpyille voi tehdä.
Lue lisää
rustovaurio/

Rustovaurion etenemistä voi ehkäistä – Tiesitkö nämä 7 asiaa rustovammoista?

Jos rusto on kerran vaurioitunut, se ei yleensä enää parane. Hyvä uutinen on se, että liikunta ja painonhallinta vähentävät kipuja ja voivat ehkäistä rustovaurion pahenemista ja äitymistä nivelrikoksi asti. Lääkärikeskus Aavan tuki- ja liikuntaelinsairauksien vastuulääkäri Joakim Lindfors jakaa tärkeimmät faktat rustovaurioista ja kertoo, millaisesta hoidosta voi olla apua.
Lue lisää