Silmäluomien leikkaukset

Aiheuttavatko silmäluomet sinulle toiminnallista tai kosmeettista haittaa? Pienetkin poikkeavuudet ja ikämuutokset voivat häiritä näkemistä sekä vaikuttaa ulkonäköön. Mutta ei syytä huoleen: Aavan silmäluomileikkauksia tekevät kirurgit korjaavat haitat vuosien kokemuksella. Tavoitteena on paras mahdollinen lopputulos toiveesi ja tarpeesi huomioiden.

Miten leikkauksella voidaan korjata silmäluomia?

Silmäluomilla on tärkeä toiminnallinen tehtävä. Luomi levittää kyynelnestettä silmään, jotta silmä ei kuivuisi. Silmäripset suojaavat silmää pölyltä ja vierasesineiltä.

Silmäluomet ovat myös keskeinen osa ulkonäköä. Pienetkin poikkeavuudet ja ikämuutokset voivat aiheuttaa merkittävää toiminnallista ja kosmeettista haittaa silmille, näkemiselle ja ulkonäölle. Jos koet, että silmäluomista on sinulle haittaa, niitä voidaan korjata leikkauksella.

Yleisin Aavassa tehtävä silmäluomileikkaus on yläluomileikkaus. Lisäksi leikkauksella voidaan hoitaa

Ennen silmäluomileikkausta

Silmäluomien toiminta on läheisessä yhteydessä silmän muun toiminnan ja näkemisen kanssa. Siksi ennen silmäluomileikkausta on suositeltavaa, että leikkausarvion tekee silmäluomikirurgiaan erikoistunut silmälääkäri.

Silmäluomien laskeutumisen/roikkumisen taustalla voi olla myös silmäsairaus, jonka diagnosoiminen on tärkeää ennen leikkausta. Tällöin hoitona voivat olla muut kuin kirurgiset vaihtoehdot. Silmälääkäri arvioi, voiko silmäluomileikkaus mahdollisesti vaikuttaa silmän muuhun toimintaan ja hahmottaa yksilölliset riskisi toimenpiteeseen liittyen.

Silmälääkäri kyselee sinulta myös käytössäsi olevista lääkkeistä ja ravintolisistä. Verta ohentavat lääkkeet tauotetaan 1-2 viikoksi, jos mahdollista, koska ne lisäävät verenvuotoriskiä. Myös kalaöljyvalmisteet ja tietyt luontaistuotteet ohentavat verta, minkä vuoksi niidenkin käyttö pitää tauottaa.

Kerrothan lääkärille myös, mikäli sinulle on tehty luomien alueelle botox- tai täytehoitoja. Silmäluomileikkausta ei voida suunnitella ennen kuin botoxin vaikutus on mennyt ohi. Botoxin teho hiipuu 3-4 kuukauden kuluttua.

Huomioithan, että leikkausta edeltävä lääkärin vastaanotto ei sisälly leikkauksen hintaan, vaan siitä pitää maksaa erikseen.

Onko silmäluomileikkaus turvallinen?

Lääkärikeskus Aavassa työskentelevät silmäluomileikkauksia tekevät kirurgit ovat hyvin kokeneita. He ovat tehneet tuhansia silmäleikkauksia niin kunta- kuin yksityissektorilla. Voit saapua heidän hoidettavakseen luottavaisin ja turvallisin mielin.

Silmäluomileikkauksen kulku

Silmäluomileikkaukset tehdään yleensä aina paikallispuudutuksessa. Jos sinua jännittää, saat ennen leikkausta rentouttavan lääkityksen suun kautta tai tarvittaessa suoneen. Nukutuskin on vaihtoehto, mutta siihen joudutaan turvautumaan aikuisten ihmisen kohdalla harvoin. Silmäluomileikkaus kestää puolesta tunnista kolmeen tuntiin, yleisimmin noin tunnin.

Silmäluomileikkauksen jälkeen

Kotiin pääset noin tunnin päästä leikkauksesta. Saattaja on tarpeen vain silloin, jos olet saanut rauhoittavaa lääkettä suoneen. Mukaan kannattaa ottaa aurinkolasit, joilla voit suojata turvoksissa ja mustelmilla olevat silmät. Saat tarvittaessa kipulääkettä ennen ja jälkeen silmäluomileikkauksen.

Turvotusta ja mustelmia voit vähentää kylmäpussihoidolla. Silmäluomileikkauksen jälkeen kylmää käytetään tiiviisti parin päivän ajan. Muistathan, että fyysistä rasitusta pitää jonkin aikaa välttää. Sairausloman tarve vaihtelee leikkauksen mukaan.

Tikkien poisto kuuluu Aavassa silmäluomileikkauksen hintaan. Jälkikontrolli määräytyy leikkauksen mukaan.

Ajanvaraus

Varaa aika leikkaavalle silmälääkärille silmäluomileikkauksen suunnittelua varten nettiajanvarauksen kautta tai soittamalla Aavan asiakaspalveluun 010 380 3838.

FacebookTwitterLinkedIn
Artikkelit ja tiedotteet
keliakiatutkimus

Haemme tutkittavia keliakialääkeainetutkimukseen

Saatat soveltua tutkimukseen, jos olet keliakiaa sairastava henkilö ja sinulla on suolisto-oireita gluteenittomasta ruokavaliosta huolimatta. Lääkärikeskus Aavassa tutkimusta tehdään Aava Helsinki Kampissa.
Lue lisää
melatoniini

Melatoniini – lempeä apu nukahtamiseen

Uni ei ota tullakseen tai se katkeaa kesken yön. Auttaisiko melatoniini? Mutta mikä on oikea annostus ja mihin aikaan valmiste pitää ottaa? Uni Aavan unilääkäri Henri Tuomilehto vastaa yhdeksään yleiseen kysymykseen melatoniinista.
Lue lisää
Aava:

Aava Kuopio muuttaa uusiin toimitiloihin Kuopion satamaan

Kuopion Aava palvelee uusissa toimitiloissa 9.1.2023 alkaen. Uusi toimipiste sijaitsee keskeisellä paikalla Kuopion Sataman Lääkäritalossa osoitteessa Koljonniemenkatu 2 (4. kerros).
Lue lisää