Työterveyshoitajan vastaanotto

Työterveyshoitaja on terveen työelämän asiantuntija. Työterveyshoitaja on mukana suunnittelemassa, toteuttamassa ja koordinoimassa työyhteisön ja sen yksilöiden työ- ja toimintakykyä. Työterveyshoitaja toimii osana työterveyshuollon tiimiä.

Mitä työterveyshoitaja tekee?

Työterveyshoitaja tukee työntekijän ja koko työyhteisön työkykyä yhteistyössä asiakasorganisaation kanssa. 

Työterveyshoitaja seuraa ja tukee työntekijöiden terveyttä ja hyvinvointia, pitää aktiivisesti yhteyttä esimiehiin ja työntekijöihin.

Työterveyshoitaja vastaa asiakasyritysten hyvän työterveyshuoltokäytönnön mukaisesta toiminnan suunnittelusta, toteutuksesta ja koordinoinnista yhdessä työterveyshuollon moniammatillisen tiimin ja asiakasyritysten kanssa.  

Tuloksena ovat hyvinvoivat ja motivoituneet työntekijät, vähentyneet sairauspoissaolot ja paremmat edellytykset tehdä tuloksellista työtä.

Työterveyshuollon pääpaino on ennaltaehkäisevässä työssä. Se tarkoittaa, että terveysriskejä ennakoidaan ja niihin reagoidaan varhaisessa vaiheessa.

Työterveyshoitaja pyrkii edistämään työntekijöiden terveyttä ja hyvinvointia sekä ehkäisemään sairauksia ja vaivoja muun muassa seuraavilla toimenpiteillä:

  • työpaikkaselvitykset
  • työterveystarkastukset (kuten työhöntulotarkastukset, ikäryhmätarkastukset, lakisääteiset määräaikaistarkastukset)
  • terveysneuvonta
  • ensiapuvalmiuden suunnittelu
  • työterveyshuoltopainotteinen sairaanhoito

Työtä moniammatillisessa tiimissä

Työterveyshoitaja on usein työntekijän ensikontakti työterveyshuoltoon. Työterveyshoitaja palvelee työntekijöitä Oma Aavan, puhelimen ja sähköpostin välityksellä. 

Työterveyshuollon moniammatilliseen tiimiin kuuluu yleensä työterveyslääkäri, työterveyspsykologi ja työfysioterapeutti.

Työterveyshoitaja tuntee työpaikkojen terveysriskit

Työterveyshoitaja  toteuttaa työpaikkaselvityksiä ja tutustuu yrityksen työhön ja työolosuhteisiin yksin tai yhdessä muun työterveyshuollon ammattihenkilön tai asiantuntijan kanssa. 

Työpaikkaselvityksen perusteella tehdään kattava raportti työpaikan terveysriskeistä ja kehittämisehdotuksista,  ja joka toimii pohjana työterveyshuollon toimintasuunnitelmalle.

Työterveyshoitaja huomioi työelämässä ja yhteiskunnassa tapahtuvat muutokset ja niiden vaikutukset työntekijöiden ja työyhteisöjen terveyteen. Työterveyshoitaja osaa monipuolisin menetelmin suunnitella, toteuttaa, seurata ja arvioida työyhteisöjen työ- ja toimintakykyä edistävää työterveyshuoltoa.

Ajanvaraus

Varaa aika yrityksesi työterveyshoitajalle nettiajanvarauksen kautta tai soittamalla asiakaspalveluumme 010 380 3838.

Asiantuntijana palvelukuvauksessa työterveyshuollon erikoislääkäri Hanna Rahtu-Vainionpää.

FacebookTwitterLinkedIn
Artikkelit ja tiedotteet
Aava60

Lääkärikeskus Aava täyttää 60 vuotta – keräämme historiikkiin asiakkaidemme muistoja vuosien varrelta

Aavan 60-vuotinen historia pistetään kirjoihin ja kansiin. Historiikkiin toivotaan mukaan muistoja niin henkilöstöltämme kuin asiakkailtamme.
Lue lisää
sikiön

Miltä sikiön liikkeet tuntuvat? – 7 kysymystä lääkärille

Sikiön liikkeet tuntuvat ensimmäisen kerran raskauden puolivälissä. Ensisynnyttäjän voi kuitenkin olla vaikea tunnistaa esimerkiksi epämääräistä kuplintaa vauvan aiheuttamaksi. Naistentautien, synnytysten ja perinatologian erikoislääkäri Leena Rahkonen vastaa odottajien mieltä askarruttaviin kysymyksiin.
Lue lisää
Aava

Asiakastietolaki muuttuu 1.1.2024 – OmaKannan luovutuslupaa voidaan hyödyntää jatkossa laajemmin

Voit kuitata informoinnin vastaanotetuksi jo nyt OmaKannassa tai asioidessasi Aavassa.
Lue lisää