Työterveyslääkärin vastaanotto

Työterveyslääkäri on terveen työelämän asiantuntija. Työterveyslääkäri tukee työntekijän ja koko työyhteisön terveyttä ja työkykyä yhteistyössä asiakasorganisaation kanssa. Tuloksena ovat hyvinvoivat ja motivoituneet työntekijät, vähentyneet sairauspoissaolot ja paremmat edellytykset tehdä tuloksellista työtä.

Mitä työterveyslääkäri tekee?

Työterveyshuollon pääpaino on ennaltaehkäisevässä työssä. Se tarkoittaa, että työntekijöiden ja työyhteisön hyvinvointia tuetaan tunnistamalla ja vahvistamalla voimavaroja.  Kuormitusriskejä ja terveysriskejä ennakoidaan ja niihin reagoidaan ajoissa.

Työterveyslääkäri tapaa asiakasorganisaation työntekijöitä vastaanotolla terveystarkastusten ja sairasvastaanoton merkeissä.

Työterveyslääkärin vastaanotolle ohjautuvat etenkin työntekijät, joilla on työkykyyn liittyviä tai vaikuttavia sairauksia tai muita ongelmia.

Työterveyslääkäri ottaa myös työhönsijoitustarkastuksissa kantaa henkilön sopivuuteen työhön.

Työterveyslääkäri hoitaa työntekijöitä osana moniammatillista tiimiä työterveyshoitajan, työterveyspsykologin ja työfysioterapeutin kanssa.

Työterveyslääkäri tuntee työpaikkojen terveysriskit

Työterveyslääkäri tai hänen aisaparinaan työskentelevä työterveyshoitaja vierailee asiakasorganisaatioissa ja tutustuu niiden työhön ja työolosuhteisiin.

Työpaikkaselvityksen perusteella työterveystiimi kirjoittaa kattavan raportin työpaikan terveysriskeistä ja kehittämisehdotuksista.

Työntekijät voivat altistua työpaikalla fyysisille rasitteille, kuten melulle tai pölylle, mutta yhä useammin työn kuormitustekijät ovat henkisiä.

Tällaisissa työn sisältöön liittyvissä rasitteissa esimiestyö on ratkaisevassa roolissa. Sen vuoksi työterveyslääkäri käsittelee asiakasorganisaation kanssa paljon myös hyvään johtajuuteen liittyviä teemoja.

Kun sairastut äkillisesti

Kun sairastut, voit varata ajan yrityksesi työterveyslääkärille tai yleislääkärille.

Yrityksellä voi olla myös nimetty yleislääkäri, joka yhteistyössä työterveyslääkärin kanssa hoitaa työntekijöiden akuutteja vaivoja.

Jos yleislääkäri arvioi, että kyseessä ei ole yksittäinen vaiva vaan merkki isommasta ongelmasta, yleislääkäri ohjaa potilaan yrityksen työterveyslääkärin vastaanotolle, missä asiaan voidaan puuttua paremmin.

Kun työkykysi huolestuttaa

Koetko työssäsi jatkuvaa stressiä? Etkö ehdi palautua iltojen ja viikonloppujen aikana? Etkö innostu työstäsi entiseen tapaan?

Jos huomaat jaksamisessasi hälytysmerkkejä, kannattaa kääntyä työterveyslääkärin puoleen.

Kuntoutus ja työkyvyn ylläpitäminen ovat työterveyslääkärin erikoisosaamista. Tarkan työpaikkatuntemuksen ansiosta työterveyslääkäri voi arvioida, miten työkykyä voidaan tukea ja sairaslomia ehkäistä työtä muokkkaamalla.

Sairasloman pitkittyessä työterveyslääkäri suunnittelee potilaan kanssa, miten paluu töihin voisi olla mahdollista.

Työterveysneuvotteluissa työntekijä, esihenkilö ja työterveyslääkäri voivat suunnitella työkyvyn tukitoimia ja työhönpaluuta yhdessä.

Ajanvaraus

Varaa aika yrityksesi työterveyslääkärille nettiajanvarauksesta tai soittamalla asiakaspalveluumme 010 380 3838.

Akuuteissa vaivoissa sinua hoitavat myös yleislääkärimme.

Asiantuntijana työterveyshuollon erikoislääkäri Hanna Rahtu-Vainionpää.

FacebookTwitterLinkedIn
Artikkelit ja tiedotteet
pms

PMS-oireet – tunnista ja hoida hyvin

PMS-oireet liittyvät normaaliin kuukautiskiertoon. Valtaosalla oireilu on lievää, mutta jotkut kärsivät vaikeista oireista. Silloin on syytä hakea rohkeasti ammattiapua. Kätilö Mari Päiväniemi kertoo, miten haittaavia oireita voidaan lievittää, kotikonstein sekä lääkärinhoidolla.
Lue lisää
Lääkärikeskus

K-Ryhmä toteutti Aavan kanssa yhteistyössä Hyvinvointi-palvelun, joka auttaa suomalaisia kohti terveellisempää syömistä ja elämäntapoja

Palvelun ensimmäinen versio motivoi asettamaan ja seuraamaan tavoitteita, jotka johtavat terveellisempään syömiseen.
Lue lisää
Kesän

Kuinka palautua parhaiten kesälomalla?

Kesäloma-aika alkaa olla jo käsillä ja moni odottaa malttamattomana mahdollisuutta rentoutua ilman työpaineita, nukkua aamulla pitkään ja ottaa mökillä saunan jälkeen ehkä toisenkin saunaoluen. Jos tässä vaiheessa vuotta alkaa olla veto poissa ja univaje painaa niskassa, saattaisi olla hyvä ajatella laatikon ulkopuolella ja pohtia omaa palautumista kokonaisvaltaisemmin!
Lue lisää