Koronarokote

Aavassa on käynnistetty koronarokotteen tehosterokotukset työterveysasiakkaille helmikuussa 2023. Toiminta on käynnistetty pääkaupunkiseudulla sekä Oulussa, Tampereella ja Turussa.

Tarjoamme koronarokottamisen mahdollisuutta 18 vuotta täyttäneille henkilöille, joilla on työterveyshuolto Aavassa. Myös ulkomaalaiset Suomessa työskentelevät henkilöt saavat tehosterokotteen, jos työnantaja on lisännyt koronarokottamisen osaksi työterveyssopimusta.

Koronatehosterokotusten ajanvaraus on avattu ja aikoja voi varata kirjautumalla työterveysasiakkaan ajanvaraukseen.

Kuka saa koronavirusrokotteen tehosteen ja milloin?

Tehosterokotteen saa riskiryhmään kuuluva tai 18 vuotta täyttänyt terve henkilö kotipaikkakunnasta riippumatta. Rokotettavalla on oltava vähintään kaksi aiempaa koronarokotusta tai yksi koronarokotus ja yksi sairastettu koronavirusinfektio.

Lisäksi edellisestä rokotuksesta tai sairastetusta taudista (kotona tai laboratoriossa tehdyllä koronatestillä todetusta) on pitänyt kulua vähintään kolme (3) kuukautta.

Riskiryhmille THL suosittelee tehosterokotusta seuraavasti:

  • neljänsiä annoksia 60–64-vuotiaille perusterveille
  • viidensiä annoksia kaikille
    • 65 vuotta täyttäneille
    • 18 vuotta täyttäneille lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville

Suomessa on tällä hetkellä käytössä omikron-räätälöityjä tehosterokotevalmisteita. Ajankohtaista lisätietoa koronarokotevalmisteista löytyy THL:n sivuilta. Aavassa on käytössä sama rokoteaine, joka Suomessa on käytössä julkisella sektorilla.

Koronarokotukseen valmistautuminen ja saapuminen

Tulethan rokotukseen terveenä. Saavu täsmällisesti, jotta rokotuspaikalle ei synny jonoa. Muista ottaa kuvallinen henkilötodistus mukaan.

  • Noudata omaa rokotusaikaasi ja huolehdi paikan päällä turvaväleistä sekä käsihygieniasta.
  • Aavassa rokottavalla hoitajalla on hengityssuojain, voit ottaa mukaasi oman hengityssuojaimen.
  • Rokotustiedot siirtyvät Aavan potilastietojärjestelmästä Kanta.fi palveluun.

Koronarokotuksen hinta ja maksaminen

Koronarokote on maksuton kaikille Suomessa asuville henkilöille. Rokotus annetaan Aavan työterveydessä ja rokotustyö veloitetaan työnantajalta, jos työnantaja on lisännyt koronarokottamisen osaksi työterveyssopimusta. Perumattomasta käynnistä veloitamme rokotustyön osuuden (44,20 €) ajan varanneelta asiakkaalta.

Artikkelit ja tiedotteet
Työterveys

Aava Hämeenlinnan työterveystoiminta kasvaa liiketoimintakaupan myötä

Aava vahvistaa toimintaansa työterveyspalveluiden tuottajana Hämeenlinnassa liiketoimintakaupan myötä. Finla Työterveys Oy myy Hämeenlinnan työterveysliiketoiminnan Lääkärikeskus Aavalle.
Lue lisää
d-vitamiinia

D-vitamiini – paljonko on tarpeeksi?

D-vitamiini on elimistölle välttämätön vitamiini, josta suomalaisilla on talvikuukausina puutetta. Tilanne on helppo korjata D-vitamiinilisällä, mutta todellinen tarve selviää vain D-vitamiinitasojen mittauksella. Sisätautien erikoislääkäri Ari Aimolahti kertoo, milloin mittaus on syytä tehdä ja millaisia oireita D-vitamiinin puutos voi aiheuttaa.
Lue lisää
Mononukleoosi

Mononukleoosi eli pusutauti – kaikki saavat tartunnan, mutta vain osa oirehtii

Mononukleoosi on pääasiassa pikkulasten, teinien ja nuorten aikuisten tauti. Sen tarttuminen tapahtuu ennen kaikkea syljen välityksellä, useimmiten suutelemalla. Korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkäri Jarkko Korpi kertoo, millaisia pusutaudin oireet ovat ja mitä erityispiirteitä sairauteen liittyy.
Lue lisää