Dystonioiden hoito botuliinitoksiinilla

Mihin vaivoihin botuliinitoksiinia käytetään?

Dystoniat eli lihasten toiminnalliset häiriöt ovat monimuotoinen sairausryhmä, siihen liittyy usein erilaisia tahdonalaisten lihasten kontrolloimattomia spasmeja. Yleisimpiä botuliinilla hoidettavia alueita ovat esimerkiksi kasvojen alueella silmäluomien ja kasvolihasten spasmit. Raajojen alueen spasmeista ns. kirjoituskramppi ja varpaiden sekä jalkaterän spasmien hoito.

Onko hoito turvallinen?

Botuliinitoksiinihoito on turvallinen hoitomuoto kokeneen lääkärin tekemänä. Suomessa botuliinitoksiini on ollut käytössä jo 1990-luvulta lähtien.

Kenelle hoito ei sovi?

Hoitoa ei voida antaa raskaana olevalle. Myös jotkut pitkäaikaissairaudet ovat esteenä hoidolle.

Hoitoon valmistautuminen

Hoitoon ei tarvitse valmistautua etukäteen.

Hoidon kulku

Botuliinitoksiinihoidon Aavassa tekee aina lääkäri. Vastaanotolla injektoidaan pieniä määriä botuliinitoksiinia hoidettavalle alueelle.

Hoidon jälkeen

Hoito edellyttää tarkkaa tilannearviota ongelmasta, jonka jälkeen hoito on nopea ja voit palata töihin tai normaaliin arkeen botuliinitoksiinihoidon jälkeen välittömästi.

Botuliinitoksinihoidon hinta ja maksuvaihtoehdot

Botuliinitoksinihoidon kustannukset riippuvat toimenpiteen laajuudesta. Hoitava lääkäri antaa kustannusarvion suunnitellusta toimenpiteestä. Tutustu myös kattaviin maksuvaihtoehtoihimme, mm. korottomaan Aava-tiliin.

Ajanvaraus

Varaa aika hoidon suunnitteluun neurologille soittamalla Aavan asiakaspalveluun 010 380 3838 tai nettiajanvarauksen kautta.

Maksuvaihtoehdot

Tutustu kattaviin maksuvaihtoehtoihimme, mm. korottomaan Aava-tiliin.

Asiantuntijat

Näytä Aavan asiantuntijat, jotka tarjoavat tätä palvelua.

Kysy lisää

Kiireellisissä asioissa otathan yhteyttä puhelimitse.

Ensisijainen yhteydenottotapa