Ihotautilääkärin etävastaanotto

Etävastaanotolla saat helposti yhteyden Aavan asiantuntijaan ajasta ja paikasta riippumatta. Säästät aikaa ja vaivaa, kun saat tarvitsemasi avun nopeasti.

Miten etävastaanotto toimii?

Etävastaanotto on puhelinvastaanotto. Aavan asiantuntija soittaa sinulle varatun ajan alussa numerosta 010 380 3800. Varmista, että olet tällöin vapaana ja puhelin on lähellä. Asiantuntijalle ei voi soittaa takaisin. Mikäli et vastaa, veloitamme sinulta käyttämättömän etävastaanoton hinnan.

Voiko asiaani hoitaa etävastaanotolla?

Etävastaanottoaika soveltuu hyvin täydentäviin välikontrolleihin joissakin ihosairauksissa, kun etävastaanottoa pitävä lääkäri on aiemmin nähnyt potilaan ja etävastaanotosta on etukäteen sovittu lääkärin kanssa.

Reseptien uusiminen vain kontrollissa oleville / omaseurantaa tekeville. Ei PKV-lääkkeitä (keskushermostoon vaikuttavat lääkkeet, ns. punaisen kolmion lääkkeet)

Etävastaanotto soveltuu joissain tapauksissa voidereseptien uusintaan hyvässä hoitotasapainossa olevilla potilailla. Etävastaanotto ei kuitenkaan korvaa varsinaista kontrollikäyntiä.

Etävastaanottoaika voi korvata vastaanottoajan sellaisissa sukupuolitautiepäilyissä, joihin ei liity näkyviä oireita. Puhelimessa lääkäri voi antaa neuvontaa ja kirjoittaa lähetteen sukupuolitautitutkimuksiin sekä tulkita tulokset niiden valmistuttua.

Mihin etävastaanotto ei sovellu?

Ensikäynti vaatii aina vastaanottoajan.  Uutta diagnoosia ei tehdä etävastaanotolla, vaan se vaatii aina fyysisen käynnin. Jos asiaasi ei ole mahdollista hoitaa loppuun asti etävastaanotolla tai jos sairauskertomustietoja ei ole käytettävissä, ohjataan sinut perinteiselle vastaanotolle Aavaan. Etävastaanotosta peritään tällöin hinnaston mukainen maksu.

Keskushermostoon vaikuttavien lääkkeiden määrääminen ja uusiminen. Unilääkkeitä, vahvoja kipulääkkeitä ja rauhoittavia lääkkeitä ei määrätä etävastaanotolla. 

Lähetteet julkiseen sairaanhoitoon. Lähetteitä julkiseen sairaanhoitoon ei pääsääntöisesti tehdä pelkän etävastaanoton perusteella.

Sairausloma-arviota ei tehdä etävastaanotolla.

Varmista seuraavat asiat ennen etävastaanottoa

  • Onko puhelinnumerosi ajan tasalla? Päivitä puhelinnumerosi Aavan digipalvelussa tai soittamalla Aavan asiakaspalveluun 010 380 3838.
  • Oletko hyväksynyt potilastietojen luovutuksen? Anna suostumuksesi Omakanta-palvelussa. Kun terveystietosi seuraavat mukanasi, hoitosi jatkuvuus ja suunnitelmallisuus paranee.
  • Oletko ollut äskettäin hoidossa tai tutkimuksissa muualla? Ota esille muiden lääkärikeskusten sairauskertomukset ja tutkimustulokset. Tiedot Aavan käynneistä löytyvät potilastietojärjestelmästämme.
  • Oletko työterveysasiakas? Tarkista ennen ajanvarausta kuuluuko etävastaanotto yrityksesi sopimukseen.
  • Onko sinulla sairauskuluvakuutus? Tarkista korvaako vakuutus etävastaanoton.
  • Onko käytössäsi lääkkeitä? Ota esille tiedot käyttämistäsi lääkkeitä vahvuuksineen ja annostuksineen.

Jos et ole ennen asioinut Aavassa: Varaa aika nettiajanvarauksesta, jotta voimme varmentaa henkilöllisyytesi verkkopankkitunnuksilla.

Lapset:

Lapsen puolesta ei voi varata aikaa etävastaanotolle nettiajanvarauksen kautta. Varaa aika Aavan asiakaspalvelusta puh: 010 380 3838

Löytäisitkö avun Lastenlääkäriasema Pikkujätin PikkuTsätti-palvelusta?

Ajanvaraus

Varaa aika etävastaanotolle nettiajanvarauksen kautta. Kun varaat aikaa netistä, valitse toimipisteeksi etävastaanotto ja erikoisalaksi Ihotaudit.
Maksuvaihtoehdot
Etävastaanotto veloitetaan jälkikäteen laskulla. Laskuun ei lisätä laskutuslisää tai poliklinikkamaksua. Tutustu myös kattaviin maksuvaihtoehtoihimme, mm. korottomaan Aava-tiliin.
 

Maksaminen

Aavan etävastaanotto maksetaan maksukortilla verkossa. Etävastaanoton hinta määräytyy mm. erikoisalan ja vastaanottoajan pituuden mukaan. Vastaanottoajan vahvistamiseksi asiakkaan maksukortilta otetaan 50 euron katevaraus, lopullinen hinta veloitetaan etävastaanoton jälkeen. Koska noudatamme EU:n maksupalveludirektiiviä, tietyissä tapauksissa asiakasta pyydetään hyväksymään veloitus tililtä etävastaanoton jälkeen

Seuraavat vapaat ajat

Asiantuntijat

Näytä Aavan asiantuntijat, jotka tarjoavat tätä palvelua.

Kysy lisää

Kiireellisissä asioissa otathan yhteyttä puhelimitse.

Ensisijainen yhteydenottotapa