Ihotautilääkärin etävastaanotto

Etävastaanotolla saat helposti yhteyden Aavan asiantuntijaan ajasta ja paikasta riippumatta. Säästät aikaa ja vaivaa, kun saat tarvitsemasi avun nopeasti.

Huom. Koronavirusepidemian aikana suosittelemme etävastaanottoa, jos sinulla on hengitystieoireita tai et voi poistua kotoa. Voit vaihtaa monet jo varatuista lähivastaanotoista etävastaanotoksi. Tämä tulee tehdä hyvissä ajoin. Kysy tästä mahdollisuudesta lisää asiakaspalvelustamme  010 380 3838

Miten etävastaanotto toimii?

Etävastaanotto on puhelinvastaanotto. Aavan asiantuntija soittaa sinulle varatun ajan alussa. Varmista, että olet tällöin vapaana ja puhelin on lähellä! Asiantuntijalle ei voi soittaa takaisin. Mikäli et vastaa, veloitamme sinulta käyttämättömän etävastaanoton hinnan.

Voiko asiaani hoitaa etävastaanotolla?

Etävastaanottoaika soveltuu hyvin täydentäviin välikontrolleihin joissakin ihosairauksissa, kun etävastaanottoa pitävä lääkäri on aiemmin nähnyt potilaan ja etävastaanotosta on etukäteen sovittu lääkärin kanssa.

Reseptien uusiminen vain kontrollissa oleville / omaseurantaa tekeville. Ei PKV-lääkkeitä (keskushermostoon vaikuttavat lääkkeet, ns. punaisen kolmion lääkkeet)

Etävastaanotto soveltuu joissain tapauksissa voidereseptien uusintaan hyvässä hoitotasapainossa olevilla potilailla. Etävastaanotto ei kuitenkaan korvaa varsinaista kontrollikäyntiä.

Etävastaanottoaika voi korvata vastaanottoajan sellaisissa sukupuolitautiepäilyissä, joihin ei liity näkyviä oireita. Puhelimessa lääkäri voi antaa neuvontaa ja kirjoittaa lähetteen sukupuolitautitutkimuksiin sekä tulkita tulokset niiden valmistuttua.

Mihin etävastaanotto ei sovellu?

Ensikäynti vaatii aina vastaanottoajan.  Uutta diagnoosia ei tehdä etävastaanotolla, vaan se vaatii aina fyysisen käynnin. Jos asiaasi ei ole mahdollista hoitaa loppuun asti etävastaanotolla tai jos sairauskertomustietoja ei ole käytettävissä, ohjataan sinut perinteiselle vastaanotolle Aavaan. Etävastaanotosta peritään tällöin hinnaston mukainen maksu.

Keskushermostoon vaikuttavien lääkkeiden määrääminen ja uusiminen. Unilääkkeitä, vahvoja kipulääkkeitä ja rauhoittavia lääkkeitä ei määrätä etävastaanotolla. 

Lähetteet julkiseen sairaanhoitoon. Lähetteitä julkiseen sairaanhoitoon ei pääsääntöisesti tehdä pelkän etävastaanoton perusteella.

Sairausloma-arviota ei tehdä etävastaanotolla.

Varmista seuraavat asiat ennen etävastaanottoa

  • Onko puhelinnumerosi ajan tasalla? Päivitä puhelinnumerosi Oma Aavassa tai soittamalla Aavan asiakaspalveluun 010 380 3838.
  • Oletko hyväksynyt potilastietojen luovutuksen? Anna suostumuksesi Omakanta-palvelussa. Kun terveystietosi seuraavat mukanasi, hoitosi jatkuvuus ja suunnitelmallisuus paranee.
  • Oletko ollut äskettäin hoidossa tai tutkimuksissa muualla? Ota esille muiden lääkärikeskusten sairauskertomukset ja tutkimustulokset. Tiedot Aavan käynneistä löytyvät potilastietojärjestelmästämme.
  • Oletko työterveysasiakas? Tarkista ennen ajanvarausta kuuluuko etävastaanotto yrityksesi sopimukseen.
  • Onko sinulla sairauskuluvakuutus? Tarkista korvaako vakuutus etävastaanoton.
  • Onko käytössäsi lääkkeitä? Ota esille tiedot käyttämistäsi lääkkeitä vahvuuksineen ja annostuksineen.

Jos et ole ennen asioinut Aavassa: Varaa aika nettiajanvarauksesta, jotta voimme varmentaa henkilöllisyytesi verkkopankkitunnuksilla.

Lapset:

Lapsen puolesta ei voi varata aikaa etävastaanotolle nettiajanvarauksen kautta. Varaa aika Aavan asiakaspalvelusta puh: 010 380 3838

Löytäisitkö avun Lastenlääkäriasema Pikkujätin PikkuTsätti-etälääkäripalvelusta?

Ajanvaraus

Varaa aika etävastaanotolle nettiajanvarauksen kautta. Kun varaat aikaa netistä, valitse toimipisteeksi etävastaanotto ja erikoisalaksi Ihotaudit.


Maksuvaihtoehdot

Lopullinen hinta määräytyy vastaanottoajan pituuden ja erikoisalan mukaan ja se veloitetaan etävastaanoton jälkeen. Etävastaanotolla määrätyt tutkimukset veloitetaan erikseen. Koska noudatamme EU:n maksupalveludirektiiviä, tietyissä tapauksissa asiakasta pyydetään hyväksymään veloitus tililtä etävastaanoton jälkeen.

Seuraavat vapaat ajat

Hinnasto

Erikoislääkärin etävastaanotto enintään 20 min
alk.
111.00 €
Erikoislääkärin etävastaanotto enintään 30 min
alk.
128.00 €

Asiantuntijat

Näytä Aavan asiantuntijat, jotka tarjoavat tätä palvelua.

Kysy lisää

Kiireellisissä asioissa otathan yhteyttä puhelimitse.

Ensisijainen yhteydenottotapa