Laboratoriotutkimukset ilman lähetettä

Ilman lähetettä tehtyihin tutkimuksiin lisätään näytteenottomaksu, joka sisältää vastauksen käsittelykulut. Lääkärinkonsultaatio ja mahdolliset reseptit eivät sisälly laboratoriotutkimusten hintaan. Otathan huomioon, että lähetteettömistä tutkimuksista ei saa Kela-korvausta.

 

Miten saan laboratoriotutkimusten tulokset?

Jos olet tullut laboratoriotutkimuksiin lääkärin lähetteellä, hoitava lääkärisi Aavassa on sinuun yhteydessä sovitusti. Lisäksi näet lähes kaikki tutkimustulokset heti niiden valmistuttua Terveytesi-palvelusta. Terveytesi-palvelu kokoaa yhteen tiedot käyntihistoriastasi Aavassa.

Ilman lähetettä otetut laboratoriotutkimusten tulokset lähetetään myös postitse. Tuloksista on aina hyvä keskustella lääkärin kanssa. Jos olet tullut laboratoriotutkimuksiin ilman lähetettä, suosittelemme varaamaan ajan lääkärille, joka auttaa tulosten tulkinnassa ja selvittää jatkohoidon ja -tutkimusten tarpeen.

Ajanvaraus

Varaa aika soittamalla Aavan asiakaspalveluun 010 380 3838 tai nettiajanvarauksen kautta.

Etävastaanotto

Voit myös kokeilla Aavan etälääkärin vastaanottoa, mikäli haluat kysyä tuloksista tai keskustella esim. reseptin uusimisesta. Etävastaanotto on puhelinvastaanotto. Aavan asiantuntija soittaa sinulle varatun ajan alussa numerosta 010 380 3800. Varmista, että olet tällöin vapaana ja puhelin on lähellä! Asiantuntijalle ei voi soittaa takaisin. Mikäli et vastaa, joudumme lähettämään sinulle laskun käyttämättömästä etävastaanotosta. Lue lisää siitä, miten lääkärin etävastaanotto puhelimitse toimii.

 

Hinnasto

Näytteenottomaksu / vastauksen käsittelykulu

Veloitetaan, jos tutkimuksiin ei ole lääkärin lähetettä.

17.50 €
Laktoosi-intoleranssin DNA-tutkimus
80.00 €
Keliakiaseulonta
60.40 €
D-vitamiini
75.40 €
Kolesterolitutkimus (lipidipaketti)
67.40 €
Maksa-arvot, S-ALAT
32.90 €
Maksa-arvot, S-GT
32.90 €
Verensokeri pitkäaikainen, B -GHb-A1C,
52.00 €
Klamydia ja tippuri, näyte virtsasta
71.00 €
Sieniviljely
79.00 €
HIV-testi
51.50 €
Raskaustesti virtsasta
43.90 €
Influenssatesti
81.90 €
Tulehdusarvo, CRP
44.00 €
Streptokokki antigeenin osoitus
65.00 €

Kysy lisää

Kiireellisissä asioissa otathan yhteyttä puhelimitse.

Ensisijainen yhteydenottotapa