Laboratorio

Kaikissa Aavan toimipisteissä toimii laboratorio. Tutkimuksiin tullaan lähtökohtaisesti lääkärin lähetteellä ja vastaukset sekä selvityksen tutkimustuloksista kertoo hoitava lääkärisi. 

Varaa aika

Päivystystutkimusten vastaukset valmistuvat reilun puolen tunnin kuluessa, jolloin ne ovat lääkärin käytettävissä pian. Hän voi sovitusti käydä ne kanssasi läpi samalla käyntikerralla tai erillisellä puhelinajalla.  

Laboratoriotutkimuksia käytetään erilaisten akuuttien ja pitkittyneiden oireiden selvittämiseen sekä ennaltaehkäisevissä tilanteissa kuten terveystarkastuksissa. Laboratoriotutkimukset ovat tärkeitä myös erilaisten sairauksien ja lääkitysten seurannassa.   

Valikoimaamme kuuluvat lähes kaikki laboratoriotutkimukset, yleisimpiä ovat veri- ja virtsakokeet sekä sydänfilmit. 

Varataanko laboratorioon aika? 

Kaikkia verikokeita, virtsanäytteitä ja ekg-sydänfilmejä voidaan ottaa jokaisessa laboratoriossamme. Voit varata ajan nettiajanvarauksesta haluamaasi lääkärikeskukseen. Valitse tällöin palveluksi “Laboratoriotutkimukset”. 

Osaan laboratorioista voit myös tulla paikan päälle ilman ajanvarausta laboratorioiden aukioloaikoina. Ilmoittaudu tällöin vastaanottoon, josta sinut ohjataan eteenpäin. Löydät laboratorioiden aukioloajat ja tiedot lääkärikeskusten omilta sivuilta

Kliinisen fysiologian tutkimukset (poislukien ekg) vaativat aina etukäteen varatun ajan ja ohjeiden mukaisen valmistautumisen. Saat tutkimusajan ja valmistautumisohjeet laboratoriosta tai soittamalla asiakaspalveluumme 010 380 3838.

Löydä lähin laboratorio

Kaikissa Aavan toimipisteissä on oma laboratorio.

Laboratoriotutkimukset

Useimmiten laboratoriotutkimuksiin tullaan lääkärin lähetteellä, mutta voit myös otattaa laboratorioissamme useimmat verikokeet ilman lähetettä.

Laboratoriotutkimukset
Laboratoriotutkimukset ilman lähetettä

Laboratoriopaketit

Aavan laboratoriopaketeilla selvität, mitä kehollesi kuuluu.

Paketit sisältävät useita laboratoriokokeita, jotka tulevat yhdessä hankittuna edullisemmaksi kuin yksittäisten tutkimusten ostaminen.

Et tarvitse tutkimuksiin lääkärin lähetettä, mikäli olet yli 18-vuotias.

Laaja terveystarkastuspaketti
Miehen terveyspaketti
Naisen terveyspaketti
Seksitautien testipaketti

Koronavirustestit

Aavassa tehdään koronan PCR-testejä sekä pika-antigeenitestejä, joilla voidaan selvittää, sairastatko koronaa parhaillaan. Teemme myös vasta-ainetestejä, joista selviää, oletko sairastanut koronan aiemmin.

Aavasta saa myös koronatodistuksia.

Koronatesti (PCR)
Koronaviruksen antigeenitesti (pikatesti)
Koronaviruksen vasta-ainetesti
Artikkelit ja tiedotteet
Lucas Ihmeperheen keskimmäinen
Miltä tuntuu taltioida Emma-palkitun, kovassa nosteessa olevan artistin uraa, kun kyseessä on oma veli? Sexmane on ollut pitkään etenkin nuorten huulilla, mutta kuka oikein on artistien veljenä tunnettu taka-alalta tarkkaileva taiteilijasielu Lucas Sene?
Lue lisää
Aava Lääkärikeskus Aava saa vihdoin uudet tilat Keravalle ja sisaryhtiö Pikkujätin saman katon alle 
Keväälle 2025 ajoittuva muutto mahdollistaa kaikkien Aavan palveluiden, mutta myös Pikkujätin löytyvän taas saman katon alta Keravan keskustasta.
Lue lisää
Aava Aavan sisaryhtiö Pikkujätti on kirkkaasti hyvämaineisin yksityinen lääkäriasema 
Pikkujätti oli Luottamus&Maine-vertailussa mukana ensimmäistä kertaa ja nousi vahvalla brändillään ja hyvällä maineellaan heti listan kärkeen sijalle 2. Sisaryhtiö Lääkärikeskus Aavan maine ylsi hyvälle tasolle, mutta on hivenen laskenut sote-alan maineen mukana.
Lue lisää