Laboratorio

Kaikissa Aavan toimipisteissä toimii laboratorio. Tutkimuksiin tullaan lähtökohtaisesti lääkärin lähetteellä ja vastaukset sekä selvityksen tutkimustuloksista kertoo hoitava lääkärisi. 

Varaa aika

Päivystystutkimusten vastaukset valmistuvat reilun puolen tunnin kuluessa, jolloin ne ovat lääkärin käytettävissä pian. Hän voi sovitusti käydä ne kanssasi läpi samalla käyntikerralla tai erillisellä puhelinajalla.  

Laboratoriotutkimuksia käytetään erilaisten akuuttien ja pitkittyneiden oireiden selvittämiseen sekä ennaltaehkäisevissä tilanteissa kuten terveystarkastuksissa. Laboratoriotutkimukset ovat tärkeitä myös erilaisten sairauksien ja lääkitysten seurannassa.   

Valikoimaamme kuuluvat lähes kaikki laboratoriotutkimukset, yleisimpiä ovat veri- ja virtsakokeet sekä sydänfilmit. 

Varataanko laboratorioon aika? 

Kaikkia verikokeita, virtsanäytteitä ja ekg-sydänfilmejä voidaan ottaa jokaisessa laboratoriossamme. Voit varata ajan nettiajanvarauksesta haluamaasi lääkärikeskukseen. Valitse tällöin palveluksi “Laboratoriotutkimukset”. 

Osaan laboratorioista voit myös tulla paikan päälle ilman ajanvarausta laboratorioiden aukioloaikoina. Ilmoittaudu tällöin vastaanottoon, josta sinut ohjataan eteenpäin. Löydät laboratorioiden aukioloajat ja tiedot lääkärikeskusten omilta sivuilta

Kliinisen fysiologian tutkimukset (poislukien ekg) vaativat aina etukäteen varatun ajan ja ohjeiden mukaisen valmistautumisen. Saat tutkimusajan ja valmistautumisohjeet laboratoriosta tai soittamalla asiakaspalveluumme 010 380 3838.

Laboratoriotutkimukset
Laboratoriotutkimukset ilman lähetettä

Laboratoriopaketit

Aavan laboratoriopaketeilla selvität, mitä kehollesi kuuluu.

Paketit sisältävät useita laboratoriokokeita, jotka tulevat yhdessä hankittuna edullisemmaksi kuin yksittäisten tutkimusten ostaminen.

Et tarvitse tutkimuksiin lääkärin lähetettä, mikäli olet yli 18-vuotias.

Laaja terveystarkastuspaketti
Miehen terveyspaketti
Naisen terveyspaketti
Sukupuolitautien testipaketti

Koronavirustestit

Aavassa tehdään koronan PCR-testejä sekä pika-antigeenitestejä, joilla voidaan selvittää, sairastatko koronaa parhaillaan. Teemme myös vasta-ainetestejä, joista selviää, oletko sairastanut koronan aiemmin.

Aavasta saa myös koronatodistuksia.

Koronatesti (PCR)
Koronaviruksen antigeenitesti (pikatesti)
Koronaviruksen vasta-ainetesti
Artikkelit ja tiedotteet
pms

PMS-oireet – tunnista ja hoida hyvin

PMS-oireet liittyvät normaaliin kuukautiskiertoon. Valtaosalla oireilu on lievää, mutta jotkut kärsivät vaikeista oireista. Silloin on syytä hakea rohkeasti ammattiapua. Kätilö Mari Päiväniemi kertoo, miten haittaavia oireita voidaan lievittää, kotikonstein sekä lääkärinhoidolla.
Lue lisää
Lääkärikeskus

K-Ryhmä toteutti Aavan kanssa yhteistyössä Hyvinvointi-palvelun, joka auttaa suomalaisia kohti terveellisempää syömistä ja elämäntapoja

Palvelun ensimmäinen versio motivoi asettamaan ja seuraamaan tavoitteita, jotka johtavat terveellisempään syömiseen.
Lue lisää
Kesän

Kuinka palautua parhaiten kesälomalla?

Kesäloma-aika alkaa olla jo käsillä ja moni odottaa malttamattomana mahdollisuutta rentoutua ilman työpaineita, nukkua aamulla pitkään ja ottaa mökillä saunan jälkeen ehkä toisenkin saunaoluen. Jos tässä vaiheessa vuotta alkaa olla veto poissa ja univaje painaa niskassa, saattaisi olla hyvä ajatella laatikon ulkopuolella ja pohtia omaa palautumista kokonaisvaltaisemmin!
Lue lisää