Polven tähystysleikkaus eli artroskopia

Millaisia vaivoja polven tähystyksellä voidaan hoitaa?

Tavallisimpia polven tähystyksessä hoidettavia vaivoja ovat nivelkierukan repeytymät, repeytyneet nivelsiteet, polvilumpion ongelmat sekä irtokappaleet.

Leikkauksen edut

Nivelen tähystysleikkaus on avoleikkausta miellyttävämpi, koska leikkauksen jälkeiset kivut ovat vähäisemmät, toipuminen nopeampaa ja leikkausarvet lähes huomamaattomat. Tähystys aiheuttaa avoleikkaukseen verrattuna vähemmän komplikaatioita.

Leikkauksen kulku

Polven tähystys tehdään Aava Sairaalassa kevyessä nukutuksessa, yhdistettynä toimenpiteen jälkeiseen paikallispuudutukseen. Valikoiduissa tapauksissa käytetään paikallispuudutusta tai selkäydinpuudutusta.

Tähystys kestää yleensä kymmeniä minuutteja. Kotiutuminen saattajan kanssa on mahdollista jo muutaman tunnin kuluessa toimenpiteestä.

Leikkauksesta toipuminen ja kuntoutus

Polvea voi rasittaa normaalisti pian leikkauksen jälkeen, muutama päivä rauhallisesti. Ensimmäisinä päivinä polvessa on turvotusta, jonka takia se voi tuntua jäykemmältä kuin tavallisesti. Toipumisnopeuteen vaikuttaa leikkauksen jälkeinen verenvuoto ja turvotuksen määrä. Leikkauksen jälkeiset 2-4 ensimmäistä vuorokautta on hyvä käyttää kevyesti puristavaa tukevaa sidosta ja kylmäpussia.

Ompeleet eli tikit poistetaan pääsääntöisesti viikon kuluttua.

Sairausloman tarve on noin 1-2 viikkoa.

Ajanvaraus

Varaa aika Aavaan leikkaavalle ortopedille leikkaussuunnittelua varten soittamalla Aavan asiakaspalveluun 010 380 3838 tai nettiajanvarauksen kautta.

Maksuvaihtoehdot

Tutustu kattaviin maksuvaihtoehtoihimme, mm. korottomaan Aava-tiliin.

Hinnasto

Polven tähystysleikkaus puudutuksessa
alk.
2200.00 €

Toimipisteet

Asiantuntijat

Näytä Aavan asiantuntijat, jotka tarjoavat tätä palvelua.

Kysy lisää

Kiireellisissä asioissa otathan yhteyttä puhelimitse.

Ensisijainen yhteydenottotapa