Miehen rintojen liikakasvun eli gynekomastian hoito

Miehen rintojen liikakasvua eli gynekomastiaa voidaan tarvittaessa hoitaa leikkauksella. Sillä poistetaan ylimääräistä rasvaa ja rintarauhaskudosta. Lopputulos on yleensä pysyvä. Aavan plastiikkakirurgeilla on toimenpiteestä pitkä kokemus.

Gynekomastia tarkoittaa rintarauhasen liikakasvua miehillä. Kasvu ei tapahdu hetkessä, vaan yleensä kuukausien tai vuosien saatossa.

Joskus gynekomastian taustalla ovat hormonitasapainon muutokset. Pääsääntöisesti kyse on kuitenkin siitä, että rintarauhaskudosta on vain vähän normaalia enemmän, mutta ylipaino on lisännyt rintojen kokoa.

Miten gynekomastiaa voidaan hoitaa?

Jos gynekomastia johtuu hormonaalisista syistä, hoitona käytetään antiestrogeenia tai testosteronia. Ylipainoisilla miehillä laihtuminen ja liikunnan lisääminen voivat korjata tilannetta. Mikäli rintojen liikakasvu on häiritsevää, voidaan harkita leikkaushoitoa.

Kyse on sairauden hoidosta, joten saat gynekomastia-leikkauksesta Kela-korvauksen. Leikkauksen tekee aina plastiikkakirurgi. Hän ottaa huomioon toiveesi ja tarpeesi, jotta lopputulos on mahdollisimman hyvä. Häneltä kuulet myös leikkaukseen liittyvistä riskeistä ja jälkihoidosta.

Gynekomastia-leikkauksen kulku

Gynekomastia-leikkaus tehdään yleensä päiväkirurgisesti paikallispuudutuksessa (hinnastossa PP) ja tarvittaessa rauhoittavassa lääkityksessä. Toki toimenpide on halutessasi mahdollista tehdä myös nukutuksessa (hinnastossa YA).

Leikkauksessa ylimääräinen rintarauhaskudos poistetaan pienestä viillosta, joka tehdään nännipihan alle. Arpi paranee huomaamattomaksi. Mikäli ylimääräistä rauhaskudosta on runsaasti, voidaan käyttää myös rasvaimua.

Toimenpide kestää kaksi tuntia. Gynekomastia-leikkauksen jälkeen pääset hakijan kanssa kotiin jo samana päivänä.

Gynekomastia-leikkauksen jälkeen

Sairausloman tarve on yleensä noin 1–2 viikkoa. Joustavaa tukivaatetta käytetään 2–3 viikkoa ympäri vuorokauden. Käyttö vähentää turvotusta.

Huomioithan, että urheilua ja fyysistä rasitusta tulee välttää neljän viikon ajan. Muuten voit liikkua normaalisti.

Jälkitarkastus ja seuranta

Ensimmäinen jälkikontrolli ja ompeleiden poisto on viikon kuluttua gynekomastia-leikkauksesta leikanneen plastiikkakirurgin vastaanotolla. Toinen kontrolli on kuuden kuukauden päästä. Molemmat sisältyvät leikkauksen kokonaishintaan.

Lopputulos

Varauduthan siihen, että rinnan alueella saattaa esiintyä mustelmia ja turvotusta 2-3 viikon ajan. Rintojen lopullinen muoto on nähtävissä vasta 3-6 kuukauden kuluttua. Lopputulos on yleensä pysyvä.

Ajanvaraus

Varaa aika plastiikkakirurgille gynekomastia-leikkauksen suunnittelua varten nettiajanvarauksesta tai Aavan asiakaspalvelusta 010 380 3838. Gynekomastia-leikkauksia tehdään Aava Helsinki Kampissa.

FacebookTwitterLinkedIn
Artikkelit ja tiedotteet
Yksityinen_sairaala_Aava

Lämminhenkinen yksityinen sairaala – 8 syytä valita Aava

Aava on suomalainen perheyritys, jonka sairaala sijaitsee ydinkeskustassa Helsingissä Aava Kampin yhteydessä. Arvoihimme kuuluu, että sinua hoidetaan kokonaisvaltaisesti ja lämmöllä ja saat tukea, jos leikkaus jännittää. Käyntisi jälkeenkään et jää yksin, vaan lääkäri seuraa toipumistasi. On monta syytä valita Aavan sairaala – tässä niistä kahdeksan.
Lue lisää
aurinkoihottuma-punoittaa-ja-kutisee

Aurinkoihottuma – Mikä siihen auttaa ja kenelle sopii valohoito?

Kutittaa, punoittaa ja näppylöitäkin nousee – aivan kuin iho olisi allerginen auringolle! Aurinkoihottuma vaivaa jossain vaiheessa jopa joka viidettä suomalaista. Paras keino välttyä siltä on suojata iho auringolta, mutta myös siedätyshoitoa on tarjolla. Lääkärikeskus Aavan ihotautien ja allergologian erikoislääkäri Katariina Mähönen kertoo, mitä läiskille ja näpyille voi tehdä.
Lue lisää
rustovaurio

Rustovaurion etenemistä voi ehkäistä – Tiesitkö nämä 7 asiaa rustovammoista?

Jos rusto on kerran vaurioitunut, se ei yleensä enää parane. Hyvä uutinen on se, että liikunta ja painonhallinta vähentävät kipuja ja voivat ehkäistä rustovaurion pahenemista ja äitymistä nivelrikoksi asti. Lääkärikeskus Aavan tuki- ja liikuntaelinsairauksien vastuulääkäri Joakim Lindfors jakaa tärkeimmät faktat rustovaurioista ja kertoo, millaisesta hoidosta voi olla apua.
Lue lisää