Hypnoosi eli hypnoterapia

Haittaavatko erilaiset pelot, esiintymisjännitys tai vaikkapa unettomuus normaalia elämääsi? Yksi tapa hoitaa vaivoja on hypnoosi eli hypnoterapia. Aavassa hypnoosia tarjoavat terveydenhuollon koulutuksen omaavat hypnoterapeutit.

Mitä hypnoosi eli hypnoterapia tarkoittaa?

Hypnoosi on psykoterapeuttista työskentelyä, jossa hyödynnetään ns. hypnoosimenettelyä ja -tilaa. Parhaimmillaan hypnoosissa päästään ohittamaan rationaalinen ajattelu ja työskentelemään mielikuvien kanssa.

Lähestymistavan taustalla voi olla erilaiset psykoterapiasuuntaukset (mm. psykoanalyyttinen, kognitiivinen, ratkaisukeskeinen, käyttäytymisterapia). On tärkeää, että hypnoterapeutilla on taustakoulutuksena jokin terveydenhuollon koulutus.

Hypnoosityöskentelyssä voidaan käyttää suoria suggestioita (kehoituksia) ja tulevaisuuteen tai menneisyyteen suuntaavia mielikuvatekniikoita.

Milloin hypnoosia voidaan hyödyntää?

Hypnoosilla pyritään lievittämään potilaan oireita, lisäämään hyvinvointia ja kehittämään selviytymiskeinoja. Hypnoosia eli hypnoterapiaa voidaan hyödyntää muun muassa seuraavissa tilanteissa:

  • esiintymisjännitys
  • pelot
  • ahdistus
  • unettomuus
  • kivut
  • posttraumaattinen stressireaktio
  • toiminnalliset vatsavaivat
  • elämäntapamuutokset, kuten tupakoinnin lopetus, laihdutus ja synnytysvalmennus

Milloin hypnoosihoitoa ei voida käyttää?

Mikäli asiakkaalla on alttius psykoosisairauteen, ei hypnoosi ole soveltuva menetelmä. Vakavien traumojen kohdalla hypnoosia voidaan käyttää vain osana pitkää traumaterapiaa.

Hypnoosivastaanotto Aavassa

Hypnoterapeutti tapaa asiakkaan yleensä 2-5 kertaa. Käyntikerran pituus ja hinta voi vaihdella terapeuttien välillä. Lääkärin antamasta hoidosta saa toistaiseksi Kela-korvauksen. Psykologin antamasta hypnoosihoidosta Kela-korvausta ei saa.

Ajanvaraus

Varaa aika hypnoosihoidon arvioon soittamalla Aavan asiakaspalvelunumeroon 010 380 3838.

Asiantuntijana työterveyspsykologi Heikki Särkelä.

FacebookTwitterLinkedIn
Artikkelit ja tiedotteet
Ajanvaraus

Ajan peruminen tai siirto muuttuu 1.1.2024 alkaen 24 tuntiin ennen varattua aikaa

Ajan voi perua tai siirtää Aavassa 1.1.2024 alkaen aiemman 12 h sijasta 24 h ennen varattua aikaa.
Lue lisää
timo-vanttinen-aava

Aavan työterveyden liiketoimintajohtaja Timo Vänttinen jättää tehtävänsä 1.4.2024

Pitkän uran Aavan johtotehtävissä tehnyt Timo jatkaa keväällä työterveyden ammatinharjoittajalääkärinä: ”Nykyisessä tehtävässäni kilometrit tulivat täyteen, mutta sydämeni pysyy Aavassa ja Pikkujätissä.”
Lue lisää
Jäbät&Tunteet_yhteistyö

Miesten mielenterveyden asialla: Aava yhteistyökumppanina Jäbät & Tunteet -tapahtumassa

Jäbät & Tunteet -yhteisö järjestää miehille suunnatun keskustelutilaisuuden mielenterveysviikolla 21.11. Aava toimii tapahtuman virallisena yhteistyökumppanina.
Lue lisää