Hypnoosi eli hypnoterapia

Haittaavatko erilaiset pelot, esiintymisjännitys tai vaikkapa unettomuus normaalia elämääsi? Yksi tapa hoitaa vaivoja on hypnoosi eli hypnoterapia. Aavassa hypnoosia tarjoavat terveydenhuollon koulutuksen omaavat hypnoterapeutit.

Mitä hypnoosi eli hypnoterapia tarkoittaa?

Hypnoosi on psykoterapeuttista työskentelyä, jossa hyödynnetään ns. hypnoosimenettelyä ja -tilaa. Parhaimmillaan hypnoosissa päästään ohittamaan rationaalinen ajattelu ja työskentelemään mielikuvien kanssa.

Lähestymistavan taustalla voi olla erilaiset psykoterapiasuuntaukset (mm. psykoanalyyttinen, kognitiivinen, ratkaisukeskeinen, käyttäytymisterapia). On tärkeää, että hypnoterapeutilla on taustakoulutuksena jokin terveydenhuollon koulutus.

Hypnoosityöskentelyssä voidaan käyttää suoria suggestioita (kehoituksia) ja tulevaisuuteen tai menneisyyteen suuntaavia mielikuvatekniikoita.

Milloin hypnoosia voidaan hyödyntää?

Hypnoosilla pyritään lievittämään potilaan oireita, lisäämään hyvinvointia ja kehittämään selviytymiskeinoja. Hypnoosia eli hypnoterapiaa voidaan hyödyntää muun muassa seuraavissa tilanteissa:

  • esiintymisjännitys
  • pelot
  • ahdistus
  • unettomuus
  • kivut
  • posttraumaattinen stressireaktio
  • toiminnalliset vatsavaivat
  • elämäntapamuutokset, kuten tupakoinnin lopetus, laihdutus ja synnytysvalmennus

Milloin hypnoosihoitoa ei voida käyttää?

Mikäli asiakkaalla on alttius psykoosisairauteen, ei hypnoosi ole soveltuva menetelmä. Vakavien traumojen kohdalla hypnoosia voidaan käyttää vain osana pitkää traumaterapiaa.

Hypnoosivastaanotto Aavassa

Hypnoterapeutti tapaa asiakkaan yleensä 2-5 kertaa. Käyntikerran pituus ja hinta voi vaihdella terapeuttien välillä. Lääkärin antamasta hoidosta saa toistaiseksi Kela-korvauksen. Psykologin antamasta hypnoosihoidosta Kela-korvausta ei saa.

Ajanvaraus

Varaa aika hypnoosihoidon arvioon soittamalla Aavan asiakaspalvelunumeroon 010 380 3838.

FacebookTwitterLinkedIn
Artikkelit ja tiedotteet
Psykologin

Harkitsetko psykologin juttusille tuloa

Kun mieltä painaa tai oma hyvinvointi huolettaa, hyvästä keskusteluavusta ja tuesta voi olla paljon hyötyä. Mutta milloin kannattaa hakeutua psykologin luo? Aavan psykologi Sini Spets kertoo ajatuksiaan, milloin psykologi on hyvä tuki.
Lue lisää
Kynsisieni

Miten kynsisieni taltutetaan? 7 kysymystä lääkärille

Kynsisieni on sitkeä riesa, jonka hoito vaatii kärsivällisyyttä ja pitkää pinnaa. Ihotautien erikoislääkäri Ville Kiiski vastaa tavallisimpiin vaivaan liittyviin kysymyksiin. Hän myös neuvoo, millä konsteilla sieni-infektiolta voi suojautua.
Lue lisää
epävakaa-persoonallisuus

Epävakaa persoonallisuushäiriö aiheuttaa kärsimystä ja heikentää toimintakykyä

Epävakaa persoonallisuushäiriö ilmenee mielialan ja tunnetilojen sekä käyttäytymisen haitallisena epävakaisuutena, joka vaikuttaa omaan toimintaan ja vuorovaikutukseen muiden kanssa. Psykiatrian erikoislääkäri Tarja Seuri kertoo häiriön synnystä, erityispiirteistä sekä hyvän hoidon tärkeydestä. Yli puolella oireet lievittyvät viidessä vuodessa niin, etteivät diagnostiset kriteerit enää täyty.
Lue lisää