Hypnoosi eli hypnoterapia

Haittaavatko erilaiset pelot, esiintymisjännitys tai vaikkapa unettomuus normaalia elämääsi? Yksi tapa hoitaa vaivoja on hypnoosi eli hypnoterapia. Aavassa hypnoosia tarjoavat terveydenhuollon koulutuksen omaavat hypnoterapeutit.

Mitä hypnoosi eli hypnoterapia tarkoittaa?

Hypnoosi on psykoterapeuttista työskentelyä, jossa hyödynnetään ns. hypnoosimenettelyä ja -tilaa. Parhaimmillaan hypnoosissa päästään ohittamaan rationaalinen ajattelu ja työskentelemään mielikuvien kanssa.

Lähestymistavan taustalla voi olla erilaiset psykoterapiasuuntaukset (mm. psykoanalyyttinen, kognitiivinen, ratkaisukeskeinen, käyttäytymisterapia). On tärkeää, että hypnoterapeutilla on taustakoulutuksena jokin terveydenhuollon koulutus.

Hypnoosityöskentelyssä voidaan käyttää suoria suggestioita (kehoituksia) ja tulevaisuuteen tai menneisyyteen suuntaavia mielikuvatekniikoita.

Milloin hypnoosia voidaan hyödyntää?

Hypnoosilla pyritään lievittämään potilaan oireita, lisäämään hyvinvointia ja kehittämään selviytymiskeinoja. Hypnoosia eli hypnoterapiaa voidaan hyödyntää muun muassa seuraavissa tilanteissa:

  • esiintymisjännitys
  • pelot
  • ahdistus
  • unettomuus
  • kivut
  • posttraumaattinen stressireaktio
  • toiminnalliset vatsavaivat
  • elämäntapamuutokset, kuten tupakoinnin lopetus, laihdutus ja synnytysvalmennus

Milloin hypnoosihoitoa ei voida käyttää?

Mikäli asiakkaalla on alttius psykoosisairauteen, ei hypnoosi ole soveltuva menetelmä. Vakavien traumojen kohdalla hypnoosia voidaan käyttää vain osana pitkää traumaterapiaa.

Hypnoosivastaanotto Aavassa

Hypnoterapeutti tapaa asiakkaan yleensä 2-5 kertaa. Käyntikerran pituus ja hinta voi vaihdella terapeuttien välillä. Lääkärin antamasta hoidosta saa toistaiseksi Kela-korvauksen. Psykologin antamasta hypnoosihoidosta Kela-korvausta ei saa.

Ajanvaraus

Varaa aika hypnoosihoidon arvioon soittamalla Aavan asiakaspalvelunumeroon 010 380 3838.

FacebookTwitterLinkedIn
Artikkelit ja tiedotteet
keliakiatutkimus

Haemme tutkittavia keliakialääkeainetutkimukseen

Saatat soveltua tutkimukseen, jos olet keliakiaa sairastava henkilö ja sinulla on suolisto-oireita gluteenittomasta ruokavaliosta huolimatta. Lääkärikeskus Aavassa tutkimusta tehdään Aava Helsinki Kampissa.
Lue lisää
melatoniini

Melatoniini – lempeä apu nukahtamiseen

Uni ei ota tullakseen tai se katkeaa kesken yön. Auttaisiko melatoniini? Mutta mikä on oikea annostus ja mihin aikaan valmiste pitää ottaa? Uni Aavan unilääkäri Henri Tuomilehto vastaa yhdeksään yleiseen kysymykseen melatoniinista.
Lue lisää
Aava:

Aava Kuopio muuttaa uusiin toimitiloihin Kuopion satamaan

Kuopion Aava palvelee uusissa toimitiloissa 9.1.2023 alkaen. Uusi toimipiste sijaitsee keskeisellä paikalla Kuopion Sataman Lääkäritalossa osoitteessa Koljonniemenkatu 2 (4. kerros).
Lue lisää