Hypnoosi eli hypnoterapia

Haittaavatko erilaiset pelot, esiintymisjännitys tai vaikkapa unettomuus normaalia elämääsi? Yksi tapa hoitaa vaivoja on hypnoosi eli hypnoterapia. Aavassa hypnoosia tarjoavat terveydenhuollon koulutuksen omaavat hypnoterapeutit.

Mitä hypnoosi eli hypnoterapia tarkoittaa?

Hypnoosi on psykoterapeuttista työskentelyä, jossa hyödynnetään ns. hypnoosimenettelyä ja -tilaa. Parhaimmillaan hypnoosissa päästään ohittamaan rationaalinen ajattelu ja työskentelemään mielikuvien kanssa.

Lähestymistavan taustalla voi olla erilaiset psykoterapiasuuntaukset (mm. psykoanalyyttinen, kognitiivinen, ratkaisukeskeinen, käyttäytymisterapia). On tärkeää, että hypnoterapeutilla on taustakoulutuksena jokin terveydenhuollon koulutus.

Hypnoosityöskentelyssä voidaan käyttää suoria suggestioita (kehoituksia) ja tulevaisuuteen tai menneisyyteen suuntaavia mielikuvatekniikoita.

Milloin hypnoosia voidaan hyödyntää?

Hypnoosilla pyritään lievittämään potilaan oireita, lisäämään hyvinvointia ja kehittämään selviytymiskeinoja. Hypnoosia eli hypnoterapiaa voidaan hyödyntää muun muassa seuraavissa tilanteissa:

  • esiintymisjännitys
  • pelot
  • ahdistus
  • unettomuus
  • kivut
  • posttraumaattinen stressireaktio
  • toiminnalliset vatsavaivat
  • elämäntapamuutokset, kuten tupakoinnin lopetus, laihdutus ja synnytysvalmennus

Milloin hypnoosihoitoa ei voida käyttää?

Mikäli asiakkaalla on alttius psykoosisairauteen, ei hypnoosi ole soveltuva menetelmä. Vakavien traumojen kohdalla hypnoosia voidaan käyttää vain osana pitkää traumaterapiaa.

Hypnoosivastaanotto Aavassa

Hypnoterapeutti tapaa asiakkaan yleensä 2-5 kertaa. Käyntikerran pituus ja hinta voi vaihdella terapeuttien välillä. Lääkärin antamasta hoidosta saa toistaiseksi Kela-korvauksen. Psykologin antamasta hypnoosihoidosta Kela-korvausta ei saa.

Ajanvaraus

Varaa aika hypnoosihoidon arvioon soittamalla Aavan asiakaspalvelunumeroon 010 380 3838.

Asiantuntijana työterveyspsykologi Heikki Särkelä.

FacebookTwitterLinkedIn
Artikkelit ja tiedotteet
55440039 Helsingin Kauppatorille aukeaa näyttely aavasta merestä Tapio Lehtisen miehistön silmin
Purjehtija Tapio Lehtisen miehistön taltioima näyttely on täynnä pilkahduksia arkisista hetkistä meren aavalla. Näyttelyn toteuttaa Lehtisen pitkäaikainen yhteistyökumppani Lääkärikeskus Aava
Lue lisää
hallituksen Aavan hallitus sai uusia jäseniä
Aavan hallituksen uusina jäseninä aloittavat Anni Iso-Mustajärvi ja Siina Saksi ja hallitusharjoittelijana Tuomas Aho. Samat jäsenet tulevat olemaan myös Pikkujätin hallituksen jäseniä, mutta Pikkujätin osalta yhtiökokous valitsee heidät virallisesti vasta elokuussa pidettävässä yhtiökokouksessa.
Lue lisää
Aava_ Aava ja Pikkujätti takoivat yhdessä ennätysluvut
Lääkärikeskus Aava ja Pikkujätti ovat hyvässä kasvuvauhdissa. Historiallisen korkean liikevaihdon lisäksi lääkärikäyntien määrä kasvoi päättyneellä tilikaudella ja vastaanottoaikojen tarjontaa onnistuttiin kasvattamaan merkittävästi.
Lue lisää