Hypnoosi eli hypnoterapia

Haittaavatko erilaiset pelot, esiintymisjännitys tai vaikkapa unettomuus normaalia elämääsi? Yksi tapa hoitaa vaivoja on hypnoosi eli hypnoterapia. Aavassa hypnoosia tarjoavat terveydenhuollon koulutuksen omaavat hypnoterapeutit.

Mitä hypnoosi eli hypnoterapia tarkoittaa?

Hypnoosi on psykoterapeuttista työskentelyä, jossa hyödynnetään ns. hypnoosimenettelyä ja -tilaa. Parhaimmillaan hypnoosissa päästään ohittamaan rationaalinen ajattelu ja työskentelemään mielikuvien kanssa.

Lähestymistavan taustalla voi olla erilaiset psykoterapiasuuntaukset (mm. psykoanalyyttinen, kognitiivinen, ratkaisukeskeinen, käyttäytymisterapia). On tärkeää, että hypnoterapeutilla on taustakoulutuksena jokin terveydenhuollon koulutus.

Hypnoosityöskentelyssä voidaan käyttää suoria suggestioita (kehoituksia) ja tulevaisuuteen tai menneisyyteen suuntaavia mielikuvatekniikoita.

Milloin hypnoosia voidaan hyödyntää?

Hypnoosilla pyritään lievittämään potilaan oireita, lisäämään hyvinvointia ja kehittämään selviytymiskeinoja. Hypnoosia eli hypnoterapiaa voidaan hyödyntää muun muassa seuraavissa tilanteissa:

  • esiintymisjännitys
  • pelot
  • ahdistus
  • unettomuus
  • kivut
  • posttraumaattinen stressireaktio
  • toiminnalliset vatsavaivat
  • elämäntapamuutokset, kuten tupakoinnin lopetus, laihdutus ja synnytysvalmennus

Milloin hypnoosihoitoa ei voida käyttää?

Mikäli asiakkaalla on alttius psykoosisairauteen, ei hypnoosi ole soveltuva menetelmä. Vakavien traumojen kohdalla hypnoosia voidaan käyttää vain osana pitkää traumaterapiaa.

Hypnoosivastaanotto Aavassa

Hypnoterapeutti tapaa asiakkaan yleensä 2-5 kertaa. Käyntikerran pituus ja hinta voi vaihdella terapeuttien välillä. Lääkärin antamasta hoidosta saa toistaiseksi Kela-korvauksen. Psykologin antamasta hypnoosihoidosta Kela-korvausta ei saa.

Ajanvaraus

Varaa aika hypnoosihoidon arvioon soittamalla Aavan asiakaspalvelunumeroon 010 380 3838.

Asiantuntijana työterveyspsykologi Heikki Särkelä.

FacebookTwitterLinkedIn
Artikkelit ja tiedotteet
Aava-kallio Syyllisyyden lihavuudesta on loputtava –  Lääkäri Emilia Huvisen uutuuskirja sukeltaa lihavuuden taustoihin
Lihavuuden taustalla vaikuttavat monet kehon biologiset tekijät. On korkea aika vapautua itsekurin puutteeseen tai omaan kykenemättömyyteen liittyvistä leimoista sekä syyllisyyden ja häpeän tunteista. Lihavuustutkija ja Aavan naistentautien erikoislääkäri Emilia Huvinen on julkaissut kirjan lihavuudesta ja sen ymmärtämisestä.
Lue lisää
Aava Aavalle ja Pikkujätille myönnetty ISO27001 tietoturvasertifiointi
Sertifiointi osoittaa, että Aava ja Pikkujätti noudattavat korkeimpia tietoturvakäytäntöjä taaten turvalliset ja luotettavat terveydenhuollon palvelut asiakkaille.
Lue lisää
migreeni-blogi Migreenin ymmärtäminen – uudet hoitovaihtoehdot ja läpimurrot
Migreeni ei ole vain tavallinen päänsärky. Se on krooninen sairaus, joka voi vaikuttaa merkittävästi ihmisen elämänlaatuun. Aavan neurologian erikoislääkäri, dosentti Filip Scheperjans kertoo migreenin uusimmista hoitovaihtoehdoista blogikirjoituksessaan.
Lue lisää