Synnytysvalmennus

Synnytysvalmennuksemme sopii hyvin joko täydentämään tai korvaamaan muualla tapahtuvaa raskauden seurantaa. Kätilöidemme antama synnytysvalmennus on aina yksilöllistä ja rakentuu sinun tarpeidesi mukaan. Vastaanotolla kätilömme keskittyy niihin asioihin, jotka ovat sinulle tärkeitä.

Mitä synnytysvalmennuksessa tapahtuu?

Aavan Raskausklinikan synnytysvalmennuksessa voit keskittyä kätilön kanssa juuri niihin asioihin ja kysymyksiin, jotka sinulle ovat tärkeitä.

Synnytysvalmennus voidaan rakentaa sellaiseksi, että se tukee sinun tarpeitasi ja toiveitasi.

Synnytykseen ja raskauteen liittyviä asioita voidaan käydä läpi joko yhdellä tai useammalla tapaamiskerralla.

Sovitte käyntikerroista yhdessä kätilön kanssa ensimmäisellä tapaamiskerrallanne. Synnytysvalmennuksen kesto on aina 1,5 tuntia.

Synnytysvalmennukseen ovat tervetulleita myös ne odottajat, joiden raskaudenseuranta tapahtuu toisessa neuvolassa.

Voitkin täydentää palveluillamme muualla tapahtuvaa raskauden seurantaa tai halutessasi keskittää koko raskaudenseurannan Aavaan.

Synnytysvalmennuksessa voidaan käydään läpi muun muassa seuraavia asioita:

  • synnytyksen käynnistyminen ja käynnistäminen
  • milloin lähteä sairaalaan
  • synnytyksen vaiheet
  • kivun lievitys 
  • synnytyksestä palautuminen
  • parisuhde ja vanhemmuus

Milloin synnytysvalmennukseen?

Synnytysvalmennus on hyvä ajoittaa esimerkiksi raskausviikoille 30-32. Voit keskustella sinulle sopivasta ajankohdasta varatessasi aikaa synnytysvalmennukseen.

Synnytysvalmennusta ei kannata kuitenkaan jättää aivan raskauden loppuun. 

Vastasyntyneen hoitoon liittyvä valmennus sovitaan yleensä erilliselle käynnille, esimerkiksi raskausviikolle 34-36. 

Synnytykseen valmistautuvalle käynti lantionpohjan fysioterapeutilla on myös hyödyllinen.

Äitiysfysioterapiassa voit valmistaa yhdessä ammattilaisen kanssa kehoasi kohtaamaan synnytyksen niin hyvin kuin mahdollista ja käydä läpi jo ennakkoon synnytyksestä toipumista.

Ajanvaraus

Varaa aika Aava Raskausklinikan synnytysvalmennukseen soittamalla numeroon 010 380 5100 tai Aavan yleiseen ajanvarausnumeroon 010 380 3838.

Voit myös soittaa tai jättää soittopyynnön tekstiviestillä Aava Raskausklinikan hoitajalle numeroon 050 414 6704 (soittopyyntöön vastaamme viimeistään seuraavana arkipäivänä).

Etävastaanoton hinta muodostuu vastaanottoajan pituudesta sekä erikoisalan mukaan. Vastaanotolla määrätyt tutkimukset veloitetaan erikseen.

Asiantuntijana kätilö Heli Läikkö.

FacebookTwitterLinkedIn
Artikkelit ja tiedotteet
epävakaa-persoonallisuus

Epävakaa persoonallisuushäiriö aiheuttaa kärsimystä ja heikentää toimintakykyä

Epävakaa persoonallisuushäiriö ilmenee mielialan ja tunnetilojen sekä käyttäytymisen haitallisena epävakaisuutena, joka vaikuttaa omaan toimintaan ja vuorovaikutukseen muiden kanssa. Psykiatrian erikoislääkäri Tarja Seuri kertoo häiriön synnystä, erityispiirteistä sekä hyvän hoidon tärkeydestä. Yli puolella oireet lievittyvät viidessä vuodessa niin, etteivät diagnostiset kriteerit enää täyty.
Lue lisää
mielenterveys-aava

Kaksisuuntainen mielialahäiriö on monimuotoinen sairaus – tunnista oireet

Kaksisuuntainen mielialahäiriö sisältää vaihtelevasti masennus- sekä vauhdikkaita mania- tai hypomaniajaksoja. Psykiatrian erikoislääkäri Tarja Seuri kertoo, millaisia ongelmia oireilusta voi seurata. Hoidon kulmakivi ovat mielialaa tasaavat lääkkeet, mutta myös elintavoilla on voinnille merkitystä.
Lue lisää
Vastuullisuustyö_Aava

Miten tärkeää on liiketoiminnan eettisyys tai asiakkaan kohtelu? – Vastaa Aavan vastuullisuuden olennaisuusanalyysiin

Aavassa on aloitettu vastuullisuuden kehitysohjelma. Sen ensimmäisenä vaiheena on olennaisuusanalyysi, jolla selvitämme, mitkä vastuullisuuden osa-alueet ovat toiminnassamme kaikkein tärkeimpiä.
Lue lisää