Raskaus

Kun raskaus tai toive siitä on ajankohtainen, Aavasta löytyy kaikki raskauteen ja sen seurantaan liittyvät palvelut joustavasti ja nopeasti. Kaikilla gynekologeillamme on vastaanotoillaan ultraäänilaitteisto ja esimerkiksi varhaisraskauden ultraääneen pääsee aina viiveettä. Lisäksi suurin osa gynekologeistamme tarjoaa raskauteen liittyviä palveluita raskauden seurantakäynneistä synnytyksen jälkitarkastukseen asti. 

Varaa aika

Yksityinen äitiysneuvola, sikiöseulonta, rakennetutkimukset ja muut raskausajan palvelut 

Aava Raskausklinikka on odottavan perheen oma klinikka. Päätoimipisteemme on Aava Kampin yhteydessä Helsingissä. 

Voit valita Aava Raskausklinikan yksityisen äitiysneuvolan huolehtimaan koko raskaudestasi tai tulla meille yksittäiselle käynnille. Syy hakeutua Raskausklinikalle voi olla odottajan iän, sairauden, lääkityksen tai raskaushäiriön aiheuttama erityisseurannan tarve. Voit kääntyä puoleemme aina kun oma tai syntymättömän lapsesi vointi mietityttää tai jos etsit yksilöllistä ja kokonaisvaltaista huolenpitoa raskauteesi. 

Perinatologit ovat sikiölääketieteeseen lisäkoulutuksen saaneita naistentautien ja synnytysten erikoislääkäreitä, jotka työskentelevät usein synnytyssairaalassa. Sikiöseulonta, kuten niskapoimu-ultraäänet, NIPT-testit sekä sikiön rakennetutkimukset on Raskausklinikalla keskitetty perinatologeille. 

Miten varaan ajan Aavan Raskausklinikalle? 

Kaikki gynekologiemme sekä Raskausklinikan ammattilaisten ajat on varattavissa nettiajavarauksestamme. 

Sikiöseulontoihin ja rakennetutkimuksiin (sekä 3D tutkimuksiin) toivomme ajanvarausta puhelimitse Raskausklinikan hoitajalta 050 414 6704. Voit jättää myös yhteydenottopyynnön: raskausklinikka@aava.fi 

Jos etsit aikaa Aava Raskausklinikalle ja asia on kiireinen eikä sopivaa aikaa netistä löydy, soita Raskausklinikan hoitajalle numeroon 050 414 6704. Pystymme yleensä järjestämään tarvittavan lääkärin tai kätilön ajan kiireellisissä tapauksissa. 

Raskausklinikka

Raskauden aikana

3D/4D-ultraäänitutkimukset
Äitiysfysioterapia raskauden aikana ja synnytyksen jälkeen
Äitiysneuvola
NIPT-testi
Rakenneultra eli rakenneultraäänitutkimus
Sikiöseulonta
Synnytysvalmennus
Varhaisraskauden ultraäänitutkimus

Ennen raskautta

Keskenmenoneuvola
Lapsettomuustutkimukset
Munanjohtimien aukiolotutkimus (HSSG)

Synnytyksen jälkeen

Äitiysneuvola
Imetysohjaus
Kätilön kotikäynti
Synnytyksen fysioterapeuttinen jälkitarkastus
Synnytyksen jälkitarkastus
Artikkelit ja tiedotteet
hpv_kondylooma

Papilloomavirus ja kondylooma – 5 faktaa, jotka rauhoittavat mieltäsi

Voiko papilloomavirustartunnan ehkäistä? Aiheuttaako kondylooma kohdunkaulansyöpää? Entä miksi kohdunkaulansyövän seulonnoissa käydään vain viiden vuoden välein? Lääkärikeskus Aavan naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri Heidi Sarajuuri-Scheperjans kertoo, miksi huoli papilloomaviruksesta ja kohdunkaulansyövästä on usein turha.
Lue lisää
nainen_pohtii

Herpes – 11 kysymystä ja vastausta huuliherpeksestä ja genitaaliherpeksestä

Huuliherpes taas tuloillaan, pitäisikö siis välttää suutelemista? Voiko herpes tarttua suuseksissä? Entä pitääkö genitaaliherpeksestä kertoa seksikumppanille? Lääkärikeskus Aavan naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri Heidi Sarajuuri-Scheperjans vastaa yleisiin kysymyksiin herpeksestä. Päivitä tietosi tästä!
Lue lisää
verenvuoto_raskauden_aikana

Verenvuoto raskauden aikana säikäyttää – 8 kysymystä lääkärille

Alkuraskauden verenvuoto huolestuttaa helposti – onko se merkki keskenmenosta vai jostain muusta? Lääkärikeskus Aavan naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri, dosentti Vedran Stefanovic muistuttaa, että verenvuoto raskauden aikana ei ole normaalia, tosin hyvin tavallista. Verenvuoto alkuraskaudessa ei liioin aina tarkoita katastrofia.
Lue lisää