Raskaus

Kun raskaus tai toive siitä on ajankohtainen, Aavasta löytyy kaikki raskauteen ja sen seurantaan liittyvät palvelut joustavasti ja nopeasti. Kaikilla gynekologeillamme on vastaanotoillaan ultraäänilaitteisto ja esimerkiksi varhaisraskauden ultraääneen pääsee aina viiveettä. Lisäksi suurin osa gynekologeistamme tarjoaa raskauteen liittyviä palveluita raskauden seurantakäynneistä synnytyksen jälkitarkastukseen asti. 

Yksityinen äitiysneuvola, sikiöseulonta, rakennetutkimukset ja muut raskausajan palvelut 

Aava Raskausklinikka on odottavan perheen oma klinikka. Päätoimipisteemme on Aava Kampin yhteydessä Helsingissä. 

Voit valita Aava Raskausklinikan yksityisen äitiysneuvolan huolehtimaan koko raskaudestasi tai tulla meille yksittäiselle käynnille. Syy hakeutua Raskausklinikalle voi olla odottajan iän, sairauden, lääkityksen tai raskaushäiriön aiheuttama erityisseurannan tarve. Voit kääntyä puoleemme aina kun oma tai syntymättömän lapsesi vointi mietityttää tai jos etsit yksilöllistä ja kokonaisvaltaista huolenpitoa raskauteesi. 

Perinatologit ovat sikiölääketieteeseen lisäkoulutuksen saaneita naistentautien ja synnytysten erikoislääkäreitä, jotka työskentelevät usein synnytyssairaalassa. Sikiöseulonta, kuten niskapoimu-ultraäänet, NIPT-testit sekä sikiön rakennetutkimukset on Raskausklinikalla keskitetty perinatologeille. 

Miten varaan ajan Aavan Raskausklinikalle? 

Kaikki gynekologiemme sekä Raskausklinikan ammattilaisten ajat on varattavissa nettiajavarauksestamme. 

Sikiöseulontoihin ja rakennetutkimuksiin (sekä 3D tutkimuksiin) toivomme ajanvarausta puhelimitse Raskausklinikan hoitajalta 050 414 6704. Voit jättää myös yhteydenottopyynnön: raskausklinikka@aava.fi 

Jos etsit aikaa Aava Raskausklinikalle ja asia on kiireinen eikä sopivaa aikaa netistä löydy, soita Raskausklinikan hoitajalle numeroon 050 414 6704. Pystymme yleensä järjestämään tarvittavan lääkärin tai kätilön ajan kiireellisissä tapauksissa. 

Raskausklinikka

Ennen raskautta

Keskenmenoneuvola
Lapsettomuustutkimukset
Munanjohtimien aukiolotutkimus (HSSG)

Raskauden aikana

3D/4D-ultraäänitutkimukset
Äitiysfysioterapia odottaville ja synnyttäneille
Äitiysneuvola
NIPT-testi
Rakenneultra eli rakenneultraäänitutkimus
Sikiöseulonta
Synnytysvalmennus
Varhaisraskauden ultraäänitutkimus

Synnytyksen jälkeen

Äitiysneuvola
Imetysohjaus
Kätilön kotikäynti
Synnytyksen fysioterapeuttinen jälkitarkastus
Synnytyksen jälkitarkastus
Artikkelit ja tiedotteet
rintasyöpä/

Rintasyöpä – Miten se havaitaan hyvissä ajoin?

Rintasyövän ensimmäiset merkit – miten ne voisi oppia huomaamaan itse? Tärkeintä on tuntea omat rintansa ja hakeutua lääkärin vastaanotolle, jos huomaa muutoksia rinnoissa, sanoo Lääkärikeskus Aavan naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri Annakaija Lappalainen. Rintasyövän hoito on nykyään erinomaista. Mitä aikaisemmin rintasyöpä löydetään, sitä todennäköisemmin se myös paranee täysin.
Lue lisää
synnytyksestä_palautuminen/

Synnytyksestä palautuminen – 11 yleisintä kysymystä

Sektiohaavan hoito, haiseva jälkivuoto, alavatsakivut sekä kohtutulehduksen oireet… Lääkärikeskus Aavan naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri Minna Kuusisto vastaa synnytyksestä toipuvien yleisimpiin huolenaiheisiin ja muistuttaa, ettei palautuminen ole nopeuskilpailu. Muista antaa itsellesi ja kehollesi aikaa tottua muutoksiin.
Lue lisää
valkovuoto/

Haiseva ja runsas valkovuoto – Näin tunnistat bakteerivaginoosin oireet

Bakteerivaginoosin erottaa muista emätintulehduksista kalamaisesta hajusta. Vaikka bakteerivaginoosi on yleensä täysin vaaraton ja usein apteekin paikallishoitovalmisteilla hoidettava vaiva, niin on tilanteita, jolloin käynti gynekologin vastaanotolla kannattaa. Lääkärikeskus Aavan naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri Annakaija Lappalainen kertoo, mitä bakteerivaginoosista on hyvä tietää.
Lue lisää