Leena Rahkonen gynekologi, perinatologi

Leena Rahkonen

Naistentautien, synnytysten ja perinatologian erikoislääkäri

Varaa aika

Tervetuloa vastaanotolleni kaikissa gynekologisissa asioissa. Erityisosaamistani on raskauden seuranta ja kaikki raskauteen ja synnytyksiin liittyvät erityiskysymykset.

Raskauden seuranta toteutuu alusta alkaen yksityisessä äitiysneuvolassa tiiviissä yhteistyössä Aava Raskausklinikan kätilön kanssa. Voit käydä raskausasioissa myös yksittäisellä käynnillä.

  • Teen ultraäänitutkimuksia kaikissa raskauden vaiheissa (varhaisraskauden ultraäänitutkimukset, raskauden keston määritys, sikiön kasvun ja voinnin seuranta ultraäänitutkimukset sekä tarjonnan tarkistukset).
  • Annan neuvontaa ja teen sikiöseulontoihin liittyviä niskaturvotus- ja rakenneultraäänitutkimuksia.
  • Teen lähetteet NIPT-tutkimukseen ja samassa yhteydessä viikkojen salliessa niskaturvotusultraäänen. Aava Kampissa käytössäni on myös korkealaatuinen 3D / 4D -ultraäänilaitteisto.
  • Teen synnytystapa-arvioita ja keskustelen mielelläni muista synnytykseen liittyvistä asioista.
  • Myös synnytyksen jälkitarkastukset toteutuvat vastaanotollani.
  • Teen myös gynekologiset tarkastukset ja seurannat kaiken ikäisille naisille.
  • Kierukan tai ehkäisykapselin asennus/poisto onnistuvat vastaanotollani.

Ajanvarausohje

Toimin osana Aava Raskausklinikkaa. Vastaanotolleni voi hakeutua ilman erillistä lähetettä kaikissa raskauden vaiheissa, raskauden ja synnytyksen suunnitteluun, raskauden seurantaan ja synnytyksen jälkitarkastuksiin liittyvissä kysymyksissä. Vastaanotan myös gynekologisia potilaita.

Käytössäni Aava Kampissa on aina seulontatutkimuksiin soveltuva erityistarkka laitteisto, jolla myös 3D/4D kuvantaminen tallenteineen on mahdollista. Voit varata ajan suoraan nettiajanvarauksesta.

Mikäli olet tulossa seula-ultraääneen, on optimaalinen ajankohta niskaturvotusultraääneen raskausviikolla H11-H13 ja toisen kolmanneksen rakennetutkimukseen raskausviikolla H19-22. Aava Raskauslaskurilla voit määrittää oikean ajankohdan.

Mikäli haluat sikiöseulonnan NIPT-tutkimuksella ja yhdellä käynnillä, on optimaalinen ajankohta raskausviikolla H11-13, jolloin samalla käynnillä voidaan antaa neuvonta, tehdä niskaturvotusultraääni ja ohjelmoida verinäyte (näytteitä otetaan yleensä alkuviikosta).

Tutkimusten oikea ajoitus on ensiarvoisen tärkeää. Ajan erikoistutkimuksiin voit aina varata myös puhelimitse p. 050 414 6704 ja jättää vastaajaan soittopyynnön tekstiviestillä tarvittaessa. Saat apua myös sähköpostitse raskausklinikka@aava.fi