Kätilön kotikäynti

Äidin ja vauvan synnytyksen jälkeinen tarkastus on hyvä tehdä viimeistään noin viikon sisällä kotiutumisesta. Halutessasi voit tilata kätilömme myös kotikäynnille tarkastusta varten. Kotikäynnillä kätilömme käy läpi kanssasi synnytykseen liittyviä asioita ja tekee fyysisen tarkastuksen sekä sinulle että vauvalle. 

Mitä asioita kätilön kotikäynnillä voidaan käsitellä?

Olisiko kätilön tapaaminen kotona sinulle helpompi ja parempi vaihtoehto synnytyksen jälkeen?

Kotiympäristö on monille hyvä vaihtoehto käydä läpi synnytykseen ja imetykseen liittyviä asioita. Kotiympäristössä niin äiti kuin vauvakin voivat olla luonnollisesti ja ilman jännityksiä. 

Myös imetysohjaus kotiympäristössä voi olla monelle parempi vaihtoehto.

Synnytyksen jälkeisellä kätilön kotikäynnillä voidaan käydä läpi muun muassa seuraavia asioita:

  • synnytyksen läpikäynti
  • äidin fyysinen tarkastus (mm. kohdun palautuminen, repeytymät, sektio- ja episiotomia-haavat ja mahdolliset jälkivuodot)
  • vauvan fyysinen tarkastus (mm. vauvan paino, jäntevyys, ihon kunto, napa-alueen tarkistus, refleksit)
  • imetys ja mahdolliset haasteet imetyksessä sekä siihen liittyvät fyysiset ongelmat (kuten rikkinäiset rinnanpäät)

Kätilö käy kanssasi myös läpi, milloin sinun on hyvä mennä synnytyksen jälkitarkastukseen. Synnytyksen jälkitarkastuksen tekee aina lääkäri. 

Tämän lisäksi kätilö voi tarvittaessa ohjata mahdolliseen jatkohoitoon.

Ajanvaraus

Varaa kätilön kotikäynti soittamalla Aava Raskausklinikalle numeroon 010 380 5100 tai Aavan yleiseen ajanvarausnumeroon 010 380 3838.

Voit myös soittaa tai jättää soittopyynnön tekstiviestillä Aava Raskausklinikan hoitajalle numeroon 050 414 6704 (soittopyyntöön vastaamme viimeistään seuraavana arkipäivänä).

Huomioithan, että kätilön kotikäynnistä peritään normaalia vastaanottokäyntiä korkeampi erityismaksu.

FacebookTwitterLinkedIn
Artikkelit ja tiedotteet
shutterstock_735545155

Enterorokko aikuisella – eroaako lasten taudista?

Enterorokkotartunnan voi saada aikuisenakin, vaikka olisi sairastanut taudin lapsena. Se johtuu siitä, että enteroviruksia on erilaisia. Yleislääketieteen erikoislääkäri Mikko Oikkonen selvittää, millaisia oireita tauti aikuisella aiheuttaa ja miten niitä voidaan lievittää.
Lue lisää
lasse-lempainen

Huippuortopedi Lasse Lempainen aloittaa leikkaukset ja vastaanoton Helsingissä Aavassa

Maailman kärkiortopedeihin kuuluva Lasse Lempainen hoitaa paitsi jalkapallotähtiä ja huippu-urheilijoita, myös tavallisten kuntoilijoiden alaraajavammoja. Rasitusvammojen syynä on usein liian yksipuolinen ja kova harjoittelu.
Lue lisää
nainen-long-covid

Tunnista long covidin oireet ajoissa – asiantuntijan mukaan tauti on merkittävä kansanterveydellinen ongelma

Heräät yöllä hikisenä ja syke käy toisella sadalla. Työpäivät kuluvat sumun keskellä ja keskittyminen herpaantuu jatkuvasti. Urheilusta ei tule mitään, rintaa painaa ja henki salpautuu. Voisiko kyseessä olla long covid? Suomen long covid -asiantuntijaryhmän puheenjohtaja, neurologian erikoislääkäri Risto O. Roine kertoo näkemyksensä pitkäkestoisesta koronasta.
Lue lisää