Kätilön kotikäynti

Äidin ja vauvan synnytyksen jälkeinen tarkastus on hyvä tehdä viimeistään noin viikon sisällä kotiutumisesta. Halutessasi voit tilata kätilömme myös kotikäynnille tarkastusta varten. Kotikäynnillä kätilömme käy läpi kanssasi synnytykseen liittyviä asioita ja tekee fyysisen tarkastuksen sekä sinulle että vauvalle. 

Mitä asioita kätilön kotikäynnillä voidaan käsitellä?

Olisiko kätilön tapaaminen kotona sinulle helpompi ja parempi vaihtoehto synnytyksen jälkeen?

Kotiympäristö on monille hyvä vaihtoehto käydä läpi synnytykseen ja imetykseen liittyviä asioita. Kotiympäristössä niin äiti kuin vauvakin voivat olla luonnollisesti ja ilman jännityksiä. 

Myös imetysohjaus kotiympäristössä voi olla monelle parempi vaihtoehto.

Synnytyksen jälkeisellä kätilön kotikäynnillä voidaan käydä läpi muun muassa seuraavia asioita:

  • synnytyksen läpikäynti
  • äidin fyysinen tarkastus (mm. kohdun palautuminen, repeytymät, sektio- ja episiotomia-haavat ja mahdolliset jälkivuodot)
  • vauvan fyysinen tarkastus (mm. vauvan paino, jäntevyys, ihon kunto, napa-alueen tarkistus, refleksit)
  • imetys ja mahdolliset haasteet imetyksessä sekä siihen liittyvät fyysiset ongelmat (kuten rikkinäiset rinnanpäät)

Kätilö käy kanssasi myös läpi, milloin sinun on hyvä mennä synnytyksen jälkitarkastukseen. Synnytyksen jälkitarkastuksen tekee aina lääkäri. 

Tämän lisäksi kätilö voi tarvittaessa ohjata mahdolliseen jatkohoitoon.

Ajanvaraus

Varaa kätilön kotikäynti soittamalla Aava Raskausklinikalle numeroon 010 380 5100 tai Aavan yleiseen ajanvarausnumeroon 010 380 3838.

Voit myös soittaa tai jättää soittopyynnön tekstiviestillä Aava Raskausklinikan hoitajalle numeroon 050 414 6704 (soittopyyntöön vastaamme viimeistään seuraavana arkipäivänä).

Huomioithan, että kätilön kotikäynnistä peritään normaalia vastaanottokäyntiä korkeampi erityismaksu.

Asiantuntijana kätilö Heli Läikkö.

FacebookTwitterLinkedIn
Artikkelit ja tiedotteet
epävakaa-persoonallisuus

Epävakaa persoonallisuushäiriö aiheuttaa kärsimystä ja heikentää toimintakykyä

Epävakaa persoonallisuushäiriö ilmenee mielialan ja tunnetilojen sekä käyttäytymisen haitallisena epävakaisuutena, joka vaikuttaa omaan toimintaan ja vuorovaikutukseen muiden kanssa. Psykiatrian erikoislääkäri Tarja Seuri kertoo häiriön synnystä, erityispiirteistä sekä hyvän hoidon tärkeydestä. Yli puolella oireet lievittyvät viidessä vuodessa niin, etteivät diagnostiset kriteerit enää täyty.
Lue lisää
mielenterveys-aava

Kaksisuuntainen mielialahäiriö on monimuotoinen sairaus – tunnista oireet

Kaksisuuntainen mielialahäiriö sisältää vaihtelevasti masennus- sekä vauhdikkaita mania- tai hypomaniajaksoja. Psykiatrian erikoislääkäri Tarja Seuri kertoo, millaisia ongelmia oireilusta voi seurata. Hoidon kulmakivi ovat mielialaa tasaavat lääkkeet, mutta myös elintavoilla on voinnille merkitystä.
Lue lisää
Vastuullisuustyö_Aava

Miten tärkeää on liiketoiminnan eettisyys tai asiakkaan kohtelu? – Vastaa Aavan vastuullisuuden olennaisuusanalyysiin

Aavassa on aloitettu vastuullisuuden kehitysohjelma. Sen ensimmäisenä vaiheena on olennaisuusanalyysi, jolla selvitämme, mitkä vastuullisuuden osa-alueet ovat toiminnassamme kaikkein tärkeimpiä.
Lue lisää