Kätilön kotikäynti

Äidin ja vauvan synnytyksen jälkeinen tarkastus on hyvä tehdä viimeistään noin viikon sisällä kotiutumisesta. Halutessasi voit tilata kätilömme myös kotikäynnille tarkastusta varten. Kotikäynnillä kätilömme käy läpi kanssasi synnytykseen liittyviä asioita ja tekee fyysisen tarkastuksen sekä sinulle että vauvalle. 

Mitä asioita kätilön kotikäynnillä voidaan käsitellä?

Olisiko kätilön tapaaminen kotona sinulle helpompi ja parempi vaihtoehto synnytyksen jälkeen?

Kotiympäristö on monille hyvä vaihtoehto käydä läpi synnytykseen ja imetykseen liittyviä asioita. Kotiympäristössä niin äiti kuin vauvakin voivat olla luonnollisesti ja ilman jännityksiä. 

Myös imetysohjaus kotiympäristössä voi olla monelle parempi vaihtoehto.

Synnytyksen jälkeisellä kätilön kotikäynnillä voidaan käydä läpi muun muassa seuraavia asioita:

  • synnytyksen läpikäynti
  • äidin fyysinen tarkastus (mm. kohdun palautuminen, repeytymät, sektio- ja episiotomia-haavat ja mahdolliset jälkivuodot)
  • vauvan fyysinen tarkastus (mm. vauvan paino, jäntevyys, ihon kunto, napa-alueen tarkistus, refleksit)
  • imetys ja mahdolliset haasteet imetyksessä sekä siihen liittyvät fyysiset ongelmat (kuten rikkinäiset rinnanpäät)

Kätilö käy kanssasi myös läpi, milloin sinun on hyvä mennä synnytyksen jälkitarkastukseen. Synnytyksen jälkitarkastuksen tekee aina lääkäri. 

Tämän lisäksi kätilö voi tarvittaessa ohjata mahdolliseen jatkohoitoon.

Ajanvaraus

Varaa kätilön kotikäynti soittamalla Aava Raskausklinikalle numeroon 010 380 5100 tai Aavan yleiseen ajanvarausnumeroon 010 380 3838.

Voit myös soittaa tai jättää soittopyynnön tekstiviestillä Aava Raskausklinikan hoitajalle numeroon 050 414 6704 (soittopyyntöön vastaamme viimeistään seuraavana arkipäivänä).

Huomioithan, että kätilön kotikäynnistä peritään normaalia vastaanottokäyntiä korkeampi erityismaksu.

FacebookTwitterLinkedIn
Artikkelit ja tiedotteet
Yksityinen_sairaala_Aava

Lämminhenkinen yksityinen sairaala – 8 syytä valita Aava

Aava on suomalainen perheyritys, jonka sairaala sijaitsee ydinkeskustassa Helsingissä Aava Kampin yhteydessä. Arvoihimme kuuluu, että sinua hoidetaan kokonaisvaltaisesti ja lämmöllä ja saat tukea, jos leikkaus jännittää. Käyntisi jälkeenkään et jää yksin, vaan lääkäri seuraa toipumistasi. On monta syytä valita Aavan sairaala – tässä niistä kahdeksan.
Lue lisää
aurinkoihottuma-punoittaa-ja-kutisee

Aurinkoihottuma – Mikä siihen auttaa ja kenelle sopii valohoito?

Kutittaa, punoittaa ja näppylöitäkin nousee – aivan kuin iho olisi allerginen auringolle! Aurinkoihottuma vaivaa jossain vaiheessa jopa joka viidettä suomalaista. Paras keino välttyä siltä on suojata iho auringolta, mutta myös siedätyshoitoa on tarjolla. Lääkärikeskus Aavan ihotautien ja allergologian erikoislääkäri Katariina Mähönen kertoo, mitä läiskille ja näpyille voi tehdä.
Lue lisää
rustovaurio

Rustovaurion etenemistä voi ehkäistä – Tiesitkö nämä 7 asiaa rustovammoista?

Jos rusto on kerran vaurioitunut, se ei yleensä enää parane. Hyvä uutinen on se, että liikunta ja painonhallinta vähentävät kipuja ja voivat ehkäistä rustovaurion pahenemista ja äitymistä nivelrikoksi asti. Lääkärikeskus Aavan tuki- ja liikuntaelinsairauksien vastuulääkäri Joakim Lindfors jakaa tärkeimmät faktat rustovaurioista ja kertoo, millaisesta hoidosta voi olla apua.
Lue lisää