Mari Camut fysioterapeutti

Mari Camut

Fysioterapeutti

Varaa aika

Olen fysioterapeutti ja erikoistunut naisten ja miesten lantionpohjan toimintahäiriöiden hoitoon sekä raskaana olevien ja synnyttäneiden naisten kuntoutukseen. Erityisosaamista minulla on vatsalihasten erkaumien kuntoutuksesta.

Tyypillisiä lantionpohjan toimintahäiriöitä ovat; virtsan-, ulosteen- tai ilman karkailu, yliaktiivinen virtsarakko, ulostamisen vaikeudet, lantionpohjan elinten laskeumat, erektiohäiriöt, lantion alueen ja lantionpohjan kiputilat; prostatiitti, endometrioosi, yhdyntäkivut, seksin aikaiset ja jälkeiset kivut, vulvodynia.

Ennaltaehkäisy on parasta hoitoa ja siksi toivon myös raskaana olevien löytävän vastaanotolleni vaikkei erityisiä oireita olisikaan. Henkilökohtainen fysioterapeuttinen ohjaus raskauden aikana sekä synnytyksen jälkeen vähentää virtsankarkailun, laskeumien ja vatsanpeitteiden ongelmien esiintymistä. Parhaat hoitotulokset saadaan, kun aktiivinen, oikeanlainen harjoittelu käynnistyy mahdollisimman varhain.

Työssäni pidän erityisen tärkeänä kokonaisvaltaista tutkimista ja hoitoa. Olennaisena tutkimisen apuvälineenä työssäni käytän mm. ultraäänikuvantamista, joka toimii erinomaisena apuna kuvannettaessa lantionpohjaa ja vatsalihaksia sekä opetellessa lihasten oikeanlaista aktivointia. Kivunhoidossa käytän manuaalisia tekniikoita, akupunktiota sähköhoitoa ja omaharjoitteiden ohjausta.

Toimin myös Aavan moniammatillisessa Endometrioosikeskuksessa. Lantionpohjan fysioterapialla on tärkeä merkitys endometrioosikivun ja endometrioosista johtuvien yhdyntäkipujen hoidossa. Annan endometrioosipotilaille myös akupunktiohoitoa. Hoitopolkusi alkaa parhaiten Endometrioosikeskuksen gynekologilta, jolta saat myös fysioterapialähetteen.

Vastaanotolleni voi tulla lääkärin lähetteellä tai ilman.

Ajanvarausohje

Soitan varatun ajan alkaessa. Puhelimitse tapahtuvan ohjauksen kustannus on 80€/60min etävastaanotto.

Jos olet varaamassa aikaa raskausultraan, niitä tehdään Aavassa vain gynekologin vastaanotolla.