Nuorten Naisten Aava

Nuorten Naisten Aava on 15-25-vuotiaiden oma seksuaaliterveys- ja ehkäisyklinikka, joka toimii Aavan gynekologisia palveluita tarjoavien toimipisteiden yhteydessä. Neuvomme ehkäisyyn ja seksuaalisuuteen liittyvissä asioissa ja tarjoamme kokonaisvaltaisia terveyspalveluita juuri sinulle.

Nuorten Naisten Aavassa on mukava asioida

Naistentautien erikoislääkärimme hoitavat kiireettömästi nuorten gynekologiset seurantakäynnit, akuutit vaivat ja ehkäisyasiat. Tiimissämme toimii myös seksuaaliterapeutteja ja lantionpohjan vaivoihin erikoistuneita fysioterapeutteja. Mikä parasta, arkisin käytössämme on nuoren kukkarolle ystävällinen hinnoittelu. Vastaanotoillemme ei tarvitse jonottaa ja aikoja on tarjolla päivittäin.

Olet tervetullut gynekologin vastaanotolle juuri sellaisena kuin olet sukupuolisesta suuntautumisestasi tai sukupuolestasi riippumatta.

Suosittelemme, että tulostat ja täytät esitietokaavakkeen ennen ensimmäistä käyntiäsi Nuorten Naisten Aavan lääkärillä tai ehkäisyneuvojalla. Kun vastaat kysymyksiin, tulet miettineeksi ajankohtaisia asioita seksuaaliterveydessäsi jo etukäteen. Näin vastaanotolla ehditään syventyä tilanteeseesi tarkemmin.

Gynekologikäyntiä ei tarvitse jännittää

Meillä sisätutkimusta ei tarvitse jännittää. Kokeneet gynekologimme osaavat ottaa huomioon toiveesi ja tekevät tarkastuksen hellävaraisesti. Lääkäri kertoo koko ajan, mitä tapahtuu seuraavaksi ja ovatko löydökset normaaleja.

Kun gynekologinen tarkastus tehdään kiireettä, se ei yleensä tunnu ensikertalaisestakaan epämiellyttävältä. Huomioithan, että varsinainen sisätutkimus on vain pieni osa koko käyntiä, eikä sitä aina edes tarvitse tehdä. Esimerkiksi ehkäisyn aloitukseen voi riittää pelkkä keskustelu lääkärin tai ehkäisyneuvojan kanssa. Lue lisää ensimmäisestä käynnistä gynekologilla.

Juuri sinulle sopiva ehkäisy - pilleri vai pitkäaikainen?

Oletko pedantti ihminen, joka muistaa ottaa päivittäisen pillerin? Vai toivotko pitkäaikaista ehkäisyä, jota ei tarvitse sen koommin ajatella? Käymme vaihtoehdot kanssasi läpi ja pohdimme yhdessä, mikä ehkäisymuoto sopisi juuri sinulle ja elämäntilanteeseesi parhaiten. Asetamme nuorille myös ehkäisykierukoita ja -kapseleita, toisinaan jopa ensikäynnillä ja tarvittaessa puudutuksen kanssa.

Ensimmäinen käynti ei tarvitse aina olla gynekologilla

Jos olet vasta aloittamassa ehkäisyä suosittelemme ehkäisyneuvojan vastaanottoa. Ehkäisyneuvojan kanssa syvennytään kaikessa rauhassa eri ehkäisyvaihtoehtoihin ja sinulle ajankohtaisiin seksuaaliterveyden asioihin. Kun ehkäisymuoto on valittu, lääkäri kirjoittaa sitä varten reseptin ensimmäiseksi kolmeksi kuukaudeksi. Seurantakäynti tapahtuu gynekologin vastaanotolla.

Voit myös ottaa ehkäisyneuvojan vastaanotolla kohdunkaulan syövältä suojaavan papilloomavirus- eli HPV-rokotuksen, jos se on koulussa jäänyt väliin.

Gynekologin etävastaanotto tapahtuu puhelimitse

Gynekologin etävastaanotto varataan nettiajanvarauksesta. Se sopii kaikkeen sellaiseen hoitoon ja neuvontaan, joka ei vaadi fyysistä tutkimusta. Esimerkiksi pitkäaikaista kierukka- tai kapseliehkäisyä voidaan hyvin suunnitella etänä. Näin ehkäisymuotoon liittyviä erityiskysymyksiä ehditään käsitellä etukäteen ja pystyt valmistautumaan kierukan tai kapselin asetukseen. Myös jo sopivaksi todettu hormonaalinen ehkäisy voidaan joka toisella kerralla uusia etänä.

Seksuaalineuvonta ja seksuaaliterapia kaikkien saatavilla

Jos sinulla on seksuaalisuuteesi liittyviä erityisiä haasteita, pelkoja tai huolia, seksuaalineuvonta on mahdollista syventää pidempikestoiseksi terapeuttiseksi työskentelyksi, seksuaaliterapiaksi.

Fysioterapeuttimme auttavat jos vaivasi on virtsankarkailu tai yhdyntäkivut

Lantionpohjan toimintahäiriöitä esiintyy iästä riippumatta. Tyypillisiä nuorten vaivoja, joita lantionpohjan fysioterapeuttimme tutkivat ja hoitavat ovat virtsankarkailu urheilun aikana, lantion alueen kivut ja yhdyntäkivut.

Seksuaalielämän alkaessa käynti lantionpohjan vaivoihin erikoistuneella fysioterapeutilla on oiva keino lisätä kehotietoisuuttasi. Tutustuminen oman lantion rakenteeseen ja toimintaan antaa hyvät eväät jo seksuaalielämän alkutaipaleella.

Myös kumppani on aina tervetullut vastaanotolle

Meille voitte aina tulla yhdessä. Kumppani toimii halutessasi tukenasi ja turvanasi.

Kukkaro kiittää ystävällisestä hinnoittelusta

Tarjoamme arkisin nuorille alennetun hinnan gynekologiemme vastaanottokäynneistä, etävastaanottokäynneistä, papa-kokeista ja seksitautitesteistä. Myös seksuaaliterapeuttimme ja lantionpohjan fysioterapeuttimme huomioivat nuoret hinnoissaan. Saat Nuorten Naisten Aavan edut arkisin, jos olet 15-25 vuoden ikäinen ja varaat ajan Nuorten Naisten Aavan asiantuntijalle.

Nuorten Naisten Aavasta löydät seuraavat palvelut:

 • Gynekologin vastaanotto
 • Gynekologin etävastaanotto
 • Hoitajan ehkäisy ja seksuaalineuvonta alle 25-vuotiaalle
 • Ehkäisyn aloittaminen nuorella
 • HPV-rokotus
 • Ehkäisykapselin asennus ja poisto
 • Ehkäisykierukan asetus ja poisto
 • Yhdistelmäehkäisy (e-pillerit, ehkäisyrengas, ehkäisylaastarit)
 • Seksuaalineuvonta
 • Seksuaaliterapia
 • Sukupuolitautien testaus ja hoito
 • Fysioterapiasta apua virtsankarkailuun
 • Fysioterapiasta apua yhdyntäkipuihin
 • Yhdyntäkipujen hoito

Ajanvaraus

Varaa vastaanottoaikasi internetajanvarauksesta tai soittamalla Aavan ajanvarausnumeroon 010 380 3838. Kun varaat aikaa netistä, valitse erikoisalaksi "Nuorten Naisten Aava”.

FacebookTwitterLinkedIn
Artikkelit ja tiedotteet
epävakaa-persoonallisuus

Epävakaa persoonallisuushäiriö aiheuttaa kärsimystä ja heikentää toimintakykyä

Epävakaa persoonallisuushäiriö ilmenee mielialan ja tunnetilojen sekä käyttäytymisen haitallisena epävakaisuutena, joka vaikuttaa omaan toimintaan ja vuorovaikutukseen muiden kanssa. Psykiatrian erikoislääkäri Tarja Seuri kertoo häiriön synnystä, erityispiirteistä sekä hyvän hoidon tärkeydestä. Yli puolella oireet lievittyvät viidessä vuodessa niin, etteivät diagnostiset kriteerit enää täyty.
Lue lisää
mielenterveys-aava

Kaksisuuntainen mielialahäiriö on monimuotoinen sairaus – tunnista oireet

Kaksisuuntainen mielialahäiriö sisältää vaihtelevasti masennus- sekä vauhdikkaita mania- tai hypomaniajaksoja. Psykiatrian erikoislääkäri Tarja Seuri kertoo, millaisia ongelmia oireilusta voi seurata. Hoidon kulmakivi ovat mielialaa tasaavat lääkkeet, mutta myös elintavoilla on voinnille merkitystä.
Lue lisää
Vastuullisuustyö_Aava

Miten tärkeää on liiketoiminnan eettisyys tai asiakkaan kohtelu? – Vastaa Aavan vastuullisuuden olennaisuusanalyysiin

Aavassa on aloitettu vastuullisuuden kehitysohjelma. Sen ensimmäisenä vaiheena on olennaisuusanalyysi, jolla selvitämme, mitkä vastuullisuuden osa-alueet ovat toiminnassamme kaikkein tärkeimpiä.
Lue lisää