Perheterapia

Perheterapia on psykoterapian muoto, jonka avulla voidaan parantaa perheen jäsenten keskinäistä vuorovaikutusta ja kykyä ratkaista erilaisia ongelmia sekä lievittää kärsimystä. Perheterapiaa suositellaan kaikenlaisissa haastavissa elämäntilanteissa, kun tarvitaan apua ja muutosta perheenjäsenten hyvinvointiin.

Milloin perheterapiaan?

Perheterapia on koko perheen ammatillista auttamista erilaisissa elämäntilanteissa.

Näitä ovat esimerkiksi:

  • perheen kehityskaareen liittyvät kriisit
  • perheenjäsenten vuorovaikutukselliset haasteet
  • perheenjäsenten mielenterveyshäiriöt
  • perheenjäsenen sairastuminen tai mikä tahansa perheen tasapainoa kuormittava tapahtuma

Perheterapia tähtää toimivampaan perhe-elämään ja perheen sisäisiin valmiuksiin ratkaista mahdollisia ongelmia.

Perheterapian tavoitteena on auttaa perheenjäseniä sanoittamaan ja jakamaan asioita tunnetasolla sekä ymmärtämään toisia perheenjäseniä. Jokaiselle perheenjäsenelle on tärkeää tulla itse kuulluksi perheessä.

Perheterapiassa keskitytään perheen sisäisen vuorovaikutuksen haasteisiin, joita tutkimalla, ymmärtämällä, tunnistamalla ja hoitamalla voidaan edistää perheen ja sen jäsenten hyvinvointia.

Mitä perheterapiassa tapahtuu?

Perheterapeutti voi tavata vastaanotolla koko perhettä tai sen joitakin osapuolia. Käytännöistä sovitaan aina yhdessä perheen kanssa.

Kokoonpanoa voidaan vaihdella tarpeen mukaan ja se perustuu perheenjäsenten omaan haluun sekä toiveeseen osallistumisesta.

Perheterapiassa tavoitellaan puhumisen keinoin vaikeidenkin asioiden sanoittamista, kuulluksi tulemista ja toisten ymmärtämistä.

Vuorovaikutuksen kohentamisessa voidaan käyttää apuna myös erilaisia tehtäviä tai pelejä.

Perheterapian kesto voi vaihdella muutamasta käyntikerrasta vuosia kestäviin tiiviisiin hoitosuhteisiin.

Kuka voi antaa perheterapiaa?

Perheterapiaa antaa perhepsykoterapeutti, jolla on sosiaali- ja terveydenhuollon lupa- ja valvontavirasto Valviran myöntämä lupa kyseiseen psykoterapiasuuntaukseen.

Kaikki Aavan psykoterapeutit ovat Valviran laillistamia ammattilaisia.

Miten perheterapiaan hakeudutaan?

Kuka tahansa voi yksityisesti ja omakustanteisesti hakeutua perheterapiaan varaamalla ajan suoraan perhepsykoterapeutille nettiajanvarauksen kautta tai soittamalla Aavan asiakaspalveluun 010 380 3838.

Perheterapia on yksi Kelan kuntoutuspsykoterapian suuntauksista ja siihen voi hakea Kelalta kuntoutustukea. Asiasta voi keskustella hoitavan lääkärin kanssa tai varata aika hoitoarvioon psykiatrian erikoislääkärille.

Miten perheterapian hinta määräytyy?

Perheterapian hinta määräytyy hoitokertojen määrän ja tiheyden perusteella. Voit kysyä asiakapalvelustamme lisää: 010 380 3838.

FacebookTwitterLinkedIn
Artikkelit ja tiedotteet
epävakaa-persoonallisuus

Epävakaa persoonallisuushäiriö aiheuttaa kärsimystä ja heikentää toimintakykyä

Epävakaa persoonallisuushäiriö ilmenee mielialan ja tunnetilojen sekä käyttäytymisen haitallisena epävakaisuutena, joka vaikuttaa omaan toimintaan ja vuorovaikutukseen muiden kanssa. Psykiatrian erikoislääkäri Tarja Seuri kertoo häiriön synnystä, erityispiirteistä sekä hyvän hoidon tärkeydestä. Yli puolella oireet lievittyvät viidessä vuodessa niin, etteivät diagnostiset kriteerit enää täyty.
Lue lisää
mielenterveys-aava

Kaksisuuntainen mielialahäiriö on monimuotoinen sairaus – tunnista oireet

Kaksisuuntainen mielialahäiriö sisältää vaihtelevasti masennus- sekä vauhdikkaita mania- tai hypomaniajaksoja. Psykiatrian erikoislääkäri Tarja Seuri kertoo, millaisia ongelmia oireilusta voi seurata. Hoidon kulmakivi ovat mielialaa tasaavat lääkkeet, mutta myös elintavoilla on voinnille merkitystä.
Lue lisää
Vastuullisuustyö_Aava

Miten tärkeää on liiketoiminnan eettisyys tai asiakkaan kohtelu? – Vastaa Aavan vastuullisuuden olennaisuusanalyysiin

Aavassa on aloitettu vastuullisuuden kehitysohjelma. Sen ensimmäisenä vaiheena on olennaisuusanalyysi, jolla selvitämme, mitkä vastuullisuuden osa-alueet ovat toiminnassamme kaikkein tärkeimpiä.
Lue lisää