Lihastasapainokartoitus

Lihastasapainokartoituksen avulla voidaan löytää ja ennaltaehkäistä virheellisesti suunnitellusta tai toteutetusta liikunnasta ja harjoittelusta aiheutuvia ongelmia. Testistä on hyötyä niin urheilijoille, kuntoliikkujille kuin laiskemmin liikkuville työikäisille. Jälkimmäisiä se voi jopa motivoida lisäämään liikuntaa.

Lihastasapainokartoituksessa kartoitetaan kehon ryhti/symmetria, lihasten toiminta, nivelten liikkuvuus, kehon liikehallinta sekä arvioidaan askeltamista. Kartoituksessa otetaan huomioon eri urheilulajien vaatimukset ja aikaisempi mahdollinen vammahistoria.

Kartoituksen tekee yleensä fysioterapeutti. Lähetettä ei tarvita.

Mitä hyötyä lihastasapainokartoituksesta on?

Kartoituksen avulla voidaan löytää ja ennaltaehkäistä virheellisesti suunnitellusta tai toteutetusta liikunnasta ja harjoittelusta aiheutuvia ongelmia. Erilaiset vammat voivat aiheutua lihasten epätasapainosta, virheasennoista ja kehon puutteellisista tai väärästä harjoittamisesta. Huono lihastasapaino kuormittaa niveliä, kudoksia ja lihaksia.

Oikean lihastasapainon ansiosta lihakset aktivoituvat taloudellisesti ja näin kehon kuormitus on optimaalista, harjoittelu tasapainoista ja tehokasta. Hyvä lihastasapaino ehkäisee myös tuki- ja liikuntaelimistön sairauksia ja rasitusvammoja.

Saat kartoituksen perusteella juuri sinulle soveltuvat ohjeet optimaaliseen liikuntaan ja harjoitteluun.

Mitä lihastasapainokartoitus sisältää?

Lihastasapainokartoitus sisältää:

  • ryhdin kartoitus
  • ylävartalon testaus (mm. nivelliikkuvuus, lihaskartoitus)
  • alaraajojen testaus (mm. nivelliikkuvuus, lihaskartoitus)
  • liikehallinnan arviointi (mm. kyykky, vartalon taivutukset)
  • askelanalyysi
  • kirjallinen palaute

Kartoitukseen ei tarvitse valmistautua etukäteen, mutta pukeudu mukaviin, liikunnan salliviin vaatteisiin. Varaa käyntiin aikaa 45 minuuttia.

Ajanvaraus

Varaa aika lihastasapainokartoitukseen nettiajanvarauksen kautta tai puhelimitse 010 380 5200 / 010 380 3838.

FacebookTwitterLinkedIn
Artikkelit ja tiedotteet
Psykologin

Harkitsetko psykologin juttusille tuloa

Kun mieltä painaa tai oma hyvinvointi huolettaa, hyvästä keskusteluavusta ja tuesta voi olla paljon hyötyä. Mutta milloin kannattaa hakeutua psykologin luo? Aavan psykologi Sini Spets kertoo ajatuksiaan, milloin psykologi on hyvä tuki.
Lue lisää
Kynsisieni

Miten kynsisieni taltutetaan? 7 kysymystä lääkärille

Kynsisieni on sitkeä riesa, jonka hoito vaatii kärsivällisyyttä ja pitkää pinnaa. Ihotautien erikoislääkäri Ville Kiiski vastaa tavallisimpiin vaivaan liittyviin kysymyksiin. Hän myös neuvoo, millä konsteilla sieni-infektiolta voi suojautua.
Lue lisää
epävakaa-persoonallisuus

Epävakaa persoonallisuushäiriö aiheuttaa kärsimystä ja heikentää toimintakykyä

Epävakaa persoonallisuushäiriö ilmenee mielialan ja tunnetilojen sekä käyttäytymisen haitallisena epävakaisuutena, joka vaikuttaa omaan toimintaan ja vuorovaikutukseen muiden kanssa. Psykiatrian erikoislääkäri Tarja Seuri kertoo häiriön synnystä, erityispiirteistä sekä hyvän hoidon tärkeydestä. Yli puolella oireet lievittyvät viidessä vuodessa niin, etteivät diagnostiset kriteerit enää täyty.
Lue lisää