Unihoitaja

Unettomuus ja muut nukkumisen haasteet vaikuttavat laajasti terveyteen ja toimintakykyyn. Onneksi uniongelmia voidaan hoitaa tehokkaasti lääkkeettömillä menetelmillä. Uni Aavan unihoitajat neuvovat sinua yksilöllisesti unesi ja elämänlaatusi parantamisessa.

Milloin unihoitajalle?

Unihoitaja on uniongelmien hoitoon erikoistunut terveydenhuollon ammattilainen. Unihoitaja tarjoaa apua kaikille unettomuudesta tai muista unen haasteista kärsiville.

Uni Aavan ammattitaitoisilla unihoitajilla on myös hyvät valmiudet tunnistaa muita unihäiriöitä ja he voivat tarvittaessa suositella tarkempia tutkimuksia tilanteen selvittämiseksi.

Miten unettomuutta hoidetaan?

Unettomuuden nykyaikainen hoito pohjaa vahvasti lääkkeettömiin menetelmiin. Kaikki unihoitajamme ovat saaneet koulutuksen CBT-I menetelmiin (kognitiivinen käyttäytymisterapia unettomuuteen).

Kuten unettomuus itsessään, myös unettomuuden hoito on menetelmiltään ja kestoltaan hyvin yksilöllistä.

Tyypillisimmillään asiakas saa selkeää apua ongelmaan 3-5 käyntikerralla, mutta osa asiakkaista hyötyy merkittävästi jo yhdestä käynnistä unihoitajan vastaanotolla.

Unettomuus vaikuttaa vireystilaan ja kokonaisterveyteen laajasti, ja pienilläkin parannuksilla nukkumiseen voidaan saada aikaan merkittäviä positiivisia vaikutuksia elämänlaatuun.

Mitä unihoitajan vastaanotolla tapahtuu?

Unettomuuden ja muiden nukkumiseen liittyvien haasteiden hoitaminen on tapauskohtaista. Ensimmäisellä käynnillä unihoitaja kartoittaa tilanteesi tarkasti. Tämä tehdään haastattelemalla sekä erilaisten kyselyjen avulla.

Sen jälkeen suunnittelette yhdessä juuri sinulle sopivan hoitosuunnitelman. Tyypillisesti hoito on etenevää, ja hoidossa pyritään tukemaan asiakkaan vahvuuksia sekä tunnistamaan ja korvaamaan unelle negatiivisia toimintamalleja.

Ajanvaraus

Varaa aika unihoitajalle nettiajanvarauksen kautta tai Aavan puhelinpalvelusta 010 380 3838.

Unihoitajan vastaanotolle voi tulla lähetteellä tai ilman lähetettä. Unihoitajan vastaanotto on tarjolla suurimmassa osassa Aavan yksiköitä. Lisäksi vastaanotto voidaan usein toteuttaa myös etänä.

FacebookTwitterLinkedIn
Artikkelit ja tiedotteet
Työterveys

Aava Hämeenlinnan työterveystoiminta kasvaa liiketoimintakaupan myötä

Aava vahvistaa toimintaansa työterveyspalveluiden tuottajana Hämeenlinnassa liiketoimintakaupan myötä. Finla Työterveys Oy myy Hämeenlinnan työterveysliiketoiminnan Lääkärikeskus Aavalle.
Lue lisää
d-vitamiinia

D-vitamiini – paljonko on tarpeeksi?

D-vitamiini on elimistölle välttämätön vitamiini, josta suomalaisilla on talvikuukausina puutetta. Tilanne on helppo korjata D-vitamiinilisällä, mutta todellinen tarve selviää vain D-vitamiinitasojen mittauksella. Sisätautien erikoislääkäri Ari Aimolahti kertoo, milloin mittaus on syytä tehdä ja millaisia oireita D-vitamiinin puutos voi aiheuttaa.
Lue lisää
Mononukleoosi

Mononukleoosi eli pusutauti – kaikki saavat tartunnan, mutta vain osa oirehtii

Mononukleoosi on pääasiassa pikkulasten, teinien ja nuorten aikuisten tauti. Sen tarttuminen tapahtuu ennen kaikkea syljen välityksellä, useimmiten suutelemalla. Korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkäri Jarkko Korpi kertoo, millaisia pusutaudin oireet ovat ja mitä erityispiirteitä sairauteen liittyy.
Lue lisää