Unihoitaja

Unettomuus ja muut nukkumisen haasteet vaikuttavat laajasti terveyteen ja toimintakykyyn. Onneksi uniongelmia voidaan hoitaa tehokkaasti lääkkeettömillä menetelmillä. Uni Aavan unihoitajat neuvovat sinua yksilöllisesti unesi ja elämänlaatusi parantamisessa.

Milloin unihoitajalle?

Unihoitaja on uniongelmien hoitoon erikoistunut terveydenhuollon ammattilainen. Unihoitaja tarjoaa apua kaikille unettomuudesta tai muista unen haasteista kärsiville.

Uni Aavan ammattitaitoisilla unihoitajilla on myös hyvät valmiudet tunnistaa muita unihäiriöitä ja he voivat tarvittaessa suositella tarkempia tutkimuksia tilanteen selvittämiseksi.

Miten unettomuutta hoidetaan?

Unettomuuden nykyaikainen hoito pohjaa vahvasti lääkkeettömiin menetelmiin. Kaikki unihoitajamme ovat saaneet koulutuksen CBT-I menetelmiin (kognitiivinen käyttäytymisterapia unettomuuteen).

Kuten unettomuus itsessään, myös unettomuuden hoito on menetelmiltään ja kestoltaan hyvin yksilöllistä.

Tyypillisimmillään asiakas saa selkeää apua ongelmaan 3-5 käyntikerralla, mutta osa asiakkaista hyötyy merkittävästi jo yhdestä käynnistä unihoitajan vastaanotolla.

Unettomuus vaikuttaa vireystilaan ja kokonaisterveyteen laajasti, ja pienilläkin parannuksilla nukkumiseen voidaan saada aikaan merkittäviä positiivisia vaikutuksia elämänlaatuun.

Mitä unihoitajan vastaanotolla tapahtuu?

Unettomuuden ja muiden nukkumiseen liittyvien haasteiden hoitaminen on tapauskohtaista. Ensimmäisellä käynnillä unihoitaja kartoittaa tilanteesi tarkasti. Tämä tehdään haastattelemalla sekä erilaisten kyselyjen avulla.

Sen jälkeen suunnittelette yhdessä juuri sinulle sopivan hoitosuunnitelman. Tyypillisesti hoito on etenevää, ja hoidossa pyritään tukemaan asiakkaan vahvuuksia sekä tunnistamaan ja korvaamaan unelle negatiivisia toimintamalleja.

Ajanvaraus

Varaa aika unihoitajalle nettiajanvarauksen kautta tai Aavan puhelinpalvelusta 010 380 3838.

Unihoitajan vastaanotolle voi tulla lähetteellä tai ilman lähetettä. Unihoitajan vastaanotto on tarjolla suurimmassa osassa Aavan yksiköitä. Lisäksi vastaanotto voidaan usein toteuttaa myös etänä.

FacebookTwitterLinkedIn
Artikkelit ja tiedotteet
ALS

ALS pelottaa – kuka on riskissä sairastua?

ALS-tauti on musertava uutinen, koska lihasrappeumasairaus vie edetessään sekä liikunta- että puhe- ja nielemiskyvyn ja päättyy kuolemaan. Neurologian erikoislääkäri, dosentti Filip Scheperjans kertoo, mitkä tekijät voivat altistaa sairastumiselle ja mitkä ovat ALS:n ensioireet.
Lue lisää
aava-golftapahtuma

Hyvinvointi tarvitsee isoja ja pieniä tekoja

Aava vei asiakkaitaan lämpöiseen syyssäähän kisaamaan golfmestaruudesta. Kisan lomassa keskusteltiin siitä, miten ihmisten hyvinvointi on kiinteä osa jokaista yritystä, joka haluaa parantaa tuottavuuttaan tai tuloksentekokykyään.
Lue lisää
pms

PMS-oireet – tunnista ja hoida hyvin

PMS-oireet liittyvät normaaliin kuukautiskiertoon. Valtaosalla oireilu on lievää, mutta jotkut kärsivät vaikeista oireista. Silloin on syytä hakea rohkeasti ammattiapua. Kätilö Mari Päiväniemi kertoo, miten haittaavia oireita voidaan lievittää, kotikonstein sekä lääkärinhoidolla.
Lue lisää