Unihoitaja

Unettomuus ja muut nukkumisen haasteet vaikuttavat laajasti terveyteen ja toimintakykyyn. Onneksi uniongelmia voidaan hoitaa tehokkaasti lääkkeettömillä menetelmillä. Uni Aavan unihoitajat neuvovat sinua yksilöllisesti unesi ja elämänlaatusi parantamisessa.

Milloin unihoitajalle?

Unihoitaja on uniongelmien hoitoon erikoistunut terveydenhuollon ammattilainen. Unihoitaja tarjoaa apua kaikille unettomuudesta tai muista unen haasteista kärsiville.

Uni Aavan ammattitaitoisilla unihoitajilla on myös hyvät valmiudet tunnistaa muita unihäiriöitä ja he voivat tarvittaessa suositella tarkempia tutkimuksia tilanteen selvittämiseksi.

Miten unettomuutta hoidetaan?

Unettomuuden nykyaikainen hoito pohjaa vahvasti lääkkeettömiin menetelmiin. Kaikki unihoitajamme ovat saaneet koulutuksen CBT-I menetelmiin (kognitiivinen käyttäytymisterapia unettomuuteen).

Kuten unettomuus itsessään, myös unettomuuden hoito on menetelmiltään ja kestoltaan hyvin yksilöllistä.

Tyypillisimmillään asiakas saa selkeää apua ongelmaan 3-5 käyntikerralla, mutta osa asiakkaista hyötyy merkittävästi jo yhdestä käynnistä unihoitajan vastaanotolla.

Unettomuus vaikuttaa vireystilaan ja kokonaisterveyteen laajasti, ja pienilläkin parannuksilla nukkumiseen voidaan saada aikaan merkittäviä positiivisia vaikutuksia elämänlaatuun.

Mitä unihoitajan vastaanotolla tapahtuu?

Unettomuuden ja muiden nukkumiseen liittyvien haasteiden hoitaminen on tapauskohtaista. Ensimmäisellä käynnillä unihoitaja kartoittaa tilanteesi tarkasti. Tämä tehdään haastattelemalla sekä erilaisten kyselyjen avulla.

Sen jälkeen suunnittelette yhdessä juuri sinulle sopivan hoitosuunnitelman. Tyypillisesti hoito on etenevää, ja hoidossa pyritään tukemaan asiakkaan vahvuuksia sekä tunnistamaan ja korvaamaan unelle negatiivisia toimintamalleja.

Ajanvaraus

Varaa aika unihoitajalle nettiajanvarauksen kautta tai Aavan puhelinpalvelusta 010 380 3838.

Unihoitajan vastaanotolle voi tulla lähetteellä tai ilman lähetettä. Unihoitajan vastaanotto on tarjolla suurimmassa osassa Aavan yksiköitä. Lisäksi vastaanotto voidaan usein toteuttaa myös etänä.

FacebookTwitterLinkedIn
Artikkelit ja tiedotteet
55440039 Helsingin Kauppatorille aukeaa näyttely aavasta merestä Tapio Lehtisen miehistön silmin
Purjehtija Tapio Lehtisen miehistön taltioima näyttely on täynnä pilkahduksia arkisista hetkistä meren aavalla. Näyttelyn toteuttaa Lehtisen pitkäaikainen yhteistyökumppani Lääkärikeskus Aava
Lue lisää
hallituksen Aavan hallitus sai uusia jäseniä
Aavan hallituksen uusina jäseninä aloittavat Anni Iso-Mustajärvi ja Siina Saksi ja hallitusharjoittelijana Tuomas Aho. Samat jäsenet tulevat olemaan myös Pikkujätin hallituksen jäseniä, mutta Pikkujätin osalta yhtiökokous valitsee heidät virallisesti vasta elokuussa pidettävässä yhtiökokouksessa.
Lue lisää
Aava_ Aava ja Pikkujätti takoivat yhdessä ennätysluvut
Lääkärikeskus Aava ja Pikkujätti ovat hyvässä kasvuvauhdissa. Historiallisen korkean liikevaihdon lisäksi lääkärikäyntien määrä kasvoi päättyneellä tilikaudella ja vastaanottoaikojen tarjontaa onnistuttiin kasvattamaan merkittävästi.
Lue lisää