Unihoitaja

Unettomuus ja muut nukkumisen haasteet vaikuttavat laajasti terveyteen ja toimintakykyyn. Onneksi uniongelmia voidaan hoitaa tehokkaasti lääkkeettömillä menetelmillä. Uni Aavan unihoitajat neuvovat sinua yksilöllisesti unesi ja elämänlaatusi parantamisessa.

Milloin unihoitajalle?

Unihoitaja on uniongelmien hoitoon erikoistunut terveydenhuollon ammattilainen. Unihoitaja tarjoaa apua kaikille unettomuudesta tai muista unen haasteista kärsiville.

Uni Aavan ammattitaitoisilla unihoitajilla on myös hyvät valmiudet tunnistaa muita unihäiriöitä ja he voivat tarvittaessa suositella tarkempia tutkimuksia tilanteen selvittämiseksi.

Miten unettomuutta hoidetaan?

Unettomuuden nykyaikainen hoito pohjaa vahvasti lääkkeettömiin menetelmiin. Kaikki unihoitajamme ovat saaneet koulutuksen CBT-I menetelmiin (kognitiivinen käyttäytymisterapia unettomuuteen).

Kuten unettomuus itsessään, myös unettomuuden hoito on menetelmiltään ja kestoltaan hyvin yksilöllistä.

Tyypillisimmillään asiakas saa selkeää apua ongelmaan 3-5 käyntikerralla, mutta osa asiakkaista hyötyy merkittävästi jo yhdestä käynnistä unihoitajan vastaanotolla.

Unettomuus vaikuttaa vireystilaan ja kokonaisterveyteen laajasti, ja pienilläkin parannuksilla nukkumiseen voidaan saada aikaan merkittäviä positiivisia vaikutuksia elämänlaatuun.

Mitä unihoitajan vastaanotolla tapahtuu?

Unettomuuden ja muiden nukkumiseen liittyvien haasteiden hoitaminen on tapauskohtaista. Ensimmäisellä käynnillä unihoitaja kartoittaa tilanteesi tarkasti. Tämä tehdään haastattelemalla sekä erilaisten kyselyjen avulla.

Sen jälkeen suunnittelette yhdessä juuri sinulle sopivan hoitosuunnitelman. Tyypillisesti hoito on etenevää, ja hoidossa pyritään tukemaan asiakkaan vahvuuksia sekä tunnistamaan ja korvaamaan unelle negatiivisia toimintamalleja.

Ajanvaraus

Varaa aika unihoitajalle nettiajanvarauksen kautta tai Aavan puhelinpalvelusta 010 380 3838.

Unihoitajan vastaanotolle voi tulla lähetteellä tai ilman lähetettä. Unihoitajan vastaanotto on tarjolla suurimmassa osassa Aavan yksiköitä. Lisäksi vastaanotto voidaan usein toteuttaa myös etänä.

FacebookTwitterLinkedIn
Artikkelit ja tiedotteet
shutterstock_735545155

Enterorokko aikuisella – eroaako lasten taudista?

Enterorokkotartunnan voi saada aikuisenakin, vaikka olisi sairastanut taudin lapsena. Se johtuu siitä, että enteroviruksia on erilaisia. Yleislääketieteen erikoislääkäri Mikko Oikkonen selvittää, millaisia oireita tauti aikuisella aiheuttaa ja miten niitä voidaan lievittää.
Lue lisää
lasse-lempainen

Huippuortopedi Lasse Lempainen aloittaa leikkaukset ja vastaanoton Helsingissä Aavassa

Maailman kärkiortopedeihin kuuluva Lasse Lempainen hoitaa paitsi jalkapallotähtiä ja huippu-urheilijoita, myös tavallisten kuntoilijoiden alaraajavammoja. Rasitusvammojen syynä on usein liian yksipuolinen ja kova harjoittelu.
Lue lisää
nainen-long-covid

Tunnista long covidin oireet ajoissa – asiantuntijan mukaan tauti on merkittävä kansanterveydellinen ongelma

Heräät yöllä hikisenä ja syke käy toisella sadalla. Työpäivät kuluvat sumun keskellä ja keskittyminen herpaantuu jatkuvasti. Urheilusta ei tule mitään, rintaa painaa ja henki salpautuu. Voisiko kyseessä olla long covid? Suomen long covid -asiantuntijaryhmän puheenjohtaja, neurologian erikoislääkäri Risto O. Roine kertoo näkemyksensä pitkäkestoisesta koronasta.
Lue lisää