Unihoitaja

Unettomuus ja muut nukkumisen haasteet vaikuttavat laajasti terveyteen ja toimintakykyyn. Onneksi uniongelmia voidaan hoitaa tehokkaasti lääkkeettömillä menetelmillä. Uni Aavan unihoitajat neuvovat sinua yksilöllisesti unesi ja elämänlaatusi parantamisessa.

Milloin unihoitajalle?

Unihoitaja on uniongelmien hoitoon erikoistunut terveydenhuollon ammattilainen. Unihoitaja tarjoaa apua kaikille unettomuudesta tai muista unen haasteista kärsiville.

Uni Aavan ammattitaitoisilla unihoitajilla on myös hyvät valmiudet tunnistaa muita unihäiriöitä ja he voivat tarvittaessa suositella tarkempia tutkimuksia tilanteen selvittämiseksi.

Miten unettomuutta hoidetaan?

Unettomuuden nykyaikainen hoito pohjaa vahvasti lääkkeettömiin menetelmiin. Kaikki unihoitajamme ovat saaneet koulutuksen CBT-I menetelmiin (kognitiivinen käyttäytymisterapia unettomuuteen).

Kuten unettomuus itsessään, myös unettomuuden hoito on menetelmiltään ja kestoltaan hyvin yksilöllistä.

Tyypillisimmillään asiakas saa selkeää apua ongelmaan 3-5 käyntikerralla, mutta osa asiakkaista hyötyy merkittävästi jo yhdestä käynnistä unihoitajan vastaanotolla.

Unettomuus vaikuttaa vireystilaan ja kokonaisterveyteen laajasti, ja pienilläkin parannuksilla nukkumiseen voidaan saada aikaan merkittäviä positiivisia vaikutuksia elämänlaatuun.

Mitä unihoitajan vastaanotolla tapahtuu?

Unettomuuden ja muiden nukkumiseen liittyvien haasteiden hoitaminen on tapauskohtaista. Ensimmäisellä käynnillä unihoitaja kartoittaa tilanteesi tarkasti. Tämä tehdään haastattelemalla sekä erilaisten kyselyjen avulla.

Sen jälkeen suunnittelette yhdessä juuri sinulle sopivan hoitosuunnitelman. Tyypillisesti hoito on etenevää, ja hoidossa pyritään tukemaan asiakkaan vahvuuksia sekä tunnistamaan ja korvaamaan unelle negatiivisia toimintamalleja.

Ajanvaraus

Varaa aika unihoitajalle nettiajanvarauksen kautta tai Aavan puhelinpalvelusta 010 380 3838.

Unihoitajan vastaanotolle voi tulla lähetteellä tai ilman lähetettä. Unihoitajan vastaanotto on tarjolla suurimmassa osassa Aavan yksiköitä. Lisäksi vastaanotto voidaan usein toteuttaa myös etänä.

FacebookTwitterLinkedIn
Artikkelit ja tiedotteet
Aava-kallio Syyllisyyden lihavuudesta on loputtava –  Lääkäri Emilia Huvisen uutuuskirja sukeltaa lihavuuden taustoihin
Lihavuuden taustalla vaikuttavat monet kehon biologiset tekijät. On korkea aika vapautua itsekurin puutteeseen tai omaan kykenemättömyyteen liittyvistä leimoista sekä syyllisyyden ja häpeän tunteista. Lihavuustutkija ja Aavan naistentautien erikoislääkäri Emilia Huvinen on julkaissut kirjan lihavuudesta ja sen ymmärtämisestä.
Lue lisää
Aava Aavalle ja Pikkujätille myönnetty ISO27001 tietoturvasertifiointi
Sertifiointi osoittaa, että Aava ja Pikkujätti noudattavat korkeimpia tietoturvakäytäntöjä taaten turvalliset ja luotettavat terveydenhuollon palvelut asiakkaille.
Lue lisää
migreeni-blogi Migreenin ymmärtäminen – uudet hoitovaihtoehdot ja läpimurrot
Migreeni ei ole vain tavallinen päänsärky. Se on krooninen sairaus, joka voi vaikuttaa merkittävästi ihmisen elämänlaatuun. Aavan neurologian erikoislääkäri, dosentti Filip Scheperjans kertoo migreenin uusimmista hoitovaihtoehdoista blogikirjoituksessaan.
Lue lisää