Uni ja vireys
Onko sinulla vaikeuksia nukahtaa, valvotko tai onko unesi katkonaista? Kärsitkö jatkuvan unettomuuden vuoksi väsymyksestä? Olet ehkä jo kokeillut monenlaisia konsteja nukahtamisen avuksi, mutta ne eivät ole auttaneet? Ei hätää – et ole yksin tilanteen kanssa.
Unettomuuden tai uniongelman tutkiminen
Kaikki alkaa uniongelman tunnistamisesta. Selvitämme uniklinikallamme unettomuuden taustalla olevat todelliset syyt. Pääset nopeasti uneen perehtyneen lääkärin vastaanotolle ja tutkimuksiin. Asiantuntemus, yksilöllinen kohtaaminen ja laadukkaat tutkimukset takaavat sinulle parhaan mahdollisen hoitotuloksen. Laadimme jokaiselle asiakkaallemme yksilöllisen hoitosuunnitelman, joka varmistaa, ettet jää uniongelman kanssa yksin.
Meillä on pitkäaikainen ja laaja asiantuntemus sekä kokemus unihäiriöiden hoidosta. Unitoiminnastamme vastaa unilääkäri, dosentti Henri Tuomilehto.
Miksi hyvä uni on tärkeää?
Riittävä uni on terveyden ja laadukkaan elämän perusta. Se mahdollistaa paremman työkyvyn, auttaa tekemään parhaat suoritukset ja tuo läsnäoloa.
Jaksaminen syntyy palautumisesta ja onnistunut palautuminen edellyttää hyvänlaatuista unta. Hyvä uni on siis ihmisen fysiologian perusta ja tärkein energian lähde. Toisin kuin joskus ajatellaan, uni ei ole passiivinen olotila, vaan elimistön aktiivista aikaa.
Varaa aikasi unilääkärille näin
Varaa aika lääkärin ensikäynnille soittamalla Aavan asiakaspalveluun 010 380 3838 tai nettiajanvarauksen kautta. Kun varaat aikaa netistä, valitse erikoisalaksi uneen perehtynyt lääkäri. Lääkäri tekee alkukartoituksen ja kirjoittaa tarvittaessa lähetteen tutkimuksiin.
Unihäiriöiden hoito
Unihäiriöitä voi pitää yhtenä kansansairautena, sillä vähintään joka viides suomalainen kärsii pitkäaikaisesta uniongelmasta. Pitkään jatkuneen unettomuuden taustasyyn selvittäminen on hoidon tärkein asia. Unihäiriöitä on yli 80, ja niitä voi esiintyä samanaikaisesti useampi.
Unitutkimukset
Unihäiriöiden hoito alkaa oireiden selvittelystä ja asiankuuluvasta tutkimisesta. Unipolygrafian eli laajan unitutkimuksen avulla voidaan selvittää monipuolisesti huonon nukkumisen syitä. Yöpolygrafia eli suppea unitutkimus auttaa, kun oireiden taustalla epäillään olevan uniapnea. Hereilläpysymistestiä käytetään esimerkiksi ammattikuljettajien vireystilaa arvioitavissa.
Tutkimuksista saadun tiedon perusteella lääkäri tietää täsmällisesti, mistä vaivasta on kyse. Hän osaa selventämään potilaalle, mistä huono nukkuminen johtuu ja miten tilannetta voidaan hoitaa. Samalla luodaan edellytykset onnistuneelle hoidolle ja paremmalle unelle.