Uni ja vireys

Onko sinulla vaikeuksia nukahtaa, valvotko tai onko unesi katkonaista? Kärsitkö jatkuvan unettomuuden vuoksi väsymyksestä? Olet ehkä jo kokeillut monenlaisia konsteja nukahtamisen avuksi, mutta ne eivät ole auttaneet? Ei hätää – et ole yksin tilanteen kanssa.

Varaa aika

Unettomuuden tai uniongelman tutkiminen

Kaikki alkaa uniongelman tunnistamisesta. Selvitämme uniklinikallamme unettomuuden taustalla olevat todelliset syyt. Pääset nopeasti uneen perehtyneen lääkärin vastaanotolle ja tutkimuksiin. Asiantuntemus, yksilöllinen kohtaaminen ja laadukkaat tutkimukset takaavat sinulle parhaan mahdollisen hoitotuloksen. Laadimme jokaiselle asiakkaallemme yksilöllisen hoitosuunnitelman, joka varmistaa, ettet jää uniongelman kanssa yksin.

Meillä on pitkäaikainen ja laaja asiantuntemus sekä kokemus unihäiriöiden hoidosta. Unitoiminnastamme vastaa unilääkäri, dosentti Henri Tuomilehto.

Miksi hyvä uni on tärkeää?

Riittävä uni on terveyden ja laadukkaan elämän perusta. Se mahdollistaa paremman työkyvyn, auttaa tekemään parhaat suoritukset ja tuo läsnäoloa.

Jaksaminen syntyy palautumisesta ja onnistunut palautuminen edellyttää hyvänlaatuista unta. Hyvä uni on siis ihmisen fysiologian perusta ja tärkein energian lähde. Toisin kuin joskus ajatellaan, uni ei ole passiivinen olotila, vaan elimistön aktiivista aikaa.

Varaa aikasi unilääkärille näin

Varaa aika lääkärin ensikäynnille soittamalla Aavan asiakaspalveluun 010 380 3838 tai nettiajanvarauksen kautta. Kun varaat aikaa netistä, valitse erikoisalaksi uneen perehtynyt lääkäri. Lääkäri tekee alkukartoituksen ja kirjoittaa tarvittaessa lähetteen tutkimuksiin.

Unihoitaja
Unilääkärin vastaanotto

Unihäiriöiden hoito

Unihäiriöitä voi pitää yhtenä kansansairautena, sillä vähintään joka viides suomalainen kärsii pitkäaikaisesta uniongelmasta. Pitkään jatkuneen unettomuuden taustasyyn selvittäminen on hoidon tärkein asia. Unihäiriöitä on yli 80, ja niitä voi esiintyä samanaikaisesti useampi.

CPAP-hoito
Levottomat jalat 
Parasomniat
Pitkäaikaisen unettomuuden hoito
Uniapnea
Univaje

Unitutkimukset

Unihäiriöiden hoito alkaa oireiden selvittelystä ja asiankuuluvasta tutkimisesta. Unipolygrafian eli laajan unitutkimuksen avulla voidaan selvittää monipuolisesti huonon nukkumisen syitä. Yöpolygrafia eli suppea unitutkimus auttaa, kun oireiden taustalla epäillään olevan uniapnea. Hereilläpysymistestiä käytetään esimerkiksi ammattikuljettajien vireystilaa arvioitavissa.

Tutkimuksista saadun tiedon perusteella lääkäri tietää täsmällisesti, mistä vaivasta on kyse. Hän osaa selventämään potilaalle, mistä huono nukkuminen johtuu ja miten tilannetta voidaan hoitaa. Samalla luodaan edellytykset onnistuneelle hoidolle ja paremmalle unelle.

Hereilläpysymistutkimus (MWT)
Laaja unitutkimus
Suppea unitutkimus
Artikkelit ja tiedotteet
Työterveys

Aava Hämeenlinnan työterveystoiminta kasvaa liiketoimintakaupan myötä

Aava vahvistaa toimintaansa työterveyspalveluiden tuottajana Hämeenlinnassa liiketoimintakaupan myötä. Finla Työterveys Oy myy Hämeenlinnan työterveysliiketoiminnan Lääkärikeskus Aavalle.
Lue lisää
d-vitamiinia

D-vitamiini – paljonko on tarpeeksi?

D-vitamiini on elimistölle välttämätön vitamiini, josta suomalaisilla on talvikuukausina puutetta. Tilanne on helppo korjata D-vitamiinilisällä, mutta todellinen tarve selviää vain D-vitamiinitasojen mittauksella. Sisätautien erikoislääkäri Ari Aimolahti kertoo, milloin mittaus on syytä tehdä ja millaisia oireita D-vitamiinin puutos voi aiheuttaa.
Lue lisää
Mononukleoosi

Mononukleoosi eli pusutauti – kaikki saavat tartunnan, mutta vain osa oirehtii

Mononukleoosi on pääasiassa pikkulasten, teinien ja nuorten aikuisten tauti. Sen tarttuminen tapahtuu ennen kaikkea syljen välityksellä, useimmiten suutelemalla. Korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkäri Jarkko Korpi kertoo, millaisia pusutaudin oireet ovat ja mitä erityispiirteitä sairauteen liittyy.
Lue lisää