Uni ja vireys

Onko sinulla vaikeuksia nukahtaa, valvotko tai onko unesi katkonaista? Kärsitkö jatkuvan unettomuuden vuoksi väsymyksestä? Olet ehkä jo kokeillut monenlaisia konsteja nukahtamisen avuksi, mutta ne eivät ole auttaneet? Ei hätää – et ole yksin tilanteen kanssa.

Unettomuuden tai uniongelman tutkiminen

Kaikki alkaa uniongelman tunnistamisesta. Selvitämme uniklinikallamme unettomuuden taustalla olevat todelliset syyt. Pääset nopeasti uneen perehtyneen lääkärin vastaanotolle ja tutkimuksiin. Asiantuntemus, yksilöllinen kohtaaminen ja laadukkaat tutkimukset takaavat sinulle parhaan mahdollisen hoitotuloksen. Laadimme jokaiselle asiakkaallemme yksilöllisen hoitosuunnitelman, joka varmistaa, ettet jää uniongelman kanssa yksin.

Meillä on pitkäaikainen ja laaja asiantuntemus sekä kokemus unihäiriöiden hoidosta. Unitoiminnastamme vastaa unilääkäri, dosentti Henri Tuomilehto.

Miksi hyvä uni on tärkeää?

Riittävä uni on terveyden ja laadukkaan elämän perusta. Se mahdollistaa paremman työkyvyn, auttaa tekemään parhaat suoritukset ja tuo läsnäoloa.

Jaksaminen syntyy palautumisesta ja onnistunut palautuminen edellyttää hyvänlaatuista unta. Hyvä uni on siis ihmisen fysiologian perusta ja tärkein energian lähde. Toisin kuin joskus ajatellaan, uni ei ole passiivinen olotila, vaan elimistön aktiivista aikaa.

Varaa aikasi unilääkärille näin

Varaa aika lääkärin ensikäynnille soittamalla Aavan asiakaspalveluun 010 380 3838 tai nettiajanvarauksen kautta. Kun varaat aikaa netistä, valitse erikoisalaksi uneen perehtynyt lääkäri. Lääkäri tekee alkukartoituksen ja kirjoittaa tarvittaessa lähetteen tutkimuksiin.

Unilääkärin vastaanotto

Unihäiriöiden hoito

Unihäiriöitä voi pitää yhtenä kansansairautena, sillä vähintään joka viides suomalainen kärsii pitkäaikaisesta uniongelmasta. Pitkään jatkuneen unettomuuden taustasyyn selvittäminen on hoidon tärkein asia. Unihäiriöitä on yli 80, ja niitä voi esiintyä samanaikaisesti useampi.

Levottomat jalat 
Parasomniat
Pitkäaikaisen unettomuuden hoito
Uniapnea
Univaje

Unitutkimukset

Unihäiriöiden hoito alkaa oireiden selvittelystä ja asiankuuluvasta tutkimisesta. Unipolygrafian eli laajan unitutkimuksen avulla voidaan selvittää monipuolisesti huonon nukkumisen syitä. Yöpolygrafia eli suppea unitutkimus auttaa, kun oireiden taustalla epäillään olevan uniapnea. Hereilläpysymistestiä käytetään esimerkiksi ammattikuljettajien vireystilaa arvioitavissa.

Tutkimuksista saadun tiedon perusteella lääkäri tietää täsmällisesti, mistä vaivasta on kyse. Hän osaa selventämään potilaalle, mistä huono nukkuminen johtuu ja miten tilannetta voidaan hoitaa. Samalla luodaan edellytykset onnistuneelle hoidolle ja paremmalle unelle.

Hereilläpysymistutkimus (MWT)
Laaja unitutkimus
Suppea unitutkimus
Artikkelit ja tiedotteet
Yksityinen_sairaala_Aava

Lämminhenkinen yksityinen sairaala – 8 syytä valita Aava

Aava on suomalainen perheyritys, jonka sairaala sijaitsee ydinkeskustassa Helsingissä Aava Kampin yhteydessä. Arvoihimme kuuluu, että sinua hoidetaan kokonaisvaltaisesti ja lämmöllä ja saat tukea, jos leikkaus jännittää. Käyntisi jälkeenkään et jää yksin, vaan lääkäri seuraa toipumistasi. On monta syytä valita Aavan sairaala – tässä niistä kahdeksan.
Lue lisää
aurinkoihottuma-punoittaa-ja-kutisee

Aurinkoihottuma – Mikä siihen auttaa ja kenelle sopii valohoito?

Kutittaa, punoittaa ja näppylöitäkin nousee – aivan kuin iho olisi allerginen auringolle! Aurinkoihottuma vaivaa jossain vaiheessa jopa joka viidettä suomalaista. Paras keino välttyä siltä on suojata iho auringolta, mutta myös siedätyshoitoa on tarjolla. Lääkärikeskus Aavan ihotautien ja allergologian erikoislääkäri Katariina Mähönen kertoo, mitä läiskille ja näpyille voi tehdä.
Lue lisää
rustovaurio

Rustovaurion etenemistä voi ehkäistä – Tiesitkö nämä 7 asiaa rustovammoista?

Jos rusto on kerran vaurioitunut, se ei yleensä enää parane. Hyvä uutinen on se, että liikunta ja painonhallinta vähentävät kipuja ja voivat ehkäistä rustovaurion pahenemista ja äitymistä nivelrikoksi asti. Lääkärikeskus Aavan tuki- ja liikuntaelinsairauksien vastuulääkäri Joakim Lindfors jakaa tärkeimmät faktat rustovaurioista ja kertoo, millaisesta hoidosta voi olla apua.
Lue lisää