Mopokorttitodistus

Mopokortti on pakollinen vuonna 1985 tai sen jälkeen syntyneille. Mopokorttia varten tarvitset mopokorttitodistuksen, jonka kirjoittaa lääkäri. Lääkäri tekee sinulle lääkärintarkastuksen vastaanotollaan todistusta varten.

Mikä on mopokorttitodistus?

Mopokortti on pakollinen vuonna 1985 tai sen jälkeen syntyneille mopoilijoille (ellet ole täyttänyt 15 vuotta ennen 1.1.2000).

Korttia varten tarvitaan aina lääkärintodistus tai nuorison terveystodistus.

Lääkärintarkastukseen valmistautuminen

Kun tulet mopokorttitodistusta varten lääkärintarkastukseen:

  • Ota mukaasi kuvallinen henkilöllisyystodistus tai Kela-kortti.
  • Jos käytät piilolinssejä, huomioithan, että tarkastus tehdään ilman piilolinssejä (ota mukaasi kotelo, johon voit laittaa piilolinssit hetkeksi tai käytä silmälaseja tarkastuksen aikana)

Mitä lääkärintarkastuksessa tapahtuu?

Mopokorttitodistusta varten tehtävässä lääkärintarkistuksessa lääkärisi:

  • tutkii näkösi ja kuulosi
  • mittaa verenpaineesi
  • arvioi yleisen terveydentilasi

Ajanvaraus

Mopokorttitodistuksia kirjoittavat yleislääkärit kaikissa Aavan toimipisteissä. Varaa 15–20 minuutin vastaanottoaika nettiajanvarauksen kautta tai soittamalla Aavan asiakaspalveluun 010 380 3838.

Asiantuntijana yleislääketieteen erikoislääkäri Mikko Oikkonen.

FacebookTwitterLinkedIn
Artikkelit ja tiedotteet
ALS

ALS pelottaa – kuka on riskissä sairastua?

ALS-tauti on musertava uutinen, koska lihasrappeumasairaus vie edetessään sekä liikunta- että puhe- ja nielemiskyvyn ja päättyy kuolemaan. Neurologian erikoislääkäri, dosentti Filip Scheperjans kertoo, mitkä tekijät voivat altistaa sairastumiselle ja mitkä ovat ALS:n ensioireet.
Lue lisää
aava-golftapahtuma

Hyvinvointi tarvitsee isoja ja pieniä tekoja

Aava vei asiakkaitaan lämpöiseen syyssäähän kisaamaan golfmestaruudesta. Kisan lomassa keskusteltiin siitä, miten ihmisten hyvinvointi on kiinteä osa jokaista yritystä, joka haluaa parantaa tuottavuuttaan tai tuloksentekokykyään.
Lue lisää
pms

PMS-oireet – tunnista ja hoida hyvin

PMS-oireet liittyvät normaaliin kuukautiskiertoon. Valtaosalla oireilu on lievää, mutta jotkut kärsivät vaikeista oireista. Silloin on syytä hakea rohkeasti ammattiapua. Kätilö Mari Päiväniemi kertoo, miten haittaavia oireita voidaan lievittää, kotikonstein sekä lääkärinhoidolla.
Lue lisää