Mopokorttitodistus

Mopokortti on pakollinen vuonna 1985 tai sen jälkeen syntyneille. Mopokorttia varten tarvitset mopokorttitodistuksen, jonka kirjoittaa lääkäri. Lääkäri tekee sinulle lääkärintarkastuksen vastaanotollaan todistusta varten.

Mikä on mopokorttitodistus?

Mopokortti on pakollinen vuonna 1985 tai sen jälkeen syntyneille mopoilijoille (ellet ole täyttänyt 15 vuotta ennen 1.1.2000).

Korttia varten tarvitaan aina lääkärintodistus tai nuorison terveystodistus.

Lääkärintarkastukseen valmistautuminen

Kun tulet mopokorttitodistusta varten lääkärintarkastukseen:

  • Ota mukaasi kuvallinen henkilöllisyystodistus tai Kela-kortti.
  • Jos käytät piilolinssejä, huomioithan, että tarkastus tehdään ilman piilolinssejä (ota mukaasi kotelo, johon voit laittaa piilolinssit hetkeksi tai käytä silmälaseja tarkastuksen aikana)

Mitä lääkärintarkastuksessa tapahtuu?

Mopokorttitodistusta varten tehtävässä lääkärintarkistuksessa lääkärisi:

  • tutkii näkösi ja kuulosi
  • mittaa verenpaineesi
  • arvioi yleisen terveydentilasi

Ajanvaraus

Mopokorttitodistuksia kirjoittavat yleislääkärit kaikissa Aavan toimipisteissä. Varaa 15–20 minuutin vastaanottoaika nettiajanvarauksen kautta tai soittamalla Aavan asiakaspalveluun 010 380 3838.

FacebookTwitterLinkedIn
Artikkelit ja tiedotteet
keliakiatutkimus

Haemme tutkittavia keliakialääkeainetutkimukseen

Saatat soveltua tutkimukseen, jos olet keliakiaa sairastava henkilö ja sinulla on suolisto-oireita gluteenittomasta ruokavaliosta huolimatta. Lääkärikeskus Aavassa tutkimusta tehdään Aava Helsinki Kampissa.
Lue lisää
melatoniini

Melatoniini – lempeä apu nukahtamiseen

Uni ei ota tullakseen tai se katkeaa kesken yön. Auttaisiko melatoniini? Mutta mikä on oikea annostus ja mihin aikaan valmiste pitää ottaa? Uni Aavan unilääkäri Henri Tuomilehto vastaa yhdeksään yleiseen kysymykseen melatoniinista.
Lue lisää
Aava:

Aava Kuopio muuttaa uusiin toimitiloihin Kuopion satamaan

Kuopion Aava palvelee uusissa toimitiloissa 9.1.2023 alkaen. Uusi toimipiste sijaitsee keskeisellä paikalla Kuopion Sataman Lääkäritalossa osoitteessa Koljonniemenkatu 2 (4. kerros).
Lue lisää