Koronatestaus saapumisohje

Sinulle on varattu aika koronavirustestaukseen eli Covid-19 PCR-testiin. Tutustuthan huolella alla oleviin ohjeisiin.

Lopusta löydät tarkemmat ajo- ja saapumisohjeet Aavan näytteenottopisteisiin. Huomaathan, että testauspiste voi olla hieman erillään Aavan lääkärikeskuksesta, ja siksi saapumisohje on erillinen. 

Saapuminen koronavirustestiin

  • Voit saapua testiin autolla. Huomiothan, ettei riskiryhmään kuuluva voi kyyditä sinua.
  • Jos asut tarpeeksi lähellä testauspistettä ja vointisi on hyvä, voit kävellä tai pyöräillä näytteenottoon.
  • Julkisia kulkuvälineitä ei ole suositeltavaa käyttää. Jos julkisilla saapuminen on ainoa vaihtoehto, maskin käyttö on välttämätöntä. Pidäthän mahdollisuuksien mukaan kahden metrin etäisyyden muihin matkustajiin.
  • Näytteenottoon voi tarvittaessa saapua myös taksilla. Kerrothan tilatessasi, mihin tarkoitukseen taksikyytiä tarvitaan.
  • Noudatathan sinulle varattua testausaikaa, jotta vältymme jonoilta. Näytteenottopisteissä ei ole odotustiloja.

Koronavirus ja näytteenotto

  • Ota henkilötodistus mukaan. Valmistaudu näyttämään todistus drive in -pisteissä auton ikkunan läpi ennen näytteenottoa.
  • Saavu näytteenottoon maski kasvoillasi. Näytteenoton ajaksi maski lasketaan alas, niin että sieraimet paljastuvat.
  • Näyte otetaan sieraimen kautta nenänielusta. Mukana on hyvä olla nenäliinoja, koska näytteenotto saattaa aiheuttaa silmien vuotamista ja aivastelua.

Aavan koronatestauspisteet, saapumisohjeet

Espoo, Tapiola

Länsituuli 12. Näytteenotto tehdään Aava Tapiolan tiloissa.

Helsinki, Kamppi

Annankatu 34 A. Testauspisteeseen on oma sisäänkäynti katutasossa (EI kulkua Aava Kampin kautta). Ikkunoissa näet selkeät teippaukset: Aava näytteenotto. Hoitaja kutsuu sinut sisälle, odotathan vuoroasi ulkopuolella.

Hyvinkää

Hämeenkatu 14, kiinteistön takapiha. Aja tai kävele kirkon puoleista ramppia ylös talon takana olevalle parkkialueelle. Käännä auto parkkialueen perällä ympäri ja aja rampin puoleisen oven eteen. Näytteenotto tapahtuu sisätiloissa - odotathan, että sinut kutsutaan sisään.

Hämeenlinna

Tavastilan kauppakeskus, Eteläkatu 14. Aja Tavastilan kauppakeskuksen parkkihalliin Palokunnankadun puolelta, ramppi alas, käänny vasemmalle ja aja melkein hallin perälle asti. Näytteenottoajan voit istua autossa.

Järvenpää

Myllytie 1 A. Koronatestit otetaan Aava Järvenpään tiloissa 2. kerroksessa huoneessa 9.

Kerava

Kauppakaari 1 E. Paikalle saavutaan kävellen. Näytteenottotila sijaitsee samassa kiinteistössä kuin Aavan päätoimipiste, mutta kiinteistön Aleksis Kiven tien puoleisessa takakulmassa, Aurinkomäen leikkipuiston kupeessa. Kiinteistön päädyssä olevan ravintolan edestä noustaan portaat ylös tasanteelle, näytteenottotila on oikealla talon takana. Odotathan ulkona hoitajan kutsua sisälle näytteenottoon.

Oulu, Rusko

Kaapelitie 4. Näytteenotto tehdään Aavan tiloissa työterveysasemalla.

Tampere, Ratina

Vuolteenkatu 1, sisäänkäynti suoraan kadulta Aavan logolla merkitystä ovesta. Näytteenottotila sijaitsee samassa kiinteistössä kuin päätoimipiste, mutta sisäänkäynti tapahtuu Vuolteenkadun puolelta (linja-autoaseman kohdalta). Paikalle saavutaan kävellen, lähimmät parkkipaikat sijaitsevat Suvantokadulla. Ethän käytä kauppakeskuksen parkkihallia. Odotathan ulkona hoitajan kutsua sisälle näytteenottoon. 

Turku

Turussa näytteenotto Aava Hansan toimipisteessä. Osoite: Yliopistonkatu 20, C rappu, katutaso, Silmäasemaa vastapäätä. Testauspisteelle ei pääse autolla. Ovessa on lappu "Aava näytteenotto". Odotathan ulkona hoitajan kutsua sisälle näytteenottoon.

Vantaa, Aviapolis

Karhumäenkuja 2, 3. krs. Ilmoittauduthan saapuessasi vastaanotossa.