Päiväniemi Mari

Päiväniemi Mari

Seksuaalineuvoja, seksuaaliterapeutti, Nuorten Naisten Aavan ehkäisyneuvoja

Tervetuloa Aavaan

Työskentelen Aavassa seksuaalineuvojana ja -terapeuttina sekä nuorten ehkäisyneuvojana.

Erikoisosaamiseeni kuuluvat seksuaalisuuteen liittyvät kysymykset. Työskentelytapani on ratkaisukeskeinen ja kannustava. Yksilön voimavarojen löytäminen ja tukeminen on työssäni tärkeä tavoite. Minulla on pitkä kokemus myös syöpää sairastavien asiakkaiden parista ja sairastumisen vaikutuksista seksuaalisuuteen.

Voit varata lähi- tai etäajan vastaanotolleni nettiajanvarauksen kautta. Etävarauksessa soitan sinulle antamaasi numeroon sovittuna aikana. Jatkoseurantaan ohjaan sinut tarvittaessa lähivastaanotolleni tai esimerkiksi gynekologin etä- tai lähivastaanotolle.

Olet lämpimästi tervetullut vastaanotolleni myös yhdessä kumppanisi kanssa.

Toimin lisäksi Nuorten Naisten Aavan ehkäisyneuvojana, jossa autan yksittäisiä nuoria ja pareja raskauden ehkäisyn suunnittelussa, aloituksessa ja seurannassa. Yli 16-vuotiaan terveen nuoren hormonaalisen ehkäisyn voi aloittaa suoraan vastaanotollani yhteistyössä lääkärimme kanssa. Jos aloitukseen liittyvä neuvonta annetaan etävastaanotolla, tarvitset lisäksi 15 min. gynekologin etä- tai lähivastaanoton reseptiä varten. Ehkäisyn lisäksi hormonilääkitys tai ehkäisyvalmiste voi auttaa esim. koviin kuukautiskipuihin tai runsaisiin vuotoihin. Jatkoseuranta sovitaan aina yksilöllisesti, ensimmäinen kontrollikäynti on lääkärillä, yleensä noin kolmen kuukauden kuluessa hoidon aloituksesta.

Reseptin uusiminen hormonaaliseen raskauden ehkäisyyn onnistuu lähivastaanottoni kautta, kun kyseessä on gynekologiemme seurannassa oleva terve nainen, jolla ei ole erityisiä riskitekijöitä ehkäisyyn liittyen. Annan lisäksi papilloomavirus- eli HPV-rokotuksia, myös pojille ja miehille.

Teen tiivistä yhteistyötä Aavan lääkäreiden ja muiden seksuaaliterveyden ammattilaisten kanssa asiakkaan tarpeiden mukaan.

Nuorten Naisten Aavan toimintaan voit tutustua täällä.

Nähdään Aavassa!

 

Erikoisalat
Seksuaalineuvonta
Seksuaaliterapia
Nuorten Naisten Aava
Äidinkieli
suomi
Kielitaito
englanti

Toimipisteet

Koulutus

Kätilö AMK (2003)
Sairaanhoitaja AMK (2003)
Seksuaalineuvoja aukt.(2011)
Erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) (2015)
Palautumisohjaaja (valmistuminen 5/2022)

Seuraavat vapaat ajat