Allergia- ja astmaneuvonta

Allergiseen nuhaan ja silmätulehdukseen on saatavilla erilaisia paikallishoitovalmisteita sekä tabletteina otettavia antihistamiineja. Suurin osa siitepölyallergioista kärsivistä saa niistä merkittävää apua. Antihistamiinivalmisteita on monta, ja niiden teho lievään allergiaan on melko hyvä.

Jos oireet jatkuvat antihistamiinista huolimatta, kannattaa ottaa myös paikallisesti nenään suihkutettava kortisoni käyttöön.

Hankaliin silmäoireisiin suositellaan lisäksi kromoglikaattia tai antihistamiinia sisältäviä silmätippoja.

Vaikeat allergiat kannattaa selvittää esim. ihonpistotestein, jotta osaisi ajoittaa siitepölyallergian hoidon. Toki oireilun ajankohta auttaa selvittämään, mille on allerginen, mutta testit voivat kertoa muistakin kuin siitepölystä johtuvista allergioista. 

Allergian hoito pitäisi aloittaa jo ennen siitepölyn ilmaantumista, etteivät oireet pääse alkamaan. Luonnon tarkkailu ja siitepölytiedotteet auttavat ajoituksessa. 

Aavan allergia- ja astmaneuvonnassa asiakkaat saavat ohjausta PEF-mittaukseen eli uloshengityksen huippuvirtausmittaukseen. Myös ammattiastmaa epäiltäessä oikean PEF-mittaustekniikan oppiminen on tärkeää.

Ajanvaraus

Varaa aika lääkärille hoidon suunnitteluun soittamalla Aavan asiakaspalveluun 010 380 3838 tai nettiajanvarauksen kautta.

Maksuvaihtoehdot

Tutustu kattaviin maksuvaihtoehtoihimme, mm. korottomaan Aava-tiliin.

Seuraavat vapaat ajat

Asiantuntijat

Näytä Aavan asiantuntijat, jotka tarjoavat tätä palvelua.

Kysy lisää

Kiireellisissä asioissa otathan yhteyttä puhelimitse.

Ensisijainen yhteydenottotapa