Naisten virtsaamisvaivojen tutkiminen ja hoito

Milloin urologin vastaanotolle?

Urologit ovat virtsaamisvaivojen erityisasiantuntijoita. Naisen on luontevaa ja tärkeää kertoa virtsaamisvaivoistaan myös gynekologisen käynnin yhteydessä ja virtsaamisvaivojen suhteen moni nainen hakeutuukin ensin omalle gynekologilleen, joka voi ohjata urologiseen arvioon jos gynekologisessa tutkimuksessa ei löydy vaivaan selvyyttä.

Urologisten oireiden tutkimus

Normaali virtsaaminen on vaivatonta. Mikäli virtsaamiseen liittyy toistuvasti kipua, kirvelyä, kovaa kiirettä, virtsaamispakkoa, virtsasuihkun huonoutta, rakon tyhjenemisen ongelmaa, virtsan karkaamista tai virtsan verisyyttä tai muuta oiretta on vaivan syy syytä selvittää. Kun tiedetään mikä vaivan aiheuttaa on hoitokin mahdollista.

Virtsaamisvaivojen perustutkimus on virtsakoe bakteeriviljelyineen. Kirjanpito virtsaamisesta (virtsaamismäärien, virtsaamisoireiden ja juomismäärien kirjaaminen kellonaikoineen 1-2 vuorokauden ajalta) helpottaa hoitavaa lääkäriä hahmottamaan kokonaistilannetta. Erilaisia oirekyselyitä voidaan myös täyttää jos ennen vastaanotolle hakeutumista. Jatkotutkimuksina voidaan harkinnan mukaan ohjelmoida virtsateiden ultraäänitutkimus ja virtsaputken sekä virtsarakon tähystys. Voit myös täyttää etukäteen virtsaamisen oirekyselyn (DAN-PSS-1).

Ajanvaraus

Varaa aika Aavaan urologille soittamalla Aavan asiakaspalveluun 010 380 3838 tai nettiajanvarauksen kautta.

Maksuvaihtoehdot

Tutustu kattaviin maksuvaihtoehtoihimme, mm. korottomaan Aava-tiliin.

Hinnasto

Gynekologin vastaanotto
alk.
Urologin vastaanotto enintään 30 min
alk.
166.00 €

Asiantuntijat

Näytä Aavan asiantuntijat, jotka tarjoavat tätä palvelua.

Kysy lisää

Kiireellisissä asioissa otathan yhteyttä puhelimitse.

Ensisijainen yhteydenottotapa