Emsella-laitehoito – lantionpohjan lihasten vahvistaminen ja virtsankarkailu

Joka viides keski-ikäinen nainen ja puolet yli 70-vuotiaista kärsii virtsankarkailuongelmista. BTL Emsella on lääkinnällinen laite, joka tarjoaa hoidon lantionpohjan lihaksien vahvistamiseen ja virtsankarkailun hoitoon.

Virtsankarkailu

Virtsankarkailu eli inkontinenssi johtuu lantionpohjan lihasten heikkenemisestä. Esimerkiksi synnytys, vaihdevuodet ja ikääntyminen ovat yleisiä syitä lantionpohjan lihasten heikentymisen taustalla.

Emsella-hoito virtsankarkailuun

Patentoitua Hifem®-teknologiaa edustava BTL Emsella on CE-hyväksytty lääkinnällinen laite, jolla voidaan vahvistaa lantionpohjan lihaksia ja sitä kautta hoitaa virtsankarkailua ilman kirurgiaa.

Hoito auttaa palauttamaan lantionpohjan lihasten hallinnan ja tuomaan tukea virtsarakolle sekä sitä kautta vähentämään virtsankarkailua tai siihen liittyvää intiimiepämukavuutta.

Hoito perustuu kohdennettuun sähkömagneettiseen energiaan ja sen tehokkaaseen vaikutukseen lantionpohjan lihas- ja sidekudoksessa.

Yksi Emsella-istunto tuottaa 11 200 supramaximaalista lantionpohjan lihassupistusta, jotka ovat tärkeässä asemassa virtsankarkailupotilaan lihasten uudelleenkoulutuksessa.

Virtsankarkailua hoidettaessa Emsella-hoito toistetaan kahdesti viikossa yhteensä kuuden kerran sarjana.

Mitä Emsella-hoidossa tapahtuu?

Emsella-hoito ei vaadi ennakkovalmistautumista ja hoidon jälkeen päivää voi jatkaa normaalisti. 

Hoito tehdään Emsella-tuolissa hoitajan neuvomassa asennossa istuen. Hoitoa varten ei tarvitse riisua vaatteita, mutta korut ja kellot on otettava pois.

Yksi hoitokerta kestää 28 minuuttia ja hoidon aikana voi rentoutua ja lukea lehteä. Älylaitteiden käyttö hoidon aikana on kielletty.

Hoito ei ole kivulias, sen aikana voi tuntua lievää nipistelyä ja lihassupistelua.

Kenelle Emsella-hoito soveltuu?

Hoito sopii sekä naisille että miehille lievän ja keskivaikean virtsankarkailun hoitoon ja ennaltaehkäisyyn. Hoito sopii myös hyvin synnytyksen jälkeiseen toipumiseen.

Emsella-hoidolla on tutkitusti todettu olevan positiivinen vaikutus erilaisten seksuaalisten toimintahäiriöiden hoitoon kuten:

 • Yhdyntäkivut
 • Erektiohäiriöt
 • Alentunut tuntoherkkyys ja orgasmivaikeudet
 • Vaihdevuosien aiheuttama limakalvojen kuivuminen

Kenelle Emsella-hoito ei sovi?

Hoitoa ei tehdä raskaana oleville tai imettäville. Hoito ei sovi henkilöille joilla on:

 • Metalliesineitä kehossa
 • Sydämen tahdistin
 • Kuparikierukka
 • Sydänsairaus
 • Lääkepumppuja
 • Juuri tehty kirurginen toimenpide
 • Veren hyytymishäiriöitä tai verenohennuslääkitys

Emsella-hoidon hinta

Aavassa tehtävän Emsella-hoidon hinta löytyy Ihon Kevythoitoklinikan hinnastosta.

Ajanvaraus

Aavassa Emsella-laitehoitoja tekee erikoissairaanhoitaja Hannamari Dietz. Varaa aika maksuttomaan konsultaatiokäyntiin ja testihoitoon soittamalla numeroon 050 306 9160. Lisätietoja osoitteessa www.ihonkevythoitoklinikka.fi.

FacebookTwitterLinkedIn