Glaukooman kammiokulman laserhoito (SLT)

Glaukooman eli silmänpainetaudin hoidossa voidaan käyttää kammiokulman laserhoitoa, jonka avulla silmän painetta saadaan laskettua. Laserhoito on tehokas ja hyvin turvallinen hoitomuoto, jossa ei ole esimerkiksi näönmenetyksen vaaraa.

Silmänpainetaudin hoito laserilla

Kammiokulman laserhoito eli SLT on silmätippojen ja paineleikkausten ohella yksi tärkeä keino hoitaa glaukoomaa eli silmänpainetautia.

Kammiokulman laserhoidolla pyritään parantamaan silmän etukammionesteen ulosvirtausta ja laskemaan silmänpainetta.

Laserhoito on tehokas ja hyvin turvallinen hoitomuoto, laserhoidolla ei ole näönmenetyksen vaaraa.

Toimenpiteen kulku

Ennen laserointia silmään laitetaan puudutustipat sekä mustuaista supistava silmätippa. Toimenpide kestää noin 10–20 minuuttia ja se tehdään vastaanottokäynnin yhteydessä silmämikroskoopin kautta istuma-asennossa.

Varsinainen laserointi tehdään silmän pintaan asetettavan linssin kautta ja silmälääkäri ohjeistaa toimenpiteen aikana erikseen siitä, mihin suuntaan tulee katsoa.

Toimenpiteen aikana laservalo voi vilkkua ja kuulua pientä naksahtelua. Kipua ei kuitenkaan pitäisi tuntua.

Hoito tehdään aina vain yhteen silmään kerrallaan, jotta nähdään laserhoidon vaste ennen toisen silmän laserointia.

Toimenpiteen jälkihoito

Jälkihoitona käytetään silmän pintaan annosteltavaa tulehduskipulääkettä, jota käytetään noin viikon ajan. Mikäli silmässä tuntuu kipua tai ärsytystä, voi ottaa itselle sopivaa särkylääkettä. Pieni silmässä tuntuva ärsytys on vaaratonta ja asettuu usein myös itsestään.

Omaa aiemmin määrättyä silmänpainelääkitystä jatketaan normaalisti kontrolliin asti.

Hoidon lopullinen teho nähdään kontrollikäynnillä noin 3 kuukauden kuluttua omalla hoitavalla silmälääkärillä.

Ajanvaraus

Varaa aika silmän kammiokulman laserhoitoon (SLT) hoitoja tekevän silmälääkärin vastaanotolle soittamalla Aavan asiakaspalveluun 010 380 3838.

Glaukooman kammiokulman laserhoitoja tehdään Aava Kampissa Helsingissä.

FacebookTwitterLinkedIn
Artikkelit ja tiedotteet
Työterveys

Aava Hämeenlinnan työterveystoiminta kasvaa liiketoimintakaupan myötä

Aava vahvistaa toimintaansa työterveyspalveluiden tuottajana Hämeenlinnassa liiketoimintakaupan myötä. Finla Työterveys Oy myy Hämeenlinnan työterveysliiketoiminnan Lääkärikeskus Aavalle.
Lue lisää
d-vitamiinia

D-vitamiini – paljonko on tarpeeksi?

D-vitamiini on elimistölle välttämätön vitamiini, josta suomalaisilla on talvikuukausina puutetta. Tilanne on helppo korjata D-vitamiinilisällä, mutta todellinen tarve selviää vain D-vitamiinitasojen mittauksella. Sisätautien erikoislääkäri Ari Aimolahti kertoo, milloin mittaus on syytä tehdä ja millaisia oireita D-vitamiinin puutos voi aiheuttaa.
Lue lisää
Mononukleoosi

Mononukleoosi eli pusutauti – kaikki saavat tartunnan, mutta vain osa oirehtii

Mononukleoosi on pääasiassa pikkulasten, teinien ja nuorten aikuisten tauti. Sen tarttuminen tapahtuu ennen kaikkea syljen välityksellä, useimmiten suutelemalla. Korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkäri Jarkko Korpi kertoo, millaisia pusutaudin oireet ovat ja mitä erityispiirteitä sairauteen liittyy.
Lue lisää