Glaukooman kammiokulman laserhoito (SLT)

Glaukooman eli silmänpainetaudin hoidossa voidaan käyttää kammiokulman laserhoitoa, jonka avulla silmän painetta saadaan laskettua. Laserhoito on tehokas ja hyvin turvallinen hoitomuoto, jossa ei ole esimerkiksi näönmenetyksen vaaraa.

Silmänpainetaudin hoito laserilla

Kammiokulman laserhoito eli SLT on silmätippojen ja paineleikkausten ohella yksi tärkeä keino hoitaa glaukoomaa eli silmänpainetautia.

Kammiokulman laserhoidolla pyritään parantamaan silmän etukammionesteen ulosvirtausta ja laskemaan silmänpainetta.

Laserhoito on tehokas ja hyvin turvallinen hoitomuoto, laserhoidolla ei ole näönmenetyksen vaaraa.

Toimenpiteen kulku

Ennen laserointia silmään laitetaan puudutustipat sekä mustuaista supistava silmätippa. Toimenpide kestää noin 10–20 minuuttia ja se tehdään vastaanottokäynnin yhteydessä silmämikroskoopin kautta istuma-asennossa.

Varsinainen laserointi tehdään silmän pintaan asetettavan linssin kautta ja silmälääkäri ohjeistaa toimenpiteen aikana erikseen siitä, mihin suuntaan tulee katsoa.

Toimenpiteen aikana laservalo voi vilkkua ja kuulua pientä naksahtelua. Kipua ei kuitenkaan pitäisi tuntua.

Hoito tehdään aina vain yhteen silmään kerrallaan, jotta nähdään laserhoidon vaste ennen toisen silmän laserointia.

Toimenpiteen jälkihoito

Jälkihoitona käytetään silmän pintaan annosteltavaa tulehduskipulääkettä, jota käytetään noin viikon ajan. Mikäli silmässä tuntuu kipua tai ärsytystä, voi ottaa itselle sopivaa särkylääkettä. Pieni silmässä tuntuva ärsytys on vaaratonta ja asettuu usein myös itsestään.

Omaa aiemmin määrättyä silmänpainelääkitystä jatketaan normaalisti kontrolliin asti.

Hoidon lopullinen teho nähdään kontrollikäynnillä noin 3 kuukauden kuluttua omalla hoitavalla silmälääkärillä.

Ajanvaraus

Varaa aika silmän kammiokulman laserhoitoon (SLT) hoitoja tekevän silmälääkärin vastaanotolle soittamalla Aavan asiakaspalveluun 010 380 3838.

Glaukooman kammiokulman laserhoitoja tehdään Aava Kampissa Helsingissä.

FacebookTwitterLinkedIn
Artikkelit ja tiedotteet
Linssileikkaus Lotta sai näkönsä takaisin – linssileikkaus Aavassa paransi näön ja elämänlaadun
Aavassa tehtävät linssileikkaukset korjaavat turvallisesti ikänäköä ja kaukotaitteisuutta.
Lue lisää
tapio-lehtinen-aava-purjehdus Merihätään joutunut yksinpurjehtija Tapio Lehtinen oli tiukassa paikassa ilman silmälaseja – näkö korjattiin Aavassa ja seilaamisesta tehtiin taas turvallisempaa
Puolisokeana hätäviestin kirjoittaminen on haastavaa kokeneellekin merenkävijälle. Linssileikkaus Aavassa toi Tapio Lehtiselle mahdollisuuden jättää silmälasit jatkossa kotiin.
Lue lisää
kuivat_silmät Kuivasilmäisyys on yleisin silmävaiva
Kysymys: Mistä kuivasilmäisyys johtuu ja miten se oireilee? Mistä apu oireisiin? Vastaus: Kuivasilmäisyys on kyynelnesteen vähäisestä erittymisestä tai poikkeavasta laadusta johtuvaa silmien kuivumista. Yleisimpiä oireita ovat silmien vetistely, kirvely ja punoitus. Oireiden lieventämiseen voidaan käyttää silmien pintaa voitelevia, nestemäisiä tai geelimäisiä tippoja.
Lue lisää