Glaukooman kammiokulman laserhoito (SLT)

Glaukooman eli silmänpainetaudin hoidossa voidaan käyttää kammiokulman laserhoitoa, jonka avulla silmän painetta saadaan laskettua. Laserhoito on tehokas ja hyvin turvallinen hoitomuoto, jossa ei ole esimerkiksi näönmenetyksen vaaraa.

Silmänpainetaudin hoito laserilla

Kammiokulman laserhoito eli SLT on silmätippojen ja paineleikkausten ohella yksi tärkeä keino hoitaa glaukoomaa eli silmänpainetautia.

Kammiokulman laserhoidolla pyritään parantamaan silmän etukammionesteen ulosvirtausta ja laskemaan silmänpainetta.

Laserhoito on tehokas ja hyvin turvallinen hoitomuoto, laserhoidolla ei ole näönmenetyksen vaaraa.

Toimenpiteen kulku

Ennen laserointia silmään laitetaan puudutustipat sekä mustuaista supistava silmätippa. Toimenpide kestää noin 10–20 minuuttia ja se tehdään vastaanottokäynnin yhteydessä silmämikroskoopin kautta istuma-asennossa.

Varsinainen laserointi tehdään silmän pintaan asetettavan linssin kautta ja silmälääkäri ohjeistaa toimenpiteen aikana erikseen siitä, mihin suuntaan tulee katsoa.

Toimenpiteen aikana laservalo voi vilkkua ja kuulua pientä naksahtelua. Kipua ei kuitenkaan pitäisi tuntua.

Hoito tehdään aina vain yhteen silmään kerrallaan, jotta nähdään laserhoidon vaste ennen toisen silmän laserointia.

Toimenpiteen jälkihoito

Jälkihoitona käytetään silmän pintaan annosteltavaa tulehduskipulääkettä, jota käytetään noin viikon ajan. Mikäli silmässä tuntuu kipua tai ärsytystä, voi ottaa itselle sopivaa särkylääkettä. Pieni silmässä tuntuva ärsytys on vaaratonta ja asettuu usein myös itsestään.

Omaa aiemmin määrättyä silmänpainelääkitystä jatketaan normaalisti kontrolliin asti.

Hoidon lopullinen teho nähdään kontrollikäynnillä noin 3 kuukauden kuluttua omalla hoitavalla silmälääkärillä.

Ajanvaraus

Varaa aika silmän kammiokulman laserhoitoon (SLT) hoitoja tekevän silmälääkärin vastaanotolle soittamalla Aavan asiakaspalveluun 010 380 3838.

Glaukooman kammiokulman laserhoitoja tehdään Aava Kampissa Helsingissä.

FacebookTwitterLinkedIn
Artikkelit ja tiedotteet
ALS

ALS pelottaa – kuka on riskissä sairastua?

ALS-tauti on musertava uutinen, koska lihasrappeumasairaus vie edetessään sekä liikunta- että puhe- ja nielemiskyvyn ja päättyy kuolemaan. Neurologian erikoislääkäri, dosentti Filip Scheperjans kertoo, mitkä tekijät voivat altistaa sairastumiselle ja mitkä ovat ALS:n ensioireet.
Lue lisää
aava-golftapahtuma

Hyvinvointi tarvitsee isoja ja pieniä tekoja

Aava vei asiakkaitaan lämpöiseen syyssäähän kisaamaan golfmestaruudesta. Kisan lomassa keskusteltiin siitä, miten ihmisten hyvinvointi on kiinteä osa jokaista yritystä, joka haluaa parantaa tuottavuuttaan tai tuloksentekokykyään.
Lue lisää
pms

PMS-oireet – tunnista ja hoida hyvin

PMS-oireet liittyvät normaaliin kuukautiskiertoon. Valtaosalla oireilu on lievää, mutta jotkut kärsivät vaikeista oireista. Silloin on syytä hakea rohkeasti ammattiapua. Kätilö Mari Päiväniemi kertoo, miten haittaavia oireita voidaan lievittää, kotikonstein sekä lääkärinhoidolla.
Lue lisää