Silmätutkimukset

Aavan silmälääkäreillä on käytössä lähes kaikki nykyaikaiset silmälaboratoriopalvelut. Niiden ansiosta saamme luotettavia tutkimustuloksia, joiden avulla silmälääkäri voi selvittää silmäoireidesi syyn sekä tehdä jatkohoitosuunnitelmat yhdessä sinun kanssasi. Silmätutkimukset ovat kivuttomia, mutta vaativat usein hyvää keskittymistä. Joitakin tutkimuksia varten mustuaiset on laajennettava silmätippojen avulla, minkä jälkeen ei saa ajaa autoa.

Mitä silmätutkimuksia Aava tarjoaa?

Silmälaboratorioissamme tehdään tutkimuksia sekä silmäosaston kautta tehtävällä ajanvarauksella että silmälääkärin vastaanottokäynnin yhteydessä mahdollisuuksien mukaan.

Aavassa on tarjolla seuraavat silmätutkimukset: 

Näin valmistaudut silmätutkimuksiin

Silmätutkimuksiin tullaan yleensä silmälääkärin lähetteellä, joten se on tärkeä ottaa mukaan tutkimuspaikalle. Lähetteeseen on kirjattu tehtävät tutkimukset, potilaan lasikorjaus ja joskus muutakin tutkimuksen onnistumisen kannalta hyödyllistä tietoa. Varmuuden vuoksi olisi hyvä ottaa mukaan myös silmälasimääräys tai optikon antama kortti käytössä olevien silmälasien vahvuuksista. Lisäksi tarvitaan Kela-kortti tai henkilöllisyystodistus.

Silmätutkimuslähetteen tekevä lääkäri tai hoitohenkilökunta kertoo, mitä silmätutkimuksia lähetteesi koskee ja miksi tutkimukset tehdään.

Silmätutkimusten kulku

Tutkimukset ovat kivuttomia, mutta vaativat usein hyvää keskittymistä. Saavu siis paikalle virkeänä. Joitakin tutkimuksia varten mustuaiset on laajennettava silmätippojen avulla, mikä kannattaa huomioida ennakkoon. Laajennustippojen vaikutus kestää joitakin tunteja. Silloin lähinäkö on heikentynyt, valot häikäisevät normaalia enemmän eikä autolla saa ajaa.

Mitä silmätutkimusten jälkeen?

Tutkimustulokset saat tutkimukseen määränneeltä lääkäriltä. Ne tallennetaan Aavan potilastietojärjestelmään, jolloin hoitava lääkärisi saa tulokset heti niiden valmistuttua. Mahdolliset jatkotoimenpiteet saadaan sovittua nopeasti ja sujuvasti.

Ajanvaraus

Varaa aika silmätutkimuksiin vastaanottokäynnin yhteydessä silmäosastolta tai Aavan asiakaspalvelusta numerosta 010 380 3838. Hoitava silmälääkärisi, silmäosaston hoitajat ja asiakaspalvelumme opastavat sinua ajanvarauksessa.

FacebookTwitterLinkedIn
Artikkelit ja tiedotteet
Mononukleoosi

Mononukleoosi eli pusutauti – kaikki saavat tartunnan, mutta vain osa oirehtii

Mononukleoosi on pääasiassa pikkulasten, teinien ja nuorten aikuisten tauti. Sen tarttuminen tapahtuu ennen kaikkea syljen välityksellä, useimmiten suutelemalla. Korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkäri Jarkko Korpi kertoo, millaisia pusutaudin oireet ovat ja mitä erityispiirteitä sairauteen liittyy.
Lue lisää
rintakipu-sydänlihastulehdus-

Tunnista sydänlihastulehdus: puristavaa rintakipua, väsymystä ja hengenahdistusta

Sydänlihastulehdus voi iskeä flunssan jälkeen. Laukaisijana on usein kuntourheilu puolikuntoisena. Siksi treenikielto flunssaisena on aina aiheellinen. Kardiologian erikoislääkäri Anna-Mari Hekkala kertoo, millaiset oireet on syytä ottaa vakavasti.
Lue lisää
tapio-lehtinen-aava-purjehdus

Merihätään joutunut yksinpurjehtija Tapio Lehtinen oli tiukassa paikassa ilman silmälaseja – näkö korjattiin Aavassa ja seilaamisesta tehtiin taas turvallisempaa

Puolisokeana hätäviestin kirjoittaminen on haastavaa kokeneellekin merenkävijälle. Linssileikkaus Aavassa toi Tapio Lehtiselle mahdollisuuden jättää silmälasit jatkossa kotiin.
Lue lisää