Matkailuklinikan hoitajan etävastaanotto

Etävastaanotolla saat helposti yhteyden Aavan asiantuntijaan ajasta ja paikasta riippumatta. Säästät aikaa ja vaivaa, kun saat tarvitsemasi avun nopeasti.

Miten etävastaanotto toimii?

Etävastaanotto on puhelinvastaanotto. Aavan asiantuntija soittaa sinulle varatun ajan alussa numerosta 010 380 3800. Varmista, että olet tällöin vapaana ja puhelin on lähellä! Asiantuntijalle ei voi soittaa takaisin. Mikäli et vastaa, veloitamme sinulta käyttämättömän etävastaanoton hinnan.

Voiko asiaani hoitaa etävastaanotolla?

Kokeneet asiantuntijamme hoitavat etävastaanotolla monia vaivoja ja oireita. Etävastaanotto soveltuu hyvin myös kontrolleihin ja hoidon seurantaan, kun siitä on sovittu asiantuntijan kanssa etukäteen. Etävastaanotto ei välttämättä korvaa ensikäyntiä perinteisellä vastaanotolla.

Matkailuklinikan hoitajan etävastaanotto

Matkailijoiden neuvonta

 • Rokotustarpeen kartoitus*
 • Rokotusohjelman suunnittelu ja aikataulutus*
 • Matkaterveysneuvonta (esim. hyönteissuojaus ja ripulin esto ja hoito)
 • Kohdekohtaisten riskien arviointi

*Rokottamista varten varataan Matkailuklinikan hoitajan tai sairaanhoitajan vastaanottoaika Aava Matkailuklinikalle tai toiseen Aavan toimipisteeseen. Rokotuksia varten pitää tulla paikan päälle, mutta reseptiä ei tarvita. Rokotteet voi ostaa Matkailuklinikalta Aava Kampista tai lääkärin reseptillä apteekista.

Mihin etävastaanotto ei sovellu?

Kun tarvitset reseptiä tai kun olet sairastunut matkalla.

Ensikäynnit esimerkiksi pitkäaikaissairauksien hoidossa. Jos asiaasi ei ole mahdollista hoitaa loppuun asti etävastaanotolla, asiantuntija ohjaa sinut perinteiselle vastaanotolle Aavaan. Etävastaanotosta peritään tällöin hinnaston mukainen maksu.

Akuutit hätätilanteet, hengenahdistus, rintakipu sekä voimakasoireiset infektiot tai kiputilat. Hakeudu perinteiselle vastaanotolle tai oman alueesi päivystysyksikköön (112).

Keskushermostoon vaikuttavien lääkkeiden määrääminen ja uusiminen. Unilääkkeitä, vahvoja kipulääkkeitä ja rauhoittavia lääkkeitä ei määrätä etävastaanotolla.

Lähetteet julkiseen sairaanhoitoon. Lähetteitä julkiseen sairaanhoitoon ei pääsääntöisesti tehdä pelkän etävastaanotoon perusteella.

Varmista seuraavat asiat ennen etävastaanottoa

 • Onko puhelinnumerosi ajan tasalla? Päivitä puhelinnumerosi Aavan digipalvelussa tai soittamalla Aavan asiakaspalveluun 010 380 3838
 • Oletko hyväksynyt potilastietojen luovutuksen? Anna suostumuksesi Omakanta-palvelussa. Kun terveystietosi seuraavat mukanasi, hoitosi jatkuvuus ja suunnitelmallisuus paranee.
 • Oletko ollut äskettäin hoidossa tai tutkimuksissa muualla? Ota esille muiden lääkärikeskusten sairauskertomukset ja tutkimustulokset. Tiedot Aavan käynneistä löytyvät potilastietojärjestelmästämme.
 • Oletko työterveysasiakas? Tarkista ennen ajanvarausta kuuluuko etävastaanotto yrityksesi sopimukseen.
 • Onko sinulla sairauskuluvakuutus? Tarkista korvaako vakuutus etävastaanoton.
 • Onko käytössäsi lääkkeitä? Ota esille tiedot käyttämistäsi lääkkeitä vahvuuksineen ja annostuksineen.

Erityisohjeet Matkailuklinikan lääkärin tai hoitajan etävastaanotolle

 • Ennen etävastaanoton alkamista avaa valmiiksi FitForTravelin maakohtainen tietokanta, josta löytyy mm. maakohtaiset malariakartat: http://www.fitfortravel.nhs.uk/destinations.aspx
 • Jos perheessäsi on tarve useamman henkilön etävastaanottooon, varaa jokaiselle perheenjäsenelle oma etävastaanottoaika.
 • Selvitä aiemmat rokotuksesi ennen matkailulääkärin vastaanottoa rokotustodistuksesta tai rokotuskortista.

Ajanvaraus

Varaa aika etävastaanotolle nettiajanvarauksen kautta. Kun varaat aikaa netistä, valitse toimipisteeksi etävastaanotto ja erikoisalaksi toivomasi erikoisala.

Jos et ole ennen asioinut Aavassa: Varaa aika nettiajanvarauksesta, jotta voimme varmentaa henkilöllisyytesi verkkopankkitunnuksilla.

Lapset: Lapsen puolesta ei voi varata aikaa etävastaanotolle nettiajanvarauksen kautta. Varaa aika Aavan asiakaspalvelusta puh: 010 380 3838

Löytäisitkö avun Lastenlääkäriasema Pikkujätin PikkuTsätti-palvelusta?

Maksuvaihtoehdot

Aavan etävastaanotto maksetaan maksukortilla verkossa. Etävastaanoton hinta määräytyy mm. erikoisalan ja vastaanottoajan pituuden mukaan. Vastaanottoajan vahvistamiseksi asiakkaan maksukortilta otetaan 50 euron katevaraus, lopullinen hinta veloitetaan etävastaanoton jälkeen. Koska noudatamme EU:n maksupalveludirektiiviä, tietyissä tapauksissa asiakasta pyydetään hyväksymään veloitus tililtä etävastaanoton jälkeen.

 

Seuraavat vapaat ajat

Hinnasto

Matkailuklinikan hoitajan etävastaanotto 30 min
34.50 €

Kysy lisää

Kiireellisissä asioissa otathan yhteyttä puhelimitse.

Ensisijainen yhteydenottotapa