Mari Päiväniemi seksuaalineuvoja

Mari Päiväniemi

Seksuaalineuvoja, seksuaaliterapeutti, Nuorten Naisten Aavan ehkäisyneuvoja

Varaa aika

Työskentelen Aavassa seksuaalineuvojana ja -terapeuttina sekä nuorten ehkäisyneuvojana.

Erikoisosaamiseeni kuuluvat seksuaalisuuteen liittyvät kysymykset. Työskentelytapani on ratkaisukeskeinen ja kannustava. Yksilön voimavarojen löytäminen ja tukeminen on työssäni tärkeä tavoite. Minulla on pitkä kokemus myös syöpää sairastavien asiakkaiden parista ja sairastumisen vaikutuksista seksuaalisuuteen.

Olet lämpimästi tervetullut vastaanotolleni myös yhdessä kumppanisi kanssa.

Toimin lisäksi Nuorten Naisten Aavan ehkäisyneuvojana, jossa autan yksittäisiä nuoria ja pareja raskauden ehkäisyn suunnittelussa, aloituksessa ja seurannassa. Yli 16-vuotiaan terveen nuoren hormonaalisen ehkäisyn voi aloittaa suoraan vastaanotollani yhteistyössä lääkärimme kanssa. Jos aloitukseen liittyvä neuvonta annetaan etävastaanotolla, tarvitset lisäksi 15 min. gynekologin etä- tai lähivastaanoton reseptiä varten. Ehkäisyn lisäksi hormonilääkitys tai ehkäisyvalmiste voi auttaa esim. koviin kuukautiskipuihin tai runsaisiin vuotoihin. Jatkoseuranta sovitaan aina yksilöllisesti, ensimmäinen kontrollikäynti on lääkärillä, yleensä noin kolmen kuukauden kuluessa hoidon aloituksesta.

Reseptin uusiminen hormonaaliseen raskauden ehkäisyyn onnistuu lähivastaanottoni kautta, kun kyseessä on gynekologiemme seurannassa oleva terve nainen, jolla ei ole erityisiä riskitekijöitä ehkäisyyn liittyen. Annan lisäksi papilloomavirus- eli HPV-rokotuksia, myös pojille ja miehille.

Teen tiivistä yhteistyötä Aavan lääkäreiden ja muiden seksuaaliterveyden ammattilaisten kanssa asiakkaan tarpeiden mukaan.

Toimin Nuorten Naisten Aavan hoitajana. Nuorten Naisten Aavan toimintaan voit tutustua täällä.

Nähdään Aavassa!

Voit seurata minua myös seksuaaliterapeutti Mari Päiväniemen sivuilla Facebookissa.

Ajanvarausohje

Olet tervetullut vastaanotolleni iästäsi, sukupuolestasi tai seksuaalisesta suuntautumisestasi riippumatta.

Kaikille käynneille olet lämpimästi tervetullut myös yhdessä kumppanisi kanssa.

  • Voit varata minulle myös etäajan nettiajanvarauksen kautta. Soitan sinulle varaamasi ajan alkaessa. Vastaanotolla tapaamme tällöin puhelimessa keskustellen. Jatkoseurantaan ohjaan sinut tarvittaessa lähivastaanotolleni tai esimerkiksi gynekologin etä- tai lähivastaanotolle. etävastaanotto

  • Reseptin uusiminen hormonaaliseen raskauden ehkäisyyn onnistuu lähivastaanottoni kautta, kun kyseessä on gynekologiemme seurannassa oleva terve nainen, jolla ei ole erityisiä riskitekijöitä ehkäisyyn liittyen.

  • Jos ehkäisyn aloitukseen liittyvä neuvonta annetaan etävastaanotolla tarvitset lisäksi 15 min gynekologin etävastaanoton tai lähivastaanoton reseptiä varten.