Maksutavat

Lääkärikeskus Aavassa voit maksaa käteisellä, pankki- ja luottokorteilla, Aava-tilillä sekä Aavan lahjakortilla. Lääkärikeskus Aavassa ei voi maksaa pankkisiirrolla/laskulla.

Aava Hämeenlinnassa eikä Aava Turku Hansassa ole käytössä käteismaksuvaihtoehtoa. Voit maksaa pankki- tai luottokortilla, Aava-tilillä sekä lahjakortilla. Huom, kaikki Aavan toimipisteet luopuvat käteisen käytöstä 22.3.2021 alkaen. Jatkossa voit maksaa meillä pankki- ja luottokorteilla, Pikkujätti/Aava –tilillä (Resurs Bank Ab) sekä vakuutusyhtiöiden maksusitoumuksilla.

Aava-tili

Aava-tili on helppo ja joustava tapa rahoittaa terveyden- ja sairaudenhoitoasi. Tilin voit hakea helposti ja vaivattomasti kaikissa toimipaikoissamme tai voit hakea rahoituspäätöksen valmiiksi jo kotonasi. Avaa tili jo tänään – saat jopa 12 kuukautta korotonta maksuaikaa. Luotonantaja on Resurs Bank AB Suomen sivuliike. Lue lisää ja hae luottoa.

Aava-lahjakortti

Muista läheistäsi lahjalla, jota ei vaihdeta väärän kokoisena tai värisenä toiseen! Lahjakorttiin on mahdollista ostaa Aavan terveys- ja hyvinvointipalveluita. Lahjakortti on voimassa 6 kuukautta ostopäivästä. Lahjakortteja saa kaikista Aavan toimipisteistä. Katso esimerkkejä lahjasummista.

If Suorakorvaus

Maksuton If Suorakorvaus -palvelu on käytössäsi Aavan yksiköissä (poislukien työterveystoimipisteet Karaportti, Tampere, Oulu).

If Suorakorvauksen avulla käynti lääkärissä sujuu entistä vaivattomammin, sillä teemme vahinkoilmoituksen puolestasi. Maksat Aavan kassalla useimmiten pelkän omavastuun, ja If maksaa korvauksen suoraan Aavalle. (Suorakorvaus ei ole vielä käytössä etävastaanotoissa)

Palvelun käyttö edellyttää, että sinulla on käytössä Ifin sairauskuluvakuutus.

Näin If Suorakorvaus toimii:

1. Kerro kassalla, että sinulla on Ifin sairauskuluvakuutus ja anna kassalle lupa hakea suorakorvaus puolestasi.

2. Teemme Aavassa vahinkoilmoituksen puolestasi eikä sinun tarvitse ilmoittaa lääkärikäynnistä itse.

3. Pääsääntöisesti korvauspäätös voidaan tehdä heti ja sinulta veloitetaan ainoastaan omavastuu. Omavastuun määrä riippuu vakuutuksestasi. Saat korvauspäätöksen Ifin Omat sivut -palveluun. 

4. Tietyissä tilanteissa korvauspäätöstä ei voida tehdä heti, jolloin maksat käynnin ensin itse. Vahinkoilmoituksesi on kuitenkin jo lähtenyt Ifiin ja If on sinuun yhteydessä jatkokäsittelyä varten.

5. If Suorakorvaus koskee ainoastaan lääkärikäynnin kuluja, joten muistathan hakea reseptilääkkeistä vakuutuskorvauksen Ifistä.

Lisätietoa If Suorakorvauksesta.