Kaihileikkaus

Harmaakaihi on ikääntymiseen liittyvä sairaus, jossa silmän sisäinen linssi eli mykiö samenee. Sairautta voi esiintyä kaikissa ikäryhmissä, mutta harmaakaihi on yleisin yli 60-vuotiailla. Kaihileikkaus on ainoa hoito harmaakaihiin. Leikkaus on ajankohtainen silloin, kun kaihin aiheuttamat näköoireet häiritsevät elämää ja hankaloittavat itsenäistä toimintaa.

Aavassa pääset kaihileikkaukseen nopeasti ja juuri siinä vaiheessa sairautta, kun haluat.

Mistä harmaakaihi johtuu?

Silmän sisällä on luonnollinen linssi eli mykiö. Sen tehtävänä on taittaa silmään tulevat valonsäteet teräväksi kuvaksi silmänpohjaan. Harmaakaihissa mykiö samentuu, ja sen taittovoima voi muuttua. Kaihin läpi näkyy sumuisesti, asiat näyttävät epätarkoilta ja hämärässä näkeminen vaikeutuu.

Yleensä ikääntymiseen liittyvä kaihi kehittyy hitaasti, mutta toiset kaihin tyypit voivat edetä nopeastikin.

Kaihileikkaus on turvallinen toimenpide

Kaihileikkauksessa samentunut mykiö poistetaan ja korvataan kirkkaalla tekomykiöllä. Leikkaus on turvallinen ja kivuton.Taittovirhe korjataan valitsemalla sopiva tekomykiö. Yksilöllisesti tilattavilla erikoistekomykiöillä voidaan korjata myös hajataitteisuutta ja ikänäköä, jolloin riippuvuus silmälaseista vähenee. Kaihileikkaus ei kuitenkaan paranna näön heikkoutta, joka johtuu muusta silmäsairaudesta, kuten makulan ikärappeumasta, glaukoomasta eli silmänpainetaudista tai diabeettisesta silmänpohjasairaudesta.

Ennen leikkausta

Kaihileikkaus suunnitellaan silmäkirurgin kanssa. Esitutkimuksessa silmästä otetaan mittoja sopivan tekomykiön valitsemiseksi. Samalla päätetään, leikataanko molemmat silmät yhtä aikaa vai yksi kerrallaan.

Leikkauksen kulku

Aavassa kaihileikkaukset tehdään Aava Sairaalassa Kampissa päiväkirurgisesti. Toimenpiteeseen varataan aikaa 2 tuntia. Itse leikkaus kestää tyypillisesti vain 20 minuuttia. Silmä puudutetaan tipoilla ja potilaalle annetaan tarvittaessa rauhoittava esilääkitys. Leikkauksen aikana ei tunnu kipua, mutta leikattavalla silmällä voi nähdä valoja ja liikettä.

Kaihileikkauksen jälkihoito

Näkö paranee pian leikkauksen jälkeen ja kirkastuu vielä lisää muutaman päivän kuluessa. Kotona noudatetaan kotihoito-ohjeita kuukauden ajan, minkä jälkeen silmälääkäri tekee jälkitarkastuksen.

Ajanvaraus

Varaa 30 min aika silmäkirurgin esitutkimukseen soittamalla Aavan asiakaspalveluun 010 380 3838 tai nettiajanvarauksen kautta. Voit myös jättää yhteydenottopyynnön sivulla olevan Kysy lisää -lomakkeen kautta.

Kaihileikkausajat varataan suoraan kaihihoitajalta  ma-to 050-577 2351  klo 8-15.

Kaihileikkaus Aavassa Hus-palvelusetelillä

Teemme kaihileikkauksia Aava Kampissa myös  HUSin myöntämällä palvelusetelillä.  Palveluun  kuuluu linssivalintaan tarvittavat esimittaukset , leikkaavan silmäkirurgin suorittama esitutkimus sekä  kaihileikkaus. Lisämaksusta saatavilla on myös toorinen tekomykiö sekä anestesialääkäripalvelu. Ajanvaraus Palveluseteli-kaihileikkaukseen numerosta  050 4422 058 ma-pe.

HUS palvelusetelillä leikkaavat lääkärit:

Arvola Riku

Maksuvaihtoehdot

Tutustu kattaviin maksuvaihtoehtoihimme, mm. korottomaan Aava-tiliin.

Hinnasto

Kaihileikkaus peruslinssillä
1478.00 €
Kaihileikkaus toorisella linssillä
2035.00 €
Kaihileikkaus multifokaalilinssillä
2678.00 €
Esitutkimukset, peruslinssillä, sis. tutkimukset
165.00 €
Esitutkimus toorinen tai multifokaali linssillä
192.00 €
Leikkauksen aikainen anestesiavalvonta

Kaksi silmää 200€

alk.
150.00 €

Asiantuntijat

Näytä Aavan asiantuntijat, jotka tarjoavat tätä palvelua.

Kysy lisää

Kiireellisissä asioissa otathan yhteyttä puhelimitse.

Ensisijainen yhteydenottotapa

Tämäkin voisi kiinnostaa sinua:

Artikkeli: Harmaakaihista pääsee eroon leikkauksella