Rintojen kohotus eli mastopexia

Kenelle suositellaan?

Ihon venyminen ja rintarauhaskudoksen vähentyminen esimerkiksi raskauden, synnytyksen ja imetyksen jälkeen, saattaa aiheuttaa rinnan muodon muuttumisen. Rintojen kohotusleikkauksella eli mastopexialla kohotetaan ja muotoillaan rintoja. Samalla voidaan pienentää venyttynyt nännipiha.

Leikkauksen suunnittelu

Suunnitellessa rintojen kohotusleikkausta varataan ensin aika plastiikkakirurgin vastaanotolle, jossa käydään läpi asiakkaan yksilölliset toiveet ja tarpeet parhaimman lopputuloksen varmistamiseksi. Plastiikkakirurgi kertoo toimenpiteeseen valmistautumisesta, toimenpiteen kulusta, toipumisesta, jälkihoidosta sekä toimenpiteeseen liittyvistä riskeistä.

Leikkauksen kulku

Rintojen kohotusleikkaus tehdään useimmiten nukutuksessa.

Jos rauhaskudosta on tarpeeksi, rinta voidaan muotoilla käyttäen omaa kudosta. Jos rauhaskudos on voimakkaasti kutistunut, rintojen kohotusleikkauksen yhteydessä voidaan lisätä volyymiä silikoni-implantilla tai oman rasvan siirrolla.

Rintojen kohotusleikkauksessa arvet tehdään nännipihan ympäri ja siitä suoraan alaspäin, jolloin mahdollinen lyhyt vaakasuora arpi tulee rinnanaluspoimuun piiloon.

Leikkauksen jälkeen

Potilas viettää muutaman tunnin heräämössä ja yleensä leikkauksen jälkeisen yön sairaalassa. Kotiin pääsee viimeistään seuraavana aamuna.

Sairausloman tarve rintojen kohotusleikkauksen jälkeen on työn luonteesta riippuen 1–2 viikkoa.

Leikkauksen jälkeen rintojen tukena käytetään urheilurintaliivejä 4–6 viikon ajan. Urheilua ja fyysistä rasitusta tulee välttää ainakin kahden viikon ajan.

Jälkitarkastus ja seuranta

Jälkikontrolli on viikon kuluttua leikkauksesta leikanneen plastiikkakirurgin vastaanotolla.

Ompeleet sulavat itsestään, niitä ei tarvitse poistaa. Jälkikontrolli kuuden kuukauden kuluttua sisältyy toimenpiteen hintaan.

Jokaisen yli 40-vuotiaan naisen tulisi käydä kahden vuoden välein rintojen mammografia tutkimuksessa. Mammografiatutkimus voidaan suorittaa kohotettuihin rintoihin normaalisti.

Lopputulos

Rinnat ovat rintojen kohotusleikkauksen jälkeen normaaleja rintoja hieman kiinteämmät ja niissä saattaa esiintyä turvotusta ja mustelmaa 2-3 viikon ajan. Rintojen lopullinen muoto on nähtävissä 3-6 kuukauden kuluttua.

Käyttämällämme rintojen kohotusleikkaustekniikalla ei ole vaikutusta imetyskykyyn.

Ajanvaraus

Varaa aika plastiikkakirurgille leikkauksen suunnittelua varten nettiajanvarauksesta tai Aavan asiakaspalvelusta 010 380 3838.

Maksuvaihtoehdot

Tutustu kattaviin maksuvaihtoehtoihimme, mm. korottomaan Aava-tiliin.

Seuraavat vapaat ajat

Hinnasto

Rintojen kohotusleikkaus
alk.
8751.00 €

Asiantuntijat

Näytä Aavan asiantuntijat, jotka tarjoavat tätä palvelua.

Kysy lisää

Kiireellisissä asioissa otathan yhteyttä puhelimitse.

Ensisijainen yhteydenottotapa