Rintojen kohotus eli mastopexia

Kenelle suositellaan?

Ihon venyminen ja rintarauhaskudoksen vähentyminen esimerkiksi raskauden, synnytyksen ja imetyksen jälkeen, saattaa aiheuttaa rinnan muodon muuttumisen. Rintojen kohotusleikkauksella eli mastopexialla kohotetaan ja muotoillaan rintoja. Samalla voidaan pienentää venyttynyt nännipiha.

Toimenpiteen suunnittelu

Suunnitellessa rintojen kohotusleikkausta varataan ensin aika plastiikkakirurgin vastaanotolle, jossa käydään läpi asiakkaan yksilölliset toiveet ja tarpeet parhaimman lopputuloksen varmistamiseksi. Plastiikkakirurgi kertoo toimenpiteeseen valmistautumisesta, toimenpiteen kulusta, toipumisesta, jälkihoidosta sekä toimenpiteeseen liittyvistä riskeistä.

Toimenpiteen kulku

Rintojen kohotusleikkaus tehdään useimmiten nukutuksessa.

Jos rauhaskudosta on tarpeeksi, rinta voidaan muotoilla käyttäen omaa kudosta. Jos rauhaskudos on voimakkaasti kutistunut, rintojen kohotusleikkauksen yhteydessä voidaan lisätä volyymiä silikoni-implantilla tai oman rasvan siirrolla.

Rintojen kohotusleikkauksessa arvet tehdään nännipihan ympäri ja siitä suoraan alaspäin, jolloin mahdollinen lyhyt vaakasuora arpi tulee rinnanaluspoimuun piiloon.

Toimenpiteen jälkeen

Potilas viettää muutaman tunnin heräämössä ja yleensä leikkauksen jälkeisen yön sairaalassa. Kotiin pääsee viimeistään seuraavana aamuna.

Sairausloman tarve rintojen kohotusleikkauksen jälkeen on työn luonteesta riippuen 1–2 viikkoa.

Leikkauksen jälkeen rintojen tukena käytetään urheilurintaliivejä 4–6 viikon ajan. Urheilua ja fyysistä rasitusta tulee välttää ainakin kahden viikon ajan.

Jälkitarkastus ja seuranta

Jälkikontrolli on viikon kuluttua leikkauksesta leikanneen plastiikkakirurgin vastaanotolla.

Ompeleet sulavat itsestään, niitä ei tarvitse poistaa. Jälkikontrolli kuuden kuukauden kuluttua sisältyy toimenpiteen hintaan.

Jokaisen yli 40-vuotiaan naisen tulisi käydä kahden vuoden välein rintojen mammografia tutkimuksessa. Mammografiatutkimus voidaan suorittaa kohotettuihin rintoihin normaalisti.

Lopputulos

Rinnat ovat rintojen kohotusleikkauksen jälkeen normaaleja rintoja hieman kiinteämmät ja niissä saattaa esiintyä turvotusta ja mustelmaa 2-3 viikon ajan. Rintojen lopullinen muoto on nähtävissä 3-6 kuukauden kuluttua.

Käyttämällämme rintojen kohotusleikkaustekniikalla ei ole vaikutusta imetyskykyyn.

Aava Naturalis maksuton konsultaatiovastaanotto

Mietitkö ihon esteettistä hoitoa tai plastiikkakirurgista toimenpidettä? Aava Naturalis tarjoaa plastiikkakirurgisen sairaanhoitajan maksuttoman konsultaatiovastaanoton, kun pohdit eri vaihtoehtoja. Varaa konsultaatioaika Minne Miettiselle puhelimitse 050 421 3452 tai nettiajanvarauksesta. Kun varaat konsultaatioaikaa netistä, valitse erikoisalaksi "plastiikkakirurgisen sairaanhoitajan vastaanotto".

Ajanvaraus

Varaa aika plastiikkakirurgille toimenpiteen suunnittelua varten nettiajanvarauksesta tai Aavan asiakaspalvelusta 010 380 3838.

Maksuvaihtoehdot

Tutustu kattaviin maksuvaihtoehtoihimme, mm. korottomaan Aava-tiliin.

Hinnasto

Rintojen kohotusleikkaus

hintaan lisätään alv24%

alk.
6190,00 €

Asiantuntijat

Näytä Aavan asiantuntijat, jotka tarjoavat tätä palvelua.

Kysy lisää

Kiireellisissä asioissa otathan yhteyttä puhelimitse.

Ensisijainen yhteydenottotapa